czemu jak szaleć to szaleć...
Cytat: Tato w Lutego 18, 2011, 21:00:19 pmczemu jak szaleć to szaleć...Normalna praktyka w czasie beatyfikacji., Oburza się Kolega tylko dla sportu chyba.
Szczerze mówiąc, nie rozumiem argumentu, że zbyt mało czasu upłynęło. Otwarcie trumy mogłoby być pożyteczne dla wszystkich.
Cytat: jp7 w Marca 03, 2011, 19:04:53 pmCytat: tosia w Marca 03, 2011, 12:24:51 pmSzczerze mówiąc, nie rozumiem argumentu, że zbyt mało czasu upłynęło. Otwarcie trumy mogłoby być pożyteczne dla wszystkich.Co się dzieje (normalnie) z ciałem ludzkim - od miesiąca - do kilku lat po śmierci? Gnije. Nie jest to przyjemny ni widok, ni zapach.No tak, wiem, ale świętych to nie dotyczy, więc jaki problem w tym wypadku?
Cytat: tosia w Marca 03, 2011, 12:24:51 pmSzczerze mówiąc, nie rozumiem argumentu, że zbyt mało czasu upłynęło. Otwarcie trumy mogłoby być pożyteczne dla wszystkich.Co się dzieje (normalnie) z ciałem ludzkim - od miesiąca - do kilku lat po śmierci? Gnije. Nie jest to przyjemny ni widok, ni zapach.
Cytat: Tadeusz w Marca 03, 2011, 19:29:43 pmCytat: tosia w Marca 03, 2011, 19:26:23 pmCytat: jp7 w Marca 03, 2011, 19:04:53 pmCytat: tosia w Marca 03, 2011, 12:24:51 pmSzczerze mówiąc, nie rozumiem argumentu, że zbyt mało czasu upłynęło. Otwarcie trumy mogłoby być pożyteczne dla wszystkich.Co się dzieje (normalnie) z ciałem ludzkim - od miesiąca - do kilku lat po śmierci? Gnije. Nie jest to przyjemny ni widok, ni zapach.No tak, wiem, ale świętych to nie dotyczy, więc jaki problem w tym wypadku?Może okazać się, że gnije...I co wtedy by się stało?
Cytat: tosia w Marca 03, 2011, 19:26:23 pmCytat: jp7 w Marca 03, 2011, 19:04:53 pmCytat: tosia w Marca 03, 2011, 12:24:51 pmSzczerze mówiąc, nie rozumiem argumentu, że zbyt mało czasu upłynęło. Otwarcie trumy mogłoby być pożyteczne dla wszystkich.Co się dzieje (normalnie) z ciałem ludzkim - od miesiąca - do kilku lat po śmierci? Gnije. Nie jest to przyjemny ni widok, ni zapach.No tak, wiem, ale świętych to nie dotyczy, więc jaki problem w tym wypadku?Może okazać się, że gnije...
ale świętych to nie dotyczy
No tak, wiem, ale świętych to nie dotyczy, więc jaki problem w tym wypadku?
Ciało Jana XXIII się nie rozkłada, tylko, że lekarz który go balsamował udzielił dość kompleksowego i obrazowego wręcz wywiadu...:/
Cytat: Michał Barcikowski w Marca 04, 2011, 08:52:53 amCytat: Tato w Marca 03, 2011, 20:03:36 pmCiało Jana XXIII się nie rozkłada, tylko, że lekarz który go balsamował udzielił dość kompleksowego i obrazowego wręcz wywiadu...:/No i czego to niby ma dowodzić? Czy tak po prostu ma pan arcykatolicką potrzebę dokopania papieżowi i błogosławionemu?Pan to nie tylko ma taką potrzebę, ale konsekwentnie ją zaspokaja tu na forum.
Cytat: Tato w Marca 03, 2011, 20:03:36 pmCiało Jana XXIII się nie rozkłada, tylko, że lekarz który go balsamował udzielił dość kompleksowego i obrazowego wręcz wywiadu...:/No i czego to niby ma dowodzić? Czy tak po prostu ma pan arcykatolicką potrzebę dokopania papieżowi i błogosławionemu?