A co z księdzem Awdalianem?
Chętnie bym przyszedł, ale nigdy nie byłem. Może jakieś materiały? informacje jak się przygotować, co trzeba wiedzieć o tym obrządku?
Nowy kościół, który ma zostać wybudowany na tym terenie, będzie pierwszym ormiańskim kościołem katolickim w Moskwie, a także pierwszym tu w historii kościołem katolickim!http://www.ordynariat.ormianie.pl/index.php/2101-pierwszy-w-historii-kosciol-katolicki-w-moskwie?fbclid=IwAR0c6ENSELwi-NlNfbljYy7C40yrzQkynHWCY1UgJxfa_3L55wkt_whfX4A
Zaproszenie na mszę św. ormiańskokatolicką 5 lipca 2020 w WarszawieKategoria: AktualnościPARAFIA CENTRALNASerdecznie zapraszam na najbliższą Mszę świętą ormiańskokatolickąW NIEDZIELĘ 5 LIPCA 2020 R. O GODZINIE 11.00w Warszawie, w kaplicy Matki Bożej, ul. Łazienkowska 14Cieszę się bardzo, że będziemy mogli znów się spotkać na Liturgii.Z modlitwą ks. Józef NaumowiczUprzejmie proszę o przestrzeganie zasad bezpieczeństwa sanitarnego, ustalonych przez Ministra Zdrowia i obowiązujących w kościołach:1. Podczas pobytu w kaplicy oraz w czasie całej Mszy św. obowiązują maseczki (zasłanianie zarówno ust, jak i nosa). Ręce można odkazić płynem antybakteryjnym znajdującym się przy wejściu do kaplicy.2. Należy zachować odległość między sobą, można siedzieć co drugie krzesło.3. Komunia święta zostanie udzielona wyłącznie na rękę, pod jedną postacią. Przy podejściu do Komunii także obowiązują odległości.4. W związku z epidemią nie będzie spotkania po Mszy św. Św. Grzegorzu z Nareku, patronie naszej parafii, módl się za nami!
Bardzo dobra wiadomość. ks. profesor wznowił celebracje. Bogu niech będą dzięki.