To Kuria już mnie wyhaczyła, że to ja redaguję takie pisma Strach się bać!
pluszowego meczenstwa
Cytat: Mama w Stycznia 21, 2011, 18:28:28 pm Najbardziej mnie rozśmieszyło to: Cytuj "choć zapewne nie przez Panią zredagowane" No to spokojna z Pani niewiasta, bo ten katabas posoborowy jest delikatnie mówiąc totalnie niewychowany. P.S. Do moderacji, tytuł wątku (co pali) uważam jednak za zbyt drastyczny, na tle innych Arcybiskup Józef Michalik wypada na plus. A insynuacja katabasa sugeruje, że to on sam to piśmidło wysmażył a Arcybiskup podpisał przez przeoczenie.
Najbardziej mnie rozśmieszyło to: Cytuj "choć zapewne nie przez Panią zredagowane"
"choć zapewne nie przez Panią zredagowane"
Nie wiem gdzie ten ks. kanclerz wyczytał że ja odrzucam uchwały SVII, jak nawet nie wspomniałam o tym, bo głównie bazowałam na MP SP i innej bardzo konkretnej wypowiedzi dostojnika watykańskiego.
Ja bym poszedl za ciosem i odpowiedzial na list. Nie polemizujac, bo to nie forum internetowe, ale proszac o adres gdzie - zgodnie z informacja zawarta w liscie ksiedza kurialisty - na terenie diecezji mozna uczestniczyc w coniedzielnej mszy sw. wg ksiag liturgicznych z 1962 roku (cf. motu proprio etc.)
Cytat: Mama w Stycznia 21, 2011, 18:51:06 pmNie wiem gdzie ten ks. kanclerz wyczytał że ja odrzucam uchwały SVII, jak nawet nie wspomniałam o tym, bo głównie bazowałam na MP SP i innej bardzo konkretnej wypowiedzi dostojnika watykańskiego.Pani wręcz dała wyraz poparcia owym uchwałom, aktywnie włączając się w życie Kościoła lokalnego, zgodnie z zamiarem Vaticanum II
Obmowa i oszczerstwoKKK 2479 Obmowa i oszczerstwo niszczą dobre imię i cześć bliźniego. Cześć jest świadectwem społecznym składanym godności człowieka i każdy ma naturalne prawo do czci, do dobrego imienia i do szacunku. Tak więc obmowa i oszczerstwo naruszają cnoty sprawiedliwości i miłości.http://www.teologia.pl/m_k/kkk1o10.htm
Myślałam, że napisałam Pani ten sam list, który Pani wysłałam via pw, a ktoś z Kurii czyta pewne forum, nie forum krzyż.
Wolę 100x bp. Pieronka, gdyż jest on przynajmniej uczciwy intelektualnie i wiadomo czego się po nim spodziewać. A potrafi mile zaskoczyć i katolicką Mszę św. odprawia. A za Mszą idą łaski...
Ojciec Święty Benedykt XVI też pali i to sporo. W porywach nawet dwie paczki papierosów dziennie...