Innymi słowy, jestem w stanie sobie wyobrazić jakiegoś brawarystę-moralistę, który za chwilę ogłosi, że szczytna idea ultra-skromności, polegającej na tym właśnie, że się NIE chce, a co najmniej nie stara, wyglądać "atrakcyjnie", "fajnie" i "zachęcająco" - została zatracona (bo teraz chłopy będą się nakręcać na kobity w spódnicach, wyobrażając sobie różne rzeczy, z ich brakiem na czele) - i że sprawę może uratować tylko blog o burkach, które już na pewno nie będą podniecać (czyżby...?). Ewentualnie o niegustownych, szaroburych kufajkach, swetrach i starobabcinych płaszczach.
Cytat: Kefasz w Kwietnia 11, 2015, 02:54:41 amPani Letycjo, niech panie nie idzie tą drogą!Czemu nie?Nie cierpię osób nawiedzonych, a już zwłaszcza jak przeszkadzają na Mszy św.
Pani Letycjo, niech panie nie idzie tą drogą!
Nie wiem czy pani to pani czy panna. Ale przychodzi mi do głowy taka myśl, że wszystkie moje katolickie koleżanki które szybko wyszły za mąż widywałem tylko w spódnicach i sukienkach.
dokładnie, chodzi i wciska kserówki z jakimiś dziwnymi "objawieniami".Zmotywowała mnie do chodzenia w spodniach na Karolkową
Ciotka rewolucji z Karolkowej ewidentnie ma jakiś ciężki problem, podobnie jak Brawario, nie przepadam za takimi ludźmi.
Kobieta w spodniach upodabnia się do mężczyzny: inaczej siada, chodzi, zachowuje się. Nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. Dopiero przeglądając stare fotografie uprzytomniłam sobie kolosalną różnicę w wyglądzie dziewczyn, uczennic, kobiet: wszystkie ubrane były skromnie i wyglądały kobieco. Prosta sprawa, nie było wtedy "streczu"
Takich szkód nie narobi żaden Fidenzio Volpi co jedna taka nawiedzona baba. Na marginesie, antyspodniarska aktywność ks. Edwarda Wesołka SJ szczytów dosięgała w czasie, gdy był jeszcze SJ i właśnie przestał duszpasterzować w cygańskich taborach, gdzie, jak wiadomo, stosunki męsko - damskie oparte są na "nieco innych" zasadach. Cytat: Letycja w Kwietnia 11, 2015, 19:40:06 pmCiotka rewolucji z Karolkowej ewidentnie ma jakiś ciężki problem, podobnie jak Brawario, nie przepadam za takimi ludźmi.Słuszne zestawienie. A o tańcach towarzyskich jest wypowiedź Księdza Prałata Romana Kneblewskiego, którego chyba nikt nie podejrzewa o modenizm. Chociaż ... tyle różnych dziwactw już widziałem .https://www.youtube.com/watch?v=J4XHH6CF0qg
.Kobieta w spodniach upodabnia się do mężczyzny: inaczej siada, chodzi, zachowuje się. Nikt mnie nie przekona, że jest inaczej.
i o to chodzi. Sam do dobitnie spostrzegłem, kiedy wynajmowałem pokój a drugi dziewczyna. Kiedy po kwartale idąc na imprezę założyła sukienkę zapytałem: Dorota, to Ty jesteś dziewczyną?!
Cytat: Kefasz w Kwietnia 12, 2015, 05:31:41 ami o to chodzi. Sam do dobitnie spostrzegłem, kiedy wynajmowałem pokój a drugi dziewczyna. Kiedy po kwartale idąc na imprezę założyła sukienkę zapytałem: Dorota, to Ty jesteś dziewczyną?!Co tam mieszkanie przed ślubem z dziewczyną płci odmiennej pod jednym dachem - zgorszenie powstaje jak owa niewiasta chodzi w spodniach PS. Rozumiem, że kobiety majtek nie powinny nosić bo raz, że w przeszłosci majtki to przecież nosiły jeno panny obyczajów lekkich, a dwa, że majtki to takie krótkie spodenki, jakby na to nie patrzeć
Co tam mieszkanie przed ślubem z dziewczyną płci odmiennej
Co to za protestanckie czepianie się kobiet w spodniach? Tak już jest. To kwestia mody teraz a nie jakiejś idei.
przecież mieszkanie studentów pod jednym dachem koedukacyjnie to wynik sytuacji, zmian społecznych itp., itd. Nie to, co noszenie spodni przez kobiety.
Cytuj.Kobieta w spodniach upodabnia się do mężczyzny: inaczej siada, chodzi, zachowuje się. Nikt mnie nie przekona, że jest inaczej. Podobnie jest z mężczyznami. Klient w krawacie jest mniej awanturujący się.
CytujCo tam mieszkanie przed ślubem z dziewczyną płci odmiennej A są dziewczyny płci nie-odmiennej w stosunku do naszej, męskiej? :-)