Cytat: TKN w Lipca 28, 2009, 15:09:23 pmCytat: Jacek w Lipca 28, 2009, 15:05:23 pmO zmienianiu świata mówi manifest komunistyczny 1848 (chyba?). Tam jest własnie powiedziane o tym ze trzeba zmieniać świat. A ja wolę w nim sobie spokojnie żyć. Grzech zaniechania się to zwie."detque nobis, quietam et tranquillam vitam degentibus..." to jest wzięte z Mszału.a po za tym wasze tu zaprezentowane poglądy wydają mi się chore.
Cytat: Jacek w Lipca 28, 2009, 15:05:23 pmO zmienianiu świata mówi manifest komunistyczny 1848 (chyba?). Tam jest własnie powiedziane o tym ze trzeba zmieniać świat. A ja wolę w nim sobie spokojnie żyć. Grzech zaniechania się to zwie.
O zmienianiu świata mówi manifest komunistyczny 1848 (chyba?). Tam jest własnie powiedziane o tym ze trzeba zmieniać świat. A ja wolę w nim sobie spokojnie żyć.
Musicie zrozumiec, zaakceptować otaczającą rzeczywistość i pozbyć się złudzeń.
sprawdzić czy nie ksiądz
Cytat: TKN w Lipca 28, 2009, 15:09:23 pmGrzech zaniechania się to zwie."detque nobis, quietam et tranquillam vitam degentibus..." to jest wzięte z Mszału.a po za tym wasze tu zaprezentowane poglądy wydają mi się chore.
Grzech zaniechania się to zwie.
Został opętany czy co?