@DominoNRDziecko, nie ma smutniejszego widoku niż gówniarz, który się wymądrza, choć nie ma bladego pojęcia, o czym mówi.@TatoPana obecność na FK to jedno wielkie łamanie VIII przykazania.
Zobaczycie Państwo - w kościołach, gdzie odprawia się Triduum Paschalne w rycie klasycznym, w tym roku nie będzie gdzie szpilki wetknąć
Gdy kult był niedozwolony to już trwał, a teraz gdy wiadomo już o beatyfikacji, to aż strach myśleć co to będzie.
CytujGdy kult był niedozwolony to już trwał, a teraz gdy wiadomo już o beatyfikacji, to aż strach myśleć co to będzie.Trudno powedzieć o kulcie całkowicie nieodzwolonym bo kult jest w jakimś stopniu argumentem do wyniesienia na ołtarze. ....
Swoją drogą to czemu nie słychać o zamiarach poświęcania nowych kościołów bł. ks. Jerzemu Popiełuszce?
CytujGdy kult był niedozwolony to już trwał, a teraz gdy wiadomo już o beatyfikacji, to aż strach myśleć co to będzie.Trudno powedzieć o kulcie całkowicie nieodzwolonym bo kult jest w jakimś stopniu argumentem do wyniesienia na ołtarze.
Przepraszam, źle zrozumiałem. Ostatnio na forum bywałem sporadycznie, więc zdążyłem się odzwyczaić. Ale co do budowania kościołów "z zamiarem" podtrzymuję zdanie. Trzeba się tylko nastawić, że ta osoba może nie zostać ogłoszona błogosławioną (ktokolwiek by to był, dlatego dużo sensowniej nie budować kościołów "z zamiarem", ale poświęcać je komuś kto już jest wyniesiony na ołtarze).Swoją drogą to czemu nie słychać o zamiarach poświęcania nowych kościołów bł. ks. Jerzemu Popiełuszce?
CytujTrudno powedzieć o kulcie całkowicie nieodzwolonym bo kult jest w jakimś stopniu argumentem do wyniesienia na ołtarze.Między kultem, a manią/obłędem jest taaaaaaaaaaka przepaść
Trudno powedzieć o kulcie całkowicie nieodzwolonym bo kult jest w jakimś stopniu argumentem do wyniesienia na ołtarze.