Zdaje się, że p. Buzek jest urzędnikiem europejskim, a więc - tak czy siak - reprezentuje Polskę na arenie międzynarodowej i w imieniu Polski działa.
Czy przewodniczący Parlamentu Europejskiego to członek najwyższych władz państwa...?
Cytat: Nathanael w Sierpnia 26, 2010, 20:21:43 pm... p. Buzek jest urzędnikiem europejskim, a więc ... reprezentuje Polskę na arenie międzynarodowej i w imieniu Polski działa. ... z formalnego punktu widzenia P. Buzek reprezentuje nie Polskę na arenie miedyznarodowej, a Parlament Europejski i działa nie w imieniu Polski, tylko w imieniu Parlamentu Europejskiego.
... p. Buzek jest urzędnikiem europejskim, a więc ... reprezentuje Polskę na arenie międzynarodowej i w imieniu Polski działa.
Cytat: Antiquus_ordo w Sierpnia 26, 2010, 15:13:23 pmCytat: romeck w Sierpnia 26, 2010, 15:08:57 pmCytat: Antiquus_ordo w Sierpnia 26, 2010, 15:05:40 pmPieknie by bylo jesli bylby katolikiem.Rozumiem, że przed Mszą Wiernych został... wyproszony? Przed czym?Dobre!
Cytat: romeck w Sierpnia 26, 2010, 15:08:57 pmCytat: Antiquus_ordo w Sierpnia 26, 2010, 15:05:40 pmPieknie by bylo jesli bylby katolikiem.Rozumiem, że przed Mszą Wiernych został... wyproszony? Przed czym?
Cytat: Antiquus_ordo w Sierpnia 26, 2010, 15:05:40 pmPieknie by bylo jesli bylby katolikiem.Rozumiem, że przed Mszą Wiernych został... wyproszony?
Pieknie by bylo jesli bylby katolikiem.
Swoje słowa o mszy wiernych kolega ma na mysli? bo ja nie widze podzialu na NOMie na msze wiernych i inna... proponuje wybudzic sie z letargu...
Cytat: Antiquus_ordo w Sierpnia 26, 2010, 23:24:37 pmSwoje słowa o mszy wiernych kolega ma na mysli? bo ja nie widze podzialu na NOMie na msze wiernych i inna... proponuje wybudzic sie z letargu...To ja wysiadam...Brak: poczucia humoru i poczucia ironii, i poczucia gry pojęciami.Jestem trzy lata na Forum (czytam trzy i pół), raz drugi dialoguję z Panem, i znów sobię zrobię trzyletnią przerwę...
Przepisuje takowo CE z 2008 r. wydany przez Papieża Benedykta XVI, w polskim tłumaczeniu ukaże się pod koniec roku.
zgodnie z postanowieniem świętego Soboru Watykańskiego II
Cytat: Nathanael w Sierpnia 27, 2010, 11:10:28 amzgodnie z postanowieniem świętego Soboru Watykańskiego IINoł komęts...
Nie zmienia to faktu, że takie coś budzi mój niesmak i sprzeciw.
Cytat: SolusLupus w Sierpnia 27, 2010, 19:21:19 pmNie zmienia to faktu, że takie coś budzi mój niesmak i sprzeciw.Pytanie trochę z innej beczki: a czy budziłoby Pański niesmak częste spluwanie w czasie Mszy świętej, także przez duchowieństwo w prezbiterium? Dodam, że swego czasu w prezbiterium umieszczano specjalne spluwaczki Zadając to pytanie w żadnym wypadku nie chcę Pana atakować.