Co do źródeł - trudno mi cokolwiek podać, ponieważ przy moim tempie przemiału książek o tematyce rzymskiej trudno jest spamiętać, gdzie co jest - szczególnie takie detale.
ad p. Zygmunt: co do spodni u Rzymian to dość znane, zaś jak Pan zapewne wie, większość plemion germańskich po okresie pogaństwa przyjęła arianizm i dość długo w nim trwała. Co do źródeł - trudno mi cokolwiek podać, ponieważ przy moim tempie przemiału książek o tematyce rzymskiej trudno jest spamiętać, gdzie co jest - szczególnie takie detale.
I strasznie się uobrażał, jak w spodniach sie wybierała do kościoła!
Ktoś mi tu mój 'egzamin gimnazjalny' przypomniał
Nie tak do konca Panie Major,jest to wyraznie wpisane w "robienie płci na odwrot" Nie mowie tu zeby od razu potepiac kobiety w spodniach,ale jednak zastanowic sie nad tym problemem!mysle, ze on istnieje,choc moze nie zdajemy sobie do konca z tego sprawy!Nasze mozgi wyprane troche posoborowiem.. a nawet bardzo.
Na Wschodzie spodnie nie były niczym dziwnym - Persowie je nosili m.in.
Chyba się Panie Bonda (007) naoglądały. Ten odcinek, w którym Bonda gra George Lazenby. I występuje w kilcie.
Siedziałam raz na meczu wśród szkockich kibiców, odwracałam głowę, zamykałam oczy, nic nie pomagało, normalnie niezapomniane wrażenia, ale nie pamiętam wyniku meczu