Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 12, 2026, 23:59:01 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
234381 wiadomości w 6673 wątkach, wysłana przez 1667 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Nowe wieści z Medjugorie
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 25 26 [27] Drukuj
Autor Wątek: Nowe wieści z Medjugorie  (Przeczytany 184546 razy)
Kefasz
aktywista

Amen tako Bóg daj, byśmy wszyscy poszli w Raj.

ministrantura śpiewniki tradycja->
« Odpowiedz #390 dnia: Września 19, 2024, 22:18:08 pm »

Bardzo ostrożne wypowiedzi dokładnie zgodne z linią obowiązującą od samego początku tych bałkańskich wydarzeń.
Stare jest lepsze Ł5,39
liczne stare książki->http://chomikuj.pl/Pjetja
Z forum amerykańskich tradycjonalistów:
Oto zwyczajowe napomnienie: unikaj żarliwości; krytykuj zasady, nie ludzi.
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
szkielet
Moderator
aktywista

Tolerancja ???, Nie toleruję TOLERANCJI!!!

« Odpowiedz #391 dnia: Września 15, 2025, 18:29:24 pm »

Poszukuję książki (może być pdf) "Medjugorje, prawda, czy fałsz" Doroty Rafalskiej. Ma ktoś może?
Franciszek miał genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa... Leon XIV kontynuuje to wiekopomne dzieło

Ignorancja katolików to żyzna gleba, na której gęsto wzrasta chwast herezji.
Baltazar
aktywista

Lew z pokolenia Judy

« Odpowiedz #392 dnia: Września 16, 2025, 07:25:46 am »

Poszukuję książki (może być pdf) "Medjugorje, prawda, czy fałsz" Doroty Rafalskiej. Ma ktoś może?

Znalazłem przez Copilot AI

Jest książka i została tylko jedna sztuka!

https://allegro.pl/oferta/medjugorje-prawda-czy-falsz-dorota-rafalska-17844595765

Można pobrać z pliku Pdf:

Ks. Maciej Arkuszyński O OBJAWIENIACH W MEDZIUGORJU

W kontekście błędów pracy Doroty Rafalskiej „Medjugorje: prawda czy fałsz?” 

http://www.medjugorje.org.pl/dzial-informacyjny/odpowiadajac-na-zarzuty/546-o-objawieniach-w-medziugorju-w-kontekscie-bledow-pracy-doroty-rafalskiej-medjugorje-perawda-czy-falsz.html
Jest przysłowie, które tak brzmi: "Tylko ten, kto stale płynie pod prąd, ma świeżą, czystą wodę". A dziś wielu kapłanów płynie z prądem ...
Baltazar
aktywista

Lew z pokolenia Judy

« Odpowiedz #393 dnia: Grudnia 31, 2025, 20:20:26 pm »

Michał Koterski nadaje prosto z Medziugorie. "Tu objawiła się Matka Boska"

Michał Koterski udostępnił nową relację na Instagramie, w której wyznał, że "w końcu może zdradzić", gdzie aktualnie się znajduje. Okazuje się, że aktor dotarł do Bośni i Hercegowiny, a dokładnie do Medziugorie, miejsca, w którym rzekomo dochodziło do objawień Matki Boskiej.

Michał Koterski od lat otwarcie mówi o swojej wierze i o tym, że to Bóg pomógł mu odnaleźć właściwą drogę w życiu. Aktor wcześniej zmagał się m.in. z chorobą alkoholową, a dzisiaj wykorzystuje swoje doświadczenia, by pomóc innym wyjść z nałogu. Teraz Koterski spełnił swoje marzenia i po kilku latach powrócił do Medziugorie, ważnego miejsca na mapie osób wierzących.

"Kochani, wreszcie mogę to zdradzić. Dotarłem do tego niesamowitego miejsca. Zobaczcie, jest mateczka, jestem w Medziugorie po sześciu latach. Powiem wam tak: w wielu miejscach na świecie byłem, ale tak dobrze, jak tu, to nigdzie, nigdy się nie czułem" — zaczął opowiadać Koterski.

W kolejnych relacjach aktor pokazał m.in. figurę Matki Boskiej, a także zebranych przed nią wiernych.

Jak ktoś czytał moją książkę, to słuchajcie, tam siedziałem w tych krzakach i tam piłem ten sok z aronii. To tu objawiła się Matka Boska, tu miała widzenie Miriana i tam ten sok z aronii jak mnie przycisnął, to myślałem, że mi d**ę rozerwie — kontynuował.

https://plejada.pl/newsy/michal-koterski-nadaje-prosto-z-medziugorie-tu-objawila-sie-matka-boska/80rm0lr

Na zdjęciu Koterski jaki uśmiechnięty i robi wrażenie.

Jest przysłowie, które tak brzmi: "Tylko ten, kto stale płynie pod prąd, ma świeżą, czystą wodę". A dziś wielu kapłanów płynie z prądem ...
mac
aktywista

sługa Boży Pius XII

« Odpowiedz #394 dnia: Grudnia 31, 2025, 22:58:12 pm »

Przecież on należy do narodu wybranego.
"Przyglądając się dzisiejszemu Kościołowi (kler-liturgia-teologia) tradycyjny katolik najpierw się oburza, potem trwoży a w końcu wybucha śmiechem."
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #395 dnia: Stycznia 01, 2026, 18:16:44 pm »

I dlatego promuje szatańskie mamienia tzw. Gospy. On dobrze wie co robi.
Franciszek miał genialny pomysł na naprawę łodzi Piotrowej - skoro do połowy wypełniona jest ona wodą, to wybicie dziury w dnie sprawi że woda się wyleje. W wannie zawsze działa... Leon XIV kontynuuje to wiekopomne dzieło

Baltazar
aktywista

Lew z pokolenia Judy

« Odpowiedz #396 dnia: Stycznia 01, 2026, 20:01:28 pm »

Jedyny sensowny zarzut jaki słyszałem o Gospie w Medjugoriu jest to, że Gospa nie odsłania stópki. W Lourdes, Fatima wizjonerzy opisywali bardzo konkretne szczegóły wyglądu Maryi, w tym stopy.
stary kontra
aktywista

« Odpowiedz #397 dnia: Stycznia 01, 2026, 21:51:28 pm »

Jedyny sensowny zarzut jaki słyszałem o Gospie w Medjugoriu jest to, że Gospa nie odsłania stópki. W Lourdes, Fatima wizjonerzy opisywali bardzo konkretne szczegóły wyglądu Maryi, w tym stopy.
Pan jest mało oczytany, niestety.
Kefasz
aktywista

« Odpowiedz #398 dnia: Stycznia 12, 2026, 20:57:51 pm »

Nie ma publicznie dostępnych informacji wskazujących na to, że reżyser Marek Koterski lub jego syn, aktor Michał Koterski, są Żydami
Stare jest lepsze Ł5,39
Bądź rozróżniający, lecz nie czepialski. Bądź pouczający lecz nie zgryźliwy. Bądź zasadniczy, zamiast natarczywy.
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #399 dnia: Stycznia 12, 2026, 21:25:31 pm »

Nie ma publicznie dostępnych informacji wskazujących na to, że reżyser Marek Koterski lub jego syn, aktor Michał Koterski, są Żydami
A to że Włodek Czarzasty jest żydem jest dostępne publicznie?

Kefasz
aktywista

« Odpowiedz #400 dnia: Stycznia 13, 2026, 23:03:41 pm »

Nie wiem, czy u pana w synagodze go widujecie, ale jedyne co z Czarzastym i Żydami wiadomo to to że ich karcił
https://dzieje.pl/wiadomosci/czarzasty-jezeli-narod-zydowski-chce-byc-szanowany-musi-szanowac-inne-narody-w-tym
Stare jest lepsze Ł5,39
szkielet
Moderator
aktywista

« Odpowiedz #401 dnia: Stycznia 14, 2026, 16:56:52 pm »

Nie wiem, czy u pana w synagodze go widujecie, ale jedyne co z Czarzastym i Żydami wiadomo to to że ich karcił
https://dzieje.pl/wiadomosci/czarzasty-jezeli-narod-zydowski-chce-byc-szanowany-musi-szanowac-inne-narody-w-tym
Jeśli kościół do którego chodzę na Przenajświętszą Ofiarę nazywasz Pjotrusiu synagogą to właśnie dostajesz urlop.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 14, 2026, 17:05:03 pm wysłana przez szkielet » Zapisane

Strony: 1 ... 25 26 [27] Drukuj 
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Nowe wieści z Medjugorie « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!