[...] co by powiedzieli teraz?
@KefaszMyślę że postać księdza Dariusza Olewinskiego jest powszechnie znana w tradiswiatku.Książki o liturgii, np Servite Domino! Albo "Patrząc na liturgię" Nicholasa OP. Z nowych ujęć dogmatyki odsyłam do wygooglowania haseł: Muller-dogmatyka oraz Bartnik-dogmatyka.
Ks. Pfeiffer został konsekrowany na biskupa przez niejakiego biskupa Neala Webstera z frakcji "feeneyickiej". I teraz niektórzy, w tym sedewakantyści z Nov.OrdoWatch, twierdzą, że ów biskup błędnie wypowiedział słowa konsekracji, poprzekręcał je, pomylił "misterium" z "ministerium" itd., i dlatego ks. Pfeiffer to nadal tylko ksiądz, a święcenia biskupie mu się nie przyjęły Z tego, co rozumiem, ten drugi ksiądz, Chazal, nie działa już wspólnie z Pfeifferem i też nie jest pewien jego sakry (ale nie chciało mi się go słuchać, tylko jakieś fragmenty przeklikałem; więc mogę się mylić).
Byłby to jakiś sposób rozwiązania kwestii "gdzie jest papież"
Stolic Apostolskich jest więcej niż tylko Rzym.
Bezradność i papolatria katolików widoczna jest w tym, że wszyscy wiedzą, że papieże ostatni odstąpili subtelnie (lub poszli po bandzie) od wiary Chrystusowej.