Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 30, 2025, 09:06:58 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233187 wiadomości w 6651 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Sedewakantysci są heretykami ponieważ nie dokonują wyboru papieża
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 26 Drukuj
Autor Wątek: Sedewakantysci są heretykami ponieważ nie dokonują wyboru papieża  (Przeczytany 95312 razy)
JRWF
aktywista

« Odpowiedz #105 dnia: Sierpnia 06, 2009, 10:52:40 am »

Pan Krusejder podał datę 14 maja 1999.
Mam w domu kalendarium pontyfikatu (dzień po dniu) - nia ma tam wzmianki o tym spotkaniu.
Ale to niczego nie przesądza - jeżeli data jest poprawna, to kalendarium nie musi być kompletne. Gdyby wspominało o wszystkich spotkaniach Jana Pawła II musiałoby mieć pewnie rozmiar całej biblioteczki...
Jacek
Gość
« Odpowiedz #106 dnia: Sierpnia 06, 2009, 10:55:50 am »

Kto jest na tym zdjęciu?

Prosze sobie porównac zdjecie islamskiego duchownego, oni mają zupełnie inne charakterystyczne nakrycia głowy.

Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #107 dnia: Sierpnia 06, 2009, 11:01:01 am »

naprawdę nie uwazam, by dialog z idiotą był czemś nobilitującem, ale zwracam uwagę na

On May 14th [1999] I was received by the Pope, together with a delegation composed of the Shi'ite imam of Khadum mosque and the Sunni president of the council of administration of the Iraqi Islamic Bank. There was also a representative of the Iraqi ministry of religion
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
TKN
aktywista

« Odpowiedz #108 dnia: Sierpnia 06, 2009, 11:02:47 am »

Myśli Pan, że Mosad nie wie jakie nakrycia głowy noszą muslimy?
Jacek
Gość
« Odpowiedz #109 dnia: Sierpnia 06, 2009, 11:17:45 am »

naprawdę nie uwazam, by dialog z idiotą był czemś nobilitującem, ale zwracam uwagę na

On May 14th [1999]

oficjalne źródło drukowane: L'oss. R. wyd. pol. 7(214)1999 s. 64
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #110 dnia: Sierpnia 06, 2009, 11:29:32 am »

ale ten spisek jest daleko zakrojony :DDD

http://www.geocities.com/sacredheart-vp/pope4.htm

Wednesday, 12:
Anglican-Roman Catholic International Commission (ARCIC) document,
"The Gift of Authority."
Friday, 14:
Pope welcomes Iraqi delegation
led by Patriarch Raphael I Bidawid of Babylon of the Chaldeans.
Tuesday, 18:
John Paul II turns 79. He welcomes German Chancellor Gerhard Schroeder.

http://www.zindamagazine.com/html/archives/1999/may24_1999.htm

(ZNAF: Baghdad)  Pope John Paul II has promised the Saddam Hussein's Chaldean delegation to Vatican that he will visit Iraq in the year 2000.  The delegation was led by the Patriarch of the Chaldean Catholic Church, Raphael I Bidawid.  The pontiff "promised to visit Iraq at the appropriate time," the Chaldean Patriarch told Baghdad Radio over the telephone.  The Vatican's secretary of state Angelo Sodano said in December that the pope still wanted to visit Ur, Abraham's biblical birthplace in southern Iraq, to mark the millennium in the year 2000.  The pope wants to visit Iraq's ruins of Ur, the ancient Sumerian capital on the Euphrates River where the Bible says Abraham was born, His Beatitude Mar Bedaweed said in a telephone interview. The site, 186 miles (300 km) southeast of Baghdad near the city of Nasiriya, features a ziggurat, or terraced pyramid.  "(The pope) has long called for unity and Abraham is the father of all believers," said Mar Raphael. Abraham is revered by Muslims, Christians and Jews.

A papal visit would "provide (Saddam's) regime with moral ammunition to persist in its violation of human rights and cover up the crimes and atrocities ... against our Iraqi people," said the London-based Campaign for Democratic Iraq in a July 1998 letter to the pope.

The sanctions themselves create problems for a papal visit because they bar direct flights to and from Iraq. Travelers to Iraq often have to fly to Amman, Jordan, and make a 12-hour drive to Baghdad -- a long trip for the frail, aging pope.  Mar Bedaweed said it would be up to the Vatican's diplomats to persuade the United Nations to grant permission for John Paul's aircraft to fly to Baghdad.

Another problem is the threat of airstrikes during the visit. U.S. and British warplanes patrolling northern and southern Iraqi no-fly zones have been attacking Iraqi air defense sites on an almost daily basis since December.  Mar Bedaweed said the allies should halt their airstrikes during a papal visit.

Courtesy of  The CNN/Associated Press
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #111 dnia: Sierpnia 06, 2009, 13:15:59 pm »

Papier wszystko przyjmie Panie Krusejder a Papież nie jest w stanie śledzić wszystkich gazet i dementować każdą plotkę lub prowokację. Pamiętacie Państwo ,,fakt'' jakim rzekomo miało być określenie Żydów mianem: ,,starsi bracia w wierze'' ? Zostało to rozgłoszone i podniesione do rangi dogmatu, a z tego co wiem to Jan Paweł II nigdy takich słów nie wypowiedział, tylko użył zwrotu: ,,naszymi starszymi braćmi''. Manipulacja jest potworną bronią a spece od mistyfikacji potrafią ogłupiać miliony nawet bez fotomontaży. Proszę zwrócić uwagę, że 90 procent zdjęć przedstawiających tą scenę jest wycinkiem wyrwanym z kontekstu. Mało gdzie można znaleźć szersze ujęcie, które znalazłem na tej stronie: http://images.google.com/imgres?imgurl=http://papiez264.fm.interia.pl/papiez_koran.jpg&imgrefurl=http://papiez264.fm.interia.pl/religie.htm&usg=__NtmyWsyLD9b6cPF8vDGgOQvGDVU=&h=128&w=193&sz=8&hl=pl&start=6&um=1&tbnid=66JGvdB5xrK61M:&tbnh=68&tbnw=103&prev=/images%3Fq%3Dca%25C5%2582uje%2BKoran%26hl%3Dpl%26rls%3Dcom.microsoft:pl:IE-SearchBox%26rlz%3D1I7SKPB%26sa%3DN%26um%3D1
 gdzie wyraźnie widać, że pan Irakijczyk rozmawia z jakimś purpuratem i do niego jest zwrócony a Jan Paweł II stoi obok i ... No właśnie; i co dalej, co widzimy na tym zdjęciu ? Widzimy Papieża z Koranem uniesionym dość blisko jego twarzy, ale czy widzimy zbliżenie jego ust ? Czy widzimy całowanie ? Nie. Papież mógł przyglądać się czemuś z bliska, mógł wąchać tą księgę, która mogła mieć jakiś charakterystyczny zapach. Dostał w końcu prezent i najzwyczajniej mógł chcieć go ... obadać. Sam kiedyś dostałem piękny różaniec w prezencie od znajomej, która wróciła z Fatimy, który był zrobiony z eukaliptusa i wąchałem go niejednokrotnie, ponieważ bardzo ciekawie pachniał. Ludźmi łatwo jest manipulować, łatwo jest pochopnie osądzać a trudniej coś udowodnić. Przecież biskup Williamson też niby się pięścią dziennikarzom odgrażał a jak się bliżej ktoś przyjrzał to jedynie ,,figę'' im pokazał ...  Pamiętacie moi Drodzy taki mądry stary film ,,12 gniewnych ludzi'', gdzie 11 przysięgłych z całkowitą pewnością chciało wysłać na szafot niewinnego jak się później okazało chłopca, który przeżył dzięki jednemu myślącemu facetowi ? Powoli wszystkich przekonał jaka jest prawda, nie kierował się uprzedzeniami. Dlatego dopóki nie udowodnicie, że Papież ów nieszczęsny pocałunek na koranie złożył dopóty nie wyzywajcie ludzi od idiotów. Pan Jacek póki co udowodnił, że oficjalnie nikt takiego spotkania nie odnotował i ma prawo trwać przy swoim. A to, że coś napisali w gazecie, która przekazała następnej gazecie itd., itd., świat przeczytał, przyjął do wiadomości - to nie są żadne dowody !
Jeżeli uznacie Państwo moje wywody za niewiarygodnie, to powiem tylko, że nie są one bardziej niewiarygodne, niż ... ewentualny pocałunek złożony przez Następcę św. Piotra na koranie ;)
Aha; zwolennikiem beatyfikacji JP2 nie jestem, tradycjonalistą też nie, tylko hm..  adwokatem z urzędu.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2009, 13:59:43 pm wysłana przez Mateusz » Zapisane
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #112 dnia: Sierpnia 06, 2009, 13:28:12 pm »

a czy nadaje pan Mateusz z tego samego IP co pan Jacek ??
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #113 dnia: Sierpnia 06, 2009, 13:40:19 pm »

a czy nadaje pan Mateusz z tego samego IP co pan Jacek ??

Nie.
Jeszcze jakieś pytania ? A może ma pan coś mądrego jeszcze do powiedzenia w tym temacie ?
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #114 dnia: Sierpnia 06, 2009, 13:54:02 pm »

w przeciwieństwie do pana - autora takiej tezy "Papież mógł przyglądać się czemuś z bliska, mógł wąchać tą księgę, która mogła mieć jakiś charakterystyczny zapach. Dostał w końcu prezent i najzwyczajniej mógł chcieć go ... obadać" coś już mądrego napisałem w tym wątku
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #115 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:10:14 pm »

w przeciwieństwie do pana - autora takiej tezy "Papież mógł przyglądać się czemuś z bliska, mógł wąchać tą księgę, która mogła mieć jakiś charakterystyczny zapach. Dostał w końcu prezent i najzwyczajniej mógł chcieć go ... obadać" coś już mądrego napisałem w tym wątku

A co jest niemądrego w tej tezie ? Proszę udowodnić, że tak nie było zamiast mnie obrażać. To, że pan bardzo nie chce by moja teza okazała się prawdziwa mogę zrozumieć. Rozumiem wrogów Kościoła, którzy pielegnują przeróżne stworzone przez siebie ,,fakty'', wiem czyjmi radami się kierują. Jest pan jednym z nich ? Skąd u pana taka płycizna ? Najpierw posądza mnie pan, że jestem panem Jackiem a teraz próbuje mnie pan urazić. Co, boi się pan że obalę fakt medialny dot. rzekomego całowania koranu przez Papieża ? Czemu się pan tak denerwuje ?
A w ogóle to fajny ma pan nick: ,,Krusejder''. Hm.. co za twardziel; trads-twardziel ! Mój brzdąc używa podobnych nicków jak gra z kolegami przez internet w Stronghold 2....
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2009, 14:19:25 pm wysłana przez Mateusz » Zapisane
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #116 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:19:16 pm »

A w ogóle to fajny ma pan nick: Krusajder

Miło mi, że podoba się panu mój nick :D Szkoda tylko, że nie jest pan w stanie go poprawnie napisać

Ponieważ póki co nie ma pan żadnego świadectwa, że JP2 tylko wąchał, a nie całował ów koran, to może postara się pan zająć innym mitem.

Pamiętacie Państwo ,,fakt'' jakim rzekomo miało być określenie Żydów mianem: ,,starsi bracia w wierze'' ? Zostało to rozgłoszone i podniesione do rangi dogmatu, a z tego co wiem to Jan Paweł II nigdy takich słów nie wypowiedział, tylko użył zwrotu: ,,naszymi starszymi braćmi''.

Jan Paweł II
DIALOG Z ŻYDAMI - Audiencja generalna. 28 kwietnia 1999

W tym miesiącu, w kwietniu, odradza się w mojej pamięci szczególne doświadczenie, jakim były odwiedziny rzymskiej synagogi — jeżeli dobrze pamiętam w r. 1986 — tam gdzie zwróciłem się do wspólnoty izraelskiej naszego miasta jako do naszych starszych braci w wierze. Niechaj ta sprawa będzie stale treścią naszej modlitwy i naszego postępowania w duchu takim, jakiego nas nauczył Sobór Watykański II. Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus!

a tu z kolei cytat z "Przekroczyć próg nadziei":

"Dane mi było w czasie tych pamiętnych odwiedzin wypowiedzieć słowa o starszych braciach w wierze. Te słowa streszczają zresztą wszystko, co powiedział Sobór i co nie może nie być dogłębnym przekonaniem Kościoła."

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2009, 14:26:28 pm wysłana przez Krusejder » Zapisane
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #117 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:25:30 pm »

Dobra, dobra, już poprawiłem ! Nie zamierzam przekręcać tej pańskiej twardzielskiej ksywki  ;)
A co do tych starszych braci, to słuchałem kiedyś ks. Chrostowskiego, który mówił co innego. Coż, może się mylił ?
A wracając do koranu; wymyślił pan coś ciekawego ?
Mateusz
Gość
« Odpowiedz #118 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:30:13 pm »

Bo póki co to pan może mi tak samo udowodnić, że papież pocałował koran jak ja panu że wąchał lub się przyglądał. Wąchanie + oglądanie z bliska kontra całowanie - 2 : 1 dla mnie :)
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #119 dnia: Sierpnia 06, 2009, 14:30:25 pm »

na razie to nie ma powodów by nie wierzyć patriarsze Rafaelowi, który pisał w 2 tygodnie po audiencji:

At the end of the audience the Pope bowed to the Muslim holy book, the Qu'ran, presented to him by the delegation, and he kissed it as a sign of respect

bawi mię zawsze to usprawiedliwianie JP2, ktore zwykle prowadzi do tego, ze znajduje się dowody jeszcze bardziej go obciążające ..
Strony: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 26 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Sedewakantysci są heretykami ponieważ nie dokonują wyboru papieża « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!