CytujNo widzę, że Pan bardzo dociekliwy. Jakby Pan pracował w kadrach.I słuszne stwierdzenie, kiedyś kadrowiec był pracownikiem SB.
No widzę, że Pan bardzo dociekliwy. Jakby Pan pracował w kadrach.
Cytat: Zygmunt w Sierpnia 12, 2009, 21:52:46 pmA można prosić o bardziej konkretną odpowiedź?No ... konkretniej to się nie da. Tu ma Pan wszytko w pigułce.Radek Buczyński
A można prosić o bardziej konkretną odpowiedź?
Cytat: radek buczyński w Sierpnia 12, 2009, 21:55:30 pmCytat: Zygmunt w Sierpnia 12, 2009, 21:52:46 pmA można prosić o bardziej konkretną odpowiedź?No ... konkretniej to się nie da. Tu ma Pan wszytko w pigułce.Radek BuczyńskiPan wybaczy, dla mnie to są ogólniki - można pod tym rozumieć co się chce.
sedewakantyści nie tworzą (konstytuują) Kościoła katolickiego, gdyż Kościół musi mieć możność wyboru papieża.
A tak na marginesie, panie Krusejder, dwa słowa to może wystarczą na "odp...l się", ale chyba nie dla uzasadnienia swojej wiary. To pan Radek twierdzi, że niedawno zyskał nowy, prawdziwszy wymiar katolicyzmu, więc na nim spoczywa ciężar wykazania, w czym jego wiara jest lepsza/doskonalsza od wiary innych katolików.
Cytat: Zygmunt w Sierpnia 12, 2009, 21:59:29 pmPan wybaczy, dla mnie to są ogólniki - można pod tym rozumieć co się chce.No ... katolik to rozumie jednoznacznie.Radek Buczyński
Pan wybaczy, dla mnie to są ogólniki - można pod tym rozumieć co się chce.
W rzeczy samej Sokratesie! Więc mówię: na podstawie tego co zostało powyżej napisane, sedewakantyści (mam tu na myśli ich biskupów) ponieważ nie mają papieża i nie mogą dokonać wyboru papieża, nie posiadając do tego tytułu prawnego, są poza Kościołem katolickim. Oni sami zresztą uważają innych za heretyków i schizmatyków, którzy nie mogą dokonać wyboru papieża.Ten ich pogląd sprowadza do absurdu, artykuł wiary o Kościele. I dlatego są heretykami.