w głoszeniu Kościołowi powszechnemu katolickiej doktryny, katolickiej liturgii i katolickiej dyscypliny, katolicka hierarchia nie może się mylić
Są pewne powody dla których nie ufa się klerowi sedewakantystycznemu. Skoro są tacy mocni w gębie, gdzie są owoce?
Państwo się orientują jak liczne jest grono polskich sedewakantystów?Chodzi o to ile średnio osób uczęszcza na Msze św. sprawowane w Krakowie i Wrocławiu?
Wydaje mi się że więcej. Trytek miał wzrost dzięki rzymskiemu papie.
Cytat: Simeonus w Sierpnia 25, 2014, 20:20:40 pmPaństwo się orientują jak liczne jest grono polskich sedewakantystów?Chodzi o to ile średnio osób uczęszcza na Msze św. sprawowane w Krakowie i Wrocławiu?Na Fejsbuku 22 osoby A tak szczerze - chyba nie więcej niż 50 osób.
Wydaje mi się że więcej. Trytek miał wzrost dzięki nowemu rzymskiemu papie.
Cytat: konzeb30 w Sierpnia 25, 2014, 22:45:13 pmWydaje mi się że więcej. Trytek miał wzrost dzięki rzymskiemu papie.Tak - ale oni są porozsiewani po całej Polsce - nie są każdej niedzieli we Wrocławiu, albo w Krakowie.
20 czy 50 osób... czyli: najmniejszy piesek najgłośniej szczeka.
Czyli z grubsza tylu ilu wernych Bractwa w okolicach 1994 roku, kiedy ks. Stehlin zaczal przyjezdzac do Polski. Wczesniej bylo wiecej, ale sie okazalo, ze jak przyszlo co do czego, to deklarowani sympatycy znikneli
Dziś Bractwo różni się od tego które było jak zaczynałem chodzić w 2009 roku. Zbastowało od niewygodnych twierdzeń i próbuje ubrać to co kiedyś głosiło w łagodniejsze szaty.