W ogóle nie widzę problemu. Mało tego:Sam noszę suknię, no i co? Tracę męskość przez to? Promuję ideologię jakowąś? Sam JE bp Williamson w sukni chodzi (bo w końcu sutanna/habit to suknia) ;-))Gdyby być konsekwentnym i pominąć znaczenie stroju kapłańskiego/zakonnego (który, przynajmniej w wypadku zakonów żebraczych, nie różnił się zbytnio od zwykłych strojów świeckich noszonych w czasach powstawania tychże zakonów), to dojdziemy do absurdu.Pamiętam, kiedy byłem mały, po moim mieście chodziła umysłowo chora kobieta, która szarpała dziewczyny i nawet starsze kobiety w spodniach krzycząc, że Matka Boska prosi o noszenie sukienek...
Czy gdyby mój biskup napisał taki list to czy mam obowiązek go posłuchać?
A co do tematu: widzę, że panowie wolą spódniczki i sukienki. Słusznie. Ale powiedzcie kiedy ostatnio skomplementowaliście kobietę z powodu spódniczki właśnie? U nas jeszcze można - nie jest to traktowane jako seksizm czy molestowanie - a kobitki na komplementy łase. I efekt może być zauważalny, osiągalny prostymi metodami!
Raczej napisać do Watykanu, że z biskupem nie jest najlepiej.
A skąd Szanowny Pan to wie?
Jakie publikacje warte są przeczytania według Wielebnego Ojca na temat strojów?
Kobieta w spódnicy (sukni) zachowuje się inaczej niż w spodniach. Kwestia klasy i stylu.
A mnie się wydaje, że logika jak najbardziej słuszna, bp. Williamson jest coraz bardziej ciekawą postacią, macie jeszcze jakieś inne kazania? Przepraszam: homilie!?
Cytat: Brat Horhe w Lutego 08, 2009, 21:04:06 pmA mnie się wydaje, że logika jak najbardziej słuszna, bp. Williamson jest coraz bardziej ciekawą postacią, macie jeszcze jakieś inne kazania? Przepraszam: homilie!?ja pierniczę PXowcy skasowali całe archiwum listów Biskupa Williamsona !!pamięta je jeszcze cache gógla, przykładowo:http://209.85.129.132/search?q=cache:QUAzWa7bYcMJ:www.sspx.ca/Documents/Bishop-Williamson/June5-1997.htm+lists+bishop+williamson&hl=pl&ct=clnk&cd=1&gl=pl&client=firefox-awracając do gomułkowskiego adremu: wszystkie teksty Williamsona są arcydziełami literackiemi. Przepiękna, choć niełatwa dla wielu spośród nas angielszczyzna. Biskup w wielu wypadkach celowo przegina, okazuje pasję polemiczną etc etc. Czytawszy go wielokrotnie, uważam, że b. często grał on PXowego radykała, choćby poto, by mieć - w sobie tylko znanym celu - św. spokój.W dość sztywnem środowisku Bractwa jest prawdziwym diamentem niesforności intelektualnej.Panie Fidelisie, ciekaw jestem Pańskiej opinji na ten temat ...
Panie Fidelisie, ciekaw jestem Pańskiej opinji na ten temat ...
W tym stroju jest cały sex-appeal, a nie w portkach
Te w spódnicy i sukience mają zawsze u mnie większe szanse na zaliczenie.
jeśli mężczyzna to tylko metroseksualny - solarium, żel , wygolone włosy itp. Taka ciota
Jednak nie każde nogi nadają się do pokazywania! Znowu, kwestia smaku.