Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 30, 2025, 08:38:47 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233187 wiadomości w 6651 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Sedewakantysci są heretykami ponieważ nie dokonują wyboru papieża
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 26 Drukuj
Autor Wątek: Sedewakantysci są heretykami ponieważ nie dokonują wyboru papieża  (Przeczytany 95280 razy)
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #120 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:34:04 pm »

na razie to nie ma powodów by nie wierzyć patriarsze Rafaelowi, który pisał w 2 tygodnie po audiencji:

At the end of the audience the Pope bowed to the Muslim holy book, the Qu'ran, presented to him by the delegation, and he kissed it as a sign of respect

bawi mię zawsze to usprawiedliwianie JP2, ktore zwykle prowadzi do tego, ze znajduje się dowody jeszcze bardziej go obciążające ..

Pisz Pan po polsku a nie szpanuj znajomością angielskiego. Nie muszę rozumieć po angielsku. Wiem, że jest Pan twardzielem, tradsem i lingwistą ale ja tak wybitny być nie muszę ... Nie ma Pan żadnych dowodów, tylko opinie osób trzecich.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2009, 14:43:16 pm wysłana przez Mateusz » Zapisane
TKN
aktywista

« Odpowiedz #121 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:37:25 pm »

Proponuję pewne byty internetowe zbyć milczeniem.
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #122 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:38:00 pm »

na razie to nie ma powodów by nie wierzyć patriarsze Rafaelowi, który pisał w 2 tygodnie po audiencji:

Jak to ? Pan taki Trads wierzy schizmatykowi ? Przecież oni są poza Kościołem, dlaczego ufa im pan bardziej niż następcy św. Piotra ? A może on też został wprowadzony w błąd przez nieomylnych nterpretatorów tego zdjęcia ?
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #123 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:38:43 pm »

Proponuję pewne byty internetowe zbyć milczeniem.

To daj Pan dobry przykład i milcz Pan.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2009, 14:42:05 pm wysłana przez Mateusz » Zapisane
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #124 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:43:10 pm »

Jak to ? Pan taki Trads wierzy schizmatykowi ? Przecież oni są poza Kościołem, dlaczego ufa im pan bardziej niż następcy św. Piotra ? A może on też został wprowadzony w błąd przez nieomylnych nterpretatorów tego zdjęcia ?

:D :D :D :D
Jakby to panu powiedzieć, patriarcha chaldejski jest głową jednego z Kościołów Wschodnich będących w Unii ze Stolicą Świętą. W trakcie Soborów patriarchowie tych Kościołów siedzą na lepszych miejscach niż kardynałowie, bo przewyższają ich godnością

http://pl.wikipedia.org/wiki/Rafael_I_BiDawid
http://pl.wikipedia.org/wiki/Ko%C5%9Bci%C3%B3%C5%82_chaldejski

ten zaś Kościół powinien być przez nas szczególnie szanowany, bo ma liturgję w języku, którym mówił sam Pan Jezus i apostołowie ...

z mojej strony to chyba koniec dyskusyj z panem Mateuszem. Niech wraca do swojego brzdąca do piaskownicy
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #125 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:47:43 pm »

Rozumiem, to nie schizmatyk. Ale mógł dać się wprowadzić w błąd podobnie jak miliony innych ludzi na świecie.
A szanuje innych za czyny i dobre intencje, a nie za taki lub inny ryt. Niektórzy tradsi to chyba by woleli pójść na trydentinę sprawowaną przez samego diabła niż na NOM odprawiony przez porządnego księdza...
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2009, 08:18:57 am wysłana przez Mateusz » Zapisane
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #126 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:55:04 pm »

No i tyle mi udowodniłeś panie cwaniaczku. Nie masz pan żadnych dowodów tylko, domysły, poszlaki i zeznania lub opinie osób trzecich. Ale baw się pan dalej póki możesz, tylko jak kiedyś Ktoś Ci przypomni drogi panie: ,,nie mów fałszywego świadectwa przeciw bliźniemu swemu'' to nie będzie już tak zabawnie.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2009, 08:49:57 am wysłana przez Mateusz » Zapisane
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #127 dnia: Sierpnia 06, 2009, 15:16:53 pm »

kard. Dziwisz - non stop poganiający Ojca Świętego Benedykta XVI, by jaknajszybciej beatyfikował Jana Pawła II - zrobi wszystko, by żadne przeszkody tej decyzji nie zaszkodziły. Nie jest zatem bezstronnym świadkiem w tym procesie.
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
br. Wojtek OP
bywalec
**

« Odpowiedz #128 dnia: Sierpnia 06, 2009, 15:18:24 pm »

...żeby Pana nie spotkała kara boża za to co Pan robi na tym forum.
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #129 dnia: Sierpnia 06, 2009, 15:30:12 pm »

sugeruje brat, że kara Boże moze spaść za świadczenie o prawdzie ? ciekawe rzeczy wpajają teraz domniikanom ...
Morro
aktywista

« Odpowiedz #130 dnia: Sierpnia 06, 2009, 22:59:55 pm »

10 lat wystarczyło ,by wierzyć,że pewne fakty miejsca nie miały hehe. A ja doskonale pamiętam jaki ten pocałunek wywołał wtedy kontrowersje i jak chociażby w TV próbowali tłumaczyć to zachowanie.

A co do twierdzeń kard. Dziwisza, to niestety ma on przynajmniej w mych oczach bardzo mała wiarygodność.
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #131 dnia: Sierpnia 07, 2009, 08:34:27 am »

Panie Morro, ja nie wykluczam, że JP2 jednak ten koran pocałował i nie ufam też bezkrytycznie kard. Dziwiszowi. Ale zaświadczyć Prawdzie mogą jedynie naoczni świadkowie, którzy tam byli, a nie nie interpretatorzy zdjęcia, plotkarskie gazety czy lewackie media. A póki co to nikt żadnego zeznania naocznego świadka tutaj nie przytoczył, zdjęcie niczego nie udowadnia ale od idiotów zwyzywać łatwo... Dlaczego ci Irakijczycy, którzy tam byli mieliby trzymać sztamę z kard. Dziwiszem i zatajać fakt całowania koranu ? Mają jakąś cichą sztamę z nim ? Wszyscy poumierali czy może mosad ich pousypiał ? Czy kard. Dziwisz ryzykował by kłamstwem wiedząc, że ktoś go skontruje i powie: ,,Nie prawda ! Papież nasz ukochany koran pocałował !''. Dziwne to wszystko i tyle.
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #132 dnia: Sierpnia 07, 2009, 08:42:31 am »

Panie Morro, ja nie wykluczam, że JP2 jednak ten koran pocałował i nie ufam też bezkrytycznie kard. Dziwiszowi. Ale zaświadczyć Prawdzie mogą jedynie naoczni świadkowie, którzy tam byli, a nie nie interpretatorzy zdjęcia, plotkarskie gazety czy lewackie media. A póki co to nikt żadnego zeznania naocznego świadka tutaj nie przytoczył, zdjęcie niczego nie udowadnia ale od idiotów zwyzywać łatwo... Dlaczego ci Irakijczycy, którzy tam byli mieliby trzymać sztamę z kard. Dziwiszem i zatajać fakt całowania koranu ? Mają jakąś cichą sztamę z nim ? Wszyscy poumierali czy może mosad ich pousypiał ? Czy kard. Dziwisz ryzykował by kłamstwem wiedząc, że ktoś go skontruje i powie: ,,Nie prawda ! Papież nasz ukochany koran pocałował !''. Dziwne to wszystko i tyle.

jak nie nazywać idiotami ludzi, którym podaje sie na tacy relacje naocznego świadka, patriarchy chaldejskiego, potwierdzającego, ze JP2 na znak szacunku dla ksiegi najprzod pochylil sie nad nią, a potem ją pocałował ?

Mateusz
Gość
« Odpowiedz #133 dnia: Sierpnia 07, 2009, 08:49:12 am »

Czy na pewno był on naocznym świadkiem ? Czy kard. Dziwisz też tam był ? Jak byli obydwaj to ktoś kłamie i mamy prawo podejrzewać kto, ale nie mamy żadnego prawa ostatecznie stwierdzić jak było na prawdę.
Jacek
Gość
« Odpowiedz #134 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:00:34 am »

Prosze też nie zapominać, że istnieje prawo kanoniczne...

Kan. 1406 -

§ 1. Po naruszeniu przepisu kan. 1404, akta i decyzje uważa się za niebyłe.

§ 2. W sprawach, o których w kan. 1405, niewłaściwość innych sędziów jest bezwzględna.

Z tego co zostało tu powiedziane wynika, że tego rzekomego „całowania koranu”, nie można traktować jako argument kanoniczny, ponieważ kard. Dziwisz zaprzeczył temu. Jest to wiążące i niewzruszalne z natury prawa kościelnego.
Niech sobie pan Krusajde czyta dalej gazety, bo zawsze będzie nikim, albo niech szuka szczęścia w krainie ultramondrych, miałby tam pełne zrozumienie a może nawet szansę na jakieś „świecenia biskupie”.
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 26 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Sedewakantysci są heretykami ponieważ nie dokonują wyboru papieża « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!