W parafii Niepokalanego Poczęcia NMP w Warszawie jest obraz papieża JP II umieszczony na stałe w bocznym ołtarzu MB Częstochowskiej i to zarówno w dolnym jak i w górnym kościele ....
Cytat: hellsing w Kwietnia 06, 2010, 18:11:51 pmW parafii Niepokalanego Poczęcia NMP w Warszawie jest obraz papieża JP II umieszczony na stałe w bocznym ołtarzu MB Częstochowskiej i to zarówno w dolnym jak i w górnym kościele ....Neoni nie lubia JP2 ?
Przeszkadzają państwu witraże z Janem Pawłem II. W takim razie mam pytanie: W wielu starych kościołach znajdują się obrazy fundatorów, często nawet w prezbiterium. Niewielu z nich zostało raczej beatyfikowanych czy kanonizowanych. Przez wieki jednak nikomu to nie przeszkadzało. To jest złe według Państwa?
Albo jak w mojej parafii w Wielki Piątek - wielki portret poprzedniego papieża ustawiono w tak, że zasłaniał księdza w prezbiterium.
Dopiero teraz zauważyłem że papież z linku p.Kamila ma aureolę. dziwne że w podpisie zabrakło "św.", ale jak na razie to jedyny portret papieża z aureolą jaki widziałem.
Ja mam dość. We wtorek / srodę piszę list do Watykanu w sprawie nadużyć w Polsce. Do listu dołączam własne antyświadectwo świętości Jana Pawła II oraz prośbę, by Kongregacja zechciała odpowiedzieć, czy przebadała wszystkie wydarzenia i pisma powstałe w zyciu Karola Wojtyły
Mnie nie przeszkadzają "nawet" obrazy z Janem Pawłem II w kościele - pod warunkiem, że nie są one częścią składową ołtarza. Albo jak w mojej parafii w Wielki Piątek - wielki portret poprzedniego papieża ustawiono w tak, że zasłaniał księdza w prezbiterium.Mógłby sobie taki obraz Jana Pawła II wisieć gdzieś w dyskretnym miejscu - np. w przedsionku.
Ja też! Panie Krusejder wziął się pan za pisanie? Cytuję pana wypowiedź żeby pana zmobilizować jak jeszcze pan nie zaczął. A jak pan już napisze to będzie udostępnione tu do czytania?