Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Kwietnia 19, 2025, 17:33:17 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233118 wiadomości w 6649 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Biografia Arcybiskupa po polsku czyli "Marcel Lefebvre. Życie"
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 Drukuj
Autor Wątek: Biografia Arcybiskupa po polsku czyli "Marcel Lefebvre. Życie"  (Przeczytany 41266 razy)
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #60 dnia: Października 05, 2010, 09:21:02 am »

Proszę warszawiaków o podpowiedź ile czasu potrzeba żeby dotrzeć z Janek w okolice Zamku Królewskiego? (samochodem). Próbuję oszacować czas potrzebny na dojazd.
Z góry dziękuję!

Biorąc pod uwagę, że będą to godziny szczytu minimum godzina.
gnome
aktywista

« Odpowiedz #61 dnia: Października 05, 2010, 20:55:51 pm »

Zdecydowanie lepsza byłaby niedziela, po Mszy Św. Tak jak w tamtym roku.
W przyszłości organizatorzy mogliby wziąć to pod uwagę!

Swoją drogą, przy całym szacunku dla P. Michalkiewicza, to żeby takie spotkanie prowadził bądź co bądź rozwodnik?
Jakoś to mi nie ten teges  :P
Podczas jednej z ceremonii w Bazylice św. Piotra, gdy wnoszono na sedia gestatoria papieża św. Piusa X, lud rzymski żywiołowo zareagował oklaskami, Papież widząc entuzjazm wiernych rozkazał zatrzymać pochód. Gdy tłum się uciszył rzekł do wiernych, że *nie należy czcić sługi w domu jego Pana.
stary kontra
aktywista

« Odpowiedz #62 dnia: Października 05, 2010, 22:59:03 pm »

Swoją drogą, przy całym szacunku dla P. Michalkiewicza, to żeby takie spotkanie prowadził bądź co bądź rozwodnik?
Hmm. To pan Stanisław dysponuje nowym modelem małżonki ? Fakt, czy tylko przypuszczenia?
jp7
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #63 dnia: Października 06, 2010, 07:52:52 am »

Może Pan coś więcej?
Kyrie Eleison!
Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
kurak
aktywista

Damnat quod non intelligunt !!!

« Odpowiedz #64 dnia: Października 06, 2010, 08:24:08 am »

Rozwodnikow jest pelno.Ma babe?Jak nie, problemu nie widze.
Zawsze Wierni - Prawdzie katolickiej, Prawdzie Jedynej...
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #65 dnia: Października 06, 2010, 08:41:54 am »

Zdecydowanie lepsza byłaby niedziela, po Mszy Św. Tak jak w tamtym roku.
W przyszłości organizatorzy mogliby wziąć to pod uwagę!

Przypominam, że wydawcą książki i organizatorem jej promocji nie jest FSSPX ale Wydawnictwo "Dębogóra". Chodziło właśnie o to, żeby nie organizować kolejnej wewnętrznej imprezy FSSPX ale imprezę otwartą, w czasie której przedstawiciele różnych nurtów tradycjonalizmu mogli swobodnie dyskutować.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #66 dnia: Października 06, 2010, 09:32:37 am »

Myślicie, że jak będę między 18:30-19 to zdążę na wykład(nie występ p.Jacka Kowalskiego)? Rozumiem, że najpierw będzie występ ? :P

nie znam programu, ale na logikę nie robi się najpierw występów
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Eligiusz
aktywista

ś.p. Anna Walentynowicz
« Odpowiedz #67 dnia: Października 06, 2010, 11:00:43 am »

"Po prezentacji i recitalu zapraszamy na poczęstunek." - jak mniemam kolejność jest nieprzypadkowa

Książka już jest dostępna w sprzedaży:

Marcel Lefebvre. Życie (miękka oprawa)
Cena: 49 zł 39,20zł
http://www.debogora.com/product_info.php/products_id/3851

Marcel Lefebvre. Życie 59 zł 47,20zł
gnome
aktywista

« Odpowiedz #68 dnia: Października 06, 2010, 11:55:18 am »

Może Pan coś więcej?
Sam nic więcej nie wiem. Brat (UPRowiec) powtarzał to sto razy w jakichś tam domowych dyskusjach, więc przyjąłem, że tak jest.
Teraz mnie Pan lekko speszył - przyznaję, spróbuje to jeszcze potwierdzić i wtedy odpowiem. Ewentualnie połknę język ze wstydem :P

Przypominam, że wydawcą książki i organizatorem jej promocji nie jest FSSPX ale Wydawnictwo "Dębogóra". Chodziło właśnie o to, żeby nie organizować kolejnej wewnętrznej imprezy FSSPX ale imprezę otwartą, w czasie której przedstawiciele różnych nurtów tradycjonalizmu mogli swobodnie dyskutować.
Podejście rozsądne, jednocześnie dla wielu prawdopodobnie bardzo zaskakujące ( w końcu "FSSPX jest przekonane o swej elitarności", "kto nie z nimi ten przeciw nim", "nie da się z nimi dyskutować",  itd. itp.).
Podczas jednej z ceremonii w Bazylice św. Piotra, gdy wnoszono na sedia gestatoria papieża św. Piusa X, lud rzymski żywiołowo zareagował oklaskami, Papież widząc entuzjazm wiernych rozkazał zatrzymać pochód. Gdy tłum się uciszył rzekł do wiernych, że *nie należy czcić sługi w domu jego Pana.
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #69 dnia: Października 06, 2010, 15:10:01 pm »

@Gnome O tym, czy się da z nimi rozmawiać to się przekonamy dziś wieczorem :)
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #70 dnia: Października 06, 2010, 15:48:38 pm »

Podejście rozsądne, jednocześnie dla wielu prawdopodobnie bardzo zaskakujące ( w końcu "FSSPX jest przekonane o swej elitarności", "kto nie z nimi ten przeciw nim", "nie da się z nimi dyskutować",  itd. itp.).

To pan teraz wypalił! pan tak na serio?  :)
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #71 dnia: Października 06, 2010, 16:44:54 pm »

paru użytkowników tego forum tak rozumie FSSPX, w pełni się z tem identyfikując. Ale oni nie są Bractwem.
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #72 dnia: Października 06, 2010, 19:54:45 pm »

A dlaczego Pana nie wpuścili??
Fakt, że Franciszek ma genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa...(vanitas)

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.

Jezuitów należy skasować
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #73 dnia: Października 06, 2010, 22:54:45 pm »

wchodząc na salę widzieliśmy: wielki stół na którym był krzyż przodem do ludzi a obok stołu stała ... perkusja ekipy Jacka Kowalskiego. Mnie to wyglądało, jakby JE + Bernard miał odprawić na tym stole pierwszą w życiu Mszę beatową :))))
TKN
aktywista

« Odpowiedz #74 dnia: Października 06, 2010, 23:06:02 pm »

A coś więcej? Rozmowa ciekawa?
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Disputatio  |  Ogłoszenia pozostałe  |  Wątek: Biografia Arcybiskupa po polsku czyli "Marcel Lefebvre. Życie" « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!