Cytat: pauluss w Kwietnia 29, 2011, 21:21:48 pmKiedy czytam te obiektywne slowa krytyki wobec Jana Pawla II wychodzace od tak wybitnych i jeszcze obiektywniejszych wobec Kosciola osob i instytucji (New York Times, Hans Kueng itd), zaczyna sie ze mnie robic najwiekszy zwolennik beatyfikacji tego Papieza .To niech Ksiądz poczyta co o beatyfikacji piszą Gazeta Aborcza i Obłudnik Powszechny - przejdzie Księdzu...
Kiedy czytam te obiektywne slowa krytyki wobec Jana Pawla II wychodzace od tak wybitnych i jeszcze obiektywniejszych wobec Kosciola osob i instytucji (New York Times, Hans Kueng itd), zaczyna sie ze mnie robic najwiekszy zwolennik beatyfikacji tego Papieza .
Cytat: jp7 w Kwietnia 29, 2011, 21:23:40 pmCytat: pauluss w Kwietnia 29, 2011, 21:21:48 pmKiedy czytam te obiektywne slowa krytyki wobec Jana Pawla II wychodzace od tak wybitnych i jeszcze obiektywniejszych wobec Kosciola osob i instytucji (New York Times, Hans Kueng itd), zaczyna sie ze mnie robic najwiekszy zwolennik beatyfikacji tego Papieza .To niech Ksiądz poczyta co o beatyfikacji piszą Gazeta Aborcza i Obłudnik Powszechny - przejdzie Księdzu...Dobre . To jest az dziwne, ze te dwie gazety (a szczegolnie Aborcza) w taki sposob o tym pisza. I tak bardziej mnie martwi (chcialbym wierzyc, ze niepotrzebnie) to, co sie bedzie dziac po niedzieli - wszystko za wstawiennictwem Jana Pawla II, zadna uroczystosc sie nie obejdzie bez modlitwy do NIEGO (bo przeciez modlimy sie DO swietych), bez piesni, bez litanii. Bylem ostatnio w paru polskich kosciolach i przerazilo mnie, ze w kazdym z nich byly wielkie plakaty o beatyfikacji i o tym, jak bardzo sie cieszymy. Nie wiedzialem, ze ta mania ma az tak wielkie rozmiary. A moze po prostu na zle i niereprezentatywne koscioly trafilem?
"chyba"
"Wszedł w życie dekret biskupa bydgoskiego, erygujący nową parafię pod wezwaniem bł. Jana Pawła II. Nowa jednostka duszpasterska obejmie swą opieką studentów Uniwersytetu Technologiczno-Przyrodniczego w Bydgoszczy.Dekret biskupa Jana Tyrawy, erygujący parafię bł. Jana Pawła II - papieża w Bydgoszczy, wszedł w życie w niedzielę, by upamiętnić beatyfikację Ojca Świętego. Pierwsza w diecezji bydgoskiej świątynia pod wezwaniem papieża Polaka, która tu powstanie w przyszłości, ma być wotum wdzięczności za dar życia i pontyfikatu Jana Pawła II.(...) Od niedzieli oficjalnie będzie to miejsce propagowania i wcielania w życie nauczania Ojca Świętego. "
Cytujdiecezji bydgoskiej świątynia pod wezwaniem papieża Polaka, która tu powstanie w przyszłości, ma być wotum wdzięczności za dar życia i pontyfikatu Jana Pawła II.(...) Od niedzieli oficjalnie będzie to miejsce propagowania i wcielania w życie nauczania Ojca Świętego. "A ja myślałam, że Kościół Rzymsko-Katolicki to miejsce propagowania i wcielania w życie nauczania Jezusa Chrystrusa.
diecezji bydgoskiej świątynia pod wezwaniem papieża Polaka, która tu powstanie w przyszłości, ma być wotum wdzięczności za dar życia i pontyfikatu Jana Pawła II.(...) Od niedzieli oficjalnie będzie to miejsce propagowania i wcielania w życie nauczania Ojca Świętego. "
Od niedzieli oficjalnie będzie to miejsce propagowania i wcielania w życie nauczania Ojca Świętego.
A w Kaliszu też mamy parafię bł. Jana Pawła II. Jest ona wydzielona jakieś 2 lata temu z parafii św.św. Apostołów Piotra i Pawła i prawie 2 lata czekała na patrona.