Szafarze katoliccy(czyli FSSPX) godziwie udzielają sakramentów pokuty, Eucharystii i namaszczenia chorych członkom Kościołów wschodnich nie mających pełnej wspólnoty z Kościołem katolickim(według modernistów), gdy sami o nie proszą i są odpowiednio przygotowani(na takiej zasadzie działa FSSPX, "na prośbę wiernych", a nie jako parafia).Bez odbioru.
CytujOrmianski KOsciol Apostolski jest tak na prawde tzw. katolickim kosciolem starozytnym. Odpadl wczesniej od jednosci z Rzymem niz prawoslawni i nie ma z prawoslawnymi jednosci/interkomunii.To ja już kompletnie nic nie rozumiem. Czyli to nie są ani katolicy ani prawosławni?Katolicki kapłan odprawia Mszę dla ormianów odłączonych? To jakieś jaja?x.Wesołek pełnił posługę dla "Kościoła katolickiego obrządku ormiańskiego", a nie dla "apostołów" ?Dobrze, że Pan Marcin powiedział.
Ormianski KOsciol Apostolski jest tak na prawde tzw. katolickim kosciolem starozytnym. Odpadl wczesniej od jednosci z Rzymem niz prawoslawni i nie ma z prawoslawnymi jednosci/interkomunii.
CytujOrmianski KOsciol Apostolski jest tak na prawde tzw. katolickim kosciolem starozytnym. Odpadl wczesniej od jednosci z Rzymem niz prawoslawni i nie ma z prawoslawnymi jednosci/interkomunii.To ja już kompletnie nic nie rozumiem. Czyli to nie są ani katolicy ani prawosławni?
A Mszy nie było Szkoda że w całej Warszawie nie ma rozsądnej alternatywy dla Mszy zreformowaniej o porze wieczornej.No to trzeba będzie wypełnić lukę