Typuję, że w środę zostanie ogłoszony konsystorz. Nowymi polskimi kardynałami zostaną abp Nycz i bp Zimowski.
Cytat: jwk w Października 18, 2010, 14:28:10 pmCytat: Jarod w Października 17, 2010, 22:33:40 pm bp Zimowski. Jako przewodniczący Papieskiej Rady ds. Duszpasterstwa Służby Zdrowia (bo Biskupem Radomskim już nie jest)?Przepraszam, ale mam nadzieję, że nie zostanie.
Cytat: Jarod w Października 17, 2010, 22:33:40 pm bp Zimowski. Jako przewodniczący Papieskiej Rady ds. Duszpasterstwa Służby Zdrowia (bo Biskupem Radomskim już nie jest)?
bp Zimowski.
(...)Predzej czy pozniej i tak zostanie . Gdzies ostatnio czytalem, ze w przeciwienstwie do prefektow kongregacji, przewodniczacy papieskich rad, ktorzy jeszcze nie byli kardynalami, nie zawsze zostawali kardynalami na najblizszym konsystorzu.
http://wiadomosci.onet.pl/swiat/abp-kazimierz-nycz-nowym-kardynalem,1,3737764,wiadomosc.htmlCzy ktoś wie coś o pozostałych wymienionych tu kandydatach?
Cytat: Jarod w Października 17, 2010, 22:33:40 pmTypuję, że w środę zostanie ogłoszony konsystorz. Nowymi polskimi kardynałami zostaną abp Nycz i bp Zimowski.A są plany konsystorza na środę?
od dawna arcybiskup warszawski był kardynałem. Więc to nie nowina.
wiec najzwyczajniej w swiecie prosze nie pisac "od dawna" :-)
Cytat: Guldenmond w Października 19, 2010, 20:59:48 pmwiec najzwyczajniej w swiecie prosze nie pisac "od dawna" :-)Przecież jest to poprawna forma, chyba że kojarzy się z "zespołem downa"