Tak to jest jak się jest teologiem samemu dla siebie. Przykro mi ale to na Pana brak słów. Nie dość że sede, to nie umie Pan czytać ze zrozumieniem. Czy ja pisałem że całowanie koranu jet ok??? Powtarzam jeszcze raz papież JPII popełniał błędy a nawet grzeszył, był człowiekiem. Innym świętym Pańskim też się zdarzało grzeszyć, i co z tego? Nie neguje to ich heroizmu. Ja uważam że JPII w wielu aspektach osiągnął święty heroizm. Nie był ideałem. Po za tym nie zdawał sobie sprawę że Vat. II (pewne postanowienia) były z dopustu Bożego a nie z zamysłu Bożego i to go usprawiedliwia, bo wierzył że Vat II pochodzi od Ducha św. Jeszcze raz proszę przeczytać mój post! Podaję link do tematu ważność święceń: http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php?topic=3862.90Proszę przeczytać moje 2 posty (te bardziej obszerne) na stronie 7-mej i 10-tej.
Cytat: corunius w Sierpnia 17, 2012, 20:55:08 pmTak to jest jak się jest teologiem samemu dla siebie. Przykro mi ale to na Pana brak słów. Nie dość że sede, to nie umie Pan czytać ze zrozumieniem. Czy ja pisałem że całowanie koranu jet ok??? Powtarzam jeszcze raz papież JPII popełniał błędy a nawet grzeszył, był człowiekiem. Innym świętym Pańskim też się zdarzało grzeszyć, i co z tego? Nie neguje to ich heroizmu. Ja uważam że JPII w wielu aspektach osiągnął święty heroizm. Nie był ideałem. Po za tym nie zdawał sobie sprawę że Vat. II (pewne postanowienia) były z dopustu Bożego a nie z zamysłu Bożego i to go usprawiedliwia, bo wierzył że Vat II pochodzi od Ducha św. Jeszcze raz proszę przeczytać mój post! Podaję link do tematu ważność święceń: http://krzyz.nazwa.pl/forum/index.php?topic=3862.90Proszę przeczytać moje 2 posty (te bardziej obszerne) na stronie 7-mej i 10-tej.Żeby się Pan tak nie ekscytował tym co Pan napisał, Drogi Panie Corunius, to powiem, że tylko z braku czasu oraz chęci kontynuowania tej opartej na dużych nieporozumieniach logicznych dyskusji nie odpowiedziałem Panu.Nie wiem kiedy to zrobię, ale zaznaczam, że użyte przez Pana w tym wątku osobliwe przykłady a takoż daleko odbiegająca od merytorycznej wartości i logicznej spójności argumentacja ani niczego nie wyjaśniły, ani ( nie wiem jak innych ) mnie do niczego nie przekonały w tym względzie, daltego radziłbym z całą sympatią dla Pana zbytnio nie skłaniać dyskutantów do oparcia się na przesłankach tak łatwych do podważenia, bo lepiej jest posiadać solidniejsze podstawy by potem nie popaść w zamęt.
1. Tak 1995 to mój rocznik, i co? To, że mam 17 lat oznacza, że nie mogę być sede (zapewne dozwolone jest to od 50+)?? Faktycznie ma Pan racje, że jeszcze 2, a nawet 1,5 roku temu uważałem NOM za ok, choc szczerze powiedziawszy rzadko na nim bywałem (pod koniec się to zmieniło). 2. Nie chodziło mi o radykalizm u FSSPX, ale o to: uznaję, ale olewam.3.Panie Corunius (jeżeli jest gdzieś bład to przepraszam, ale się spieszę) Pan pisze swoje, a ja mogę podac ten ciekawy link:http://www.ultramontes.pl/problemy_sakrament_swiecen.htm4. Nigdzie nie pisałem, że tylko ks. Trytek jest jedynym kapłanem!!!
Proszę nie pisać takich chamskich słów ,,olewam" FSSPX!!!!!!!!!!!!!!!!!. To nie jest Onet, gdzie padają takie chamskie słowa. Proszę moderatora o interwencję. W kosciołach i kaplicach FSSPX są sprawowane sakramenty święte, a tu się pisze słowo ,,olewam", Co olewam? Katolickie sakramenty??!!!!!!!!!!!
Proszę nie dyskutować z takimi chamami. Pełno takich ,,nawiedzonych" przychodziło do FSSPX. Aż musiał interweniować x. Karol. Można dyskutować na wszytkie tematy, ale merytorycznie.
Panie Corunius. A kto obalił te tezy, Pan (szczerze powiedziawszy nie mam czasu na przejrzenia tamtych postów, ale z wcześniejszej analizy to widziałem głównie Pana i Pana Fons Blaudi)??