Jakiej pokusie ulega? Po tylu latach bycia odsuniętym na bok przez bpa Fellay'a, chce w wieku 68 lat stanąć na czele planetarnej walki, która w końcu pozwoli mu dostąpić sławy, bez wątpienia diabolicznej, choć błyskotliwej.Celowy wybór właśnie gazety ?Der Spiegel? wydaje mi się szczególnie obnażający postępowanie, które nie jest już postępowaniem biskupa katolickiego uważnego na dobro dusz, ale zachowanie szefa partii politycznej - Partii Negacjonistów, zdecydowanego zrobić wielki skandal w Niemczech, gdzie ta spraw siłą rzeczy jest jeszcze dla nie-Żydów najbardziej bolesną na świecie. Robi to wyłącznie po to, aby prowadzić dalej swoją walkę. Jaka pogarda dla dusz ze strony Pasterza! Mówiłem 28 stycznia, że bp Williamson musi wybrać. Wybrał "Der Spigel". Wybrał skandal. Powinien porzucić swoje biskupstwo. Skandal jest motywem kanonicznym, by to uczynić.
Żąda Pan ciągle źródeł, szuka podparcia autorytetem większym bądź mniejszym. A gdzie Pan w tym jest? A Pana zdanie to w ogóle istnieje, czy jest może jakieś źródło na każdą Pana myśl.
http://fronda.pl/news/czytaj/biskup_williamson_zaklada_partie_negacjonistowJuż sam z tego niewiele rozumiem Czemu zgodził się na ten wywiad? Przecież to niemiecka gazeta. Komentarze pewnie będą niewybredne. Czy bp. Williamson rzeczywiście szuka prawdy?
Jakie publikacje warte są przeczytania według Wielebnego Ojca na temat strojów?
[...]Pius XII zwrócił się również ze specjalnym przesłaniem do Kongresu Łacińskiej Unii Mody, w którym m.in. stwierdzał: Naturalna przyzwoitość w swoim ściśle moralnym sensie (?) oparta jest na wrodzonej i mniej lub bardziej świadomej skłonności każdej osoby do obrony swojego ciała przed pożądaniem ze strony innych, tak by każdy mógł używać go (?) zgodnie z mądrymi celami, jakie wyznaczył mu Stwórca, chroniąc za zasłoną czystości i skromności. Cnota skromności, jak uczy Ojciec Święty, jest naturalnym bastionem czystości i gwarantuje jej skuteczną obronę. Papież podkreślił, że każdy człowiek słyszy ostrzegający głos wstydliwości od momentu, w którym zaczyna używać rozumu i to zanim jeszcze zrozumie pełne znaczenie i sens czystości. Dlatego też skromność dla każdego z nas musi być ważniejsza od wszelkich chwilowych tendencji i kaprysów. Musi też zdecydowanie panować nad modą. Dalej Papież zauważył, że istnieją mody, które są nieprzyzwoite i stają się w ten sposób przyczyną grzechów. Moda nie może być nigdy bezpośrednią okazją do grzechu ? naucza Pius XII i dodaje ? Nieskromność mody przejawia się w praktyce w skracaniu ubiorów. Zaś w przemówieniu do dziewcząt Akcji Katolickiej Ojciec Święty Pius XII zaznacza: Moda i skromność (moda e modestia) powinny by iść razem jak dwie siostry, oba bowiem te wyrazy mają wspólny pierwiastek w łacińskim modus, tzn. ?słuszna miara? poza którą leży niewłaściwość (?) Starajcie się, ażeby ?modestia vestra nota sit omnibus hominibus?.Pamiętał o tym i tego nauczał swoje duchowe dzieci św. ojciec Pio. Znane są jego normy w tym zakresie i jego absolutny brak tolerancji dla niemoralnych ubiorów z głębokim dekoltem czy krótkich obcisłych spódnic. Zakazywał też nosić swoim duchowym córkom ubrań z przeźroczystych materiałów. Z kolejki do konfesjonału z kwitkiem odsyłał nieskromnie ubrane kobiety, tak iż czasem z wielu oczekujących wysłuchał zaledwie kilku spowiedzi. Współbracia ojca Pio umieścili na drzwiach kościoła napis: Na wyraźne życzenie o. Pio niewiasty muszą przystępować do spowiedzi w spódnicach sięgających co najmniej 20 cm poniżej kolan. Zakazane jest pożyczanie dłuższych spódnic na czas spowiedzi. Dodatkowo na życzenie ojca Pio umieszczono bardziej szczegółową informację: Zabrania się wstępu mężczyznom z obnażonymi ramionami i w krótkich spodniach. Zabrania się wstępu kobietom w spodniach, bez welonu na głowie, w krótkich strojach, z dużym dekoltem, bez pończoch lub w inny sposób nieskromnie ubranym.
Cytuj W tym stroju jest cały sex-appeal, a nie w portkachTo ja dbając o czyste mysli kolegów zostanę w portkach.
W tym stroju jest cały sex-appeal, a nie w portkach
Brzydkich kobiet nie ma...Są czasem nie zadbane albo zaniedbane.
Im mniejsza wiedza, tym większy był krzyżyk.
Ech jak to ludzie pochopnie oceniają innych po wyglądzie, nie patrzą w głąb. A ja musiałam pisać jakieś głupie rozprawki Jeśli nie szata zdobi człowieka to co...
A mi nie przeszkadza gdy kobiety noszą spodnie. Jest to robienie wielkiego "Halo" z niczego.