Wszyscy niby tacy dokładni, taki ornat, zarzut, że kobieta śpiewa podcza Mszy łacińskiej itp.
To czy jak komuś nie pasuje przyjść z koszyczkiem to niech przyjdzie bez, a pójdzie poświęcić sobie do kościoła w pobliżu domu? Trzeba od razu krytykować wszystko i zawsze?
No i okazuje się, że święcenie pokarmu będzie dla tych, którzy wcześniej nie zdażyli lub nie mieli możliwości poświęcić. Tak że wszystko jest ok
Cytat: wiridiana w Kwietnia 04, 2009, 17:12:54 pmTo czy jak komuś nie pasuje przyjść z koszyczkiem to niech przyjdzie bez, a pójdzie poświęcić sobie do kościoła w pobliżu domu? Trzeba od razu krytykować wszystko i zawsze? Ale kto tu krytykuje najbardziej? Można powiedzieć, że to forum jest jedną wielką krytyką. Robicie analiizy szat mszalnych, nazywacie Konferencje Episkopatu Polski KiEPskim czy jakoś tak, a jak widać uchybienie we własnym środowisku, które w innych kościołach nie ma miejsca (gdzie jeszcze święci się pokarmy po Wigilii Paschalnej?) to czytam tekst, że trzeba się kierować względami praktyczymi. No proszę Was...
Proszę Pana, nerwy Pana ponoszą. Odniosłem się do informacji ze strony internetowej. Nie będę tworzył dodatkowych wątków, sorry.
To po kiego grzyba się pan awanturuje o to święcenie pokarmów? ? ? Jest wielki tydzień, zamiast dawać upust swoim nerwom, niech się pan najlepiej do niczego nie odnosi i siedzi cicho. Czasami milczenie jest jest złotem. W pańskim przypadku częściej niż czasami.
Część osób by mnie chyba najchętniej zagazowała, prawda?
Ja akurat wolałbym wysłać pana w latającym spodku gdzieś w odwieczną przestrzeń...
Cytat: JRWF w Kwietnia 07, 2009, 13:49:58 pmJa akurat wolałbym wysłać pana w latającym spodku gdzieś w odwieczną przestrzeń... Nudny pan jest. Niech pan się zajmie czymś pożyteczniejszym.