Cytat: best w Czerwca 17, 2009, 12:39:34 pmCytat: abenadar w Czerwca 17, 2009, 11:53:22 am.... i bardzo drogie...Tak, to jest argument. To niestety może być argument. Na czymś trzeba zaoszczędzić na samochód.
Cytat: abenadar w Czerwca 17, 2009, 11:53:22 am.... i bardzo drogie...Tak, to jest argument.
.... i bardzo drogie...
Cytat: Kalistrat w Czerwca 17, 2009, 12:39:20 pm(...)@ SiloamA jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem, że pasy do sutann są na rzepy Spokojnie, gdyby Pan chcial, to pewno wiazany (bezrzepowy) rowniez znalazloby sie.
(...)@ SiloamA jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem, że pasy do sutann są na rzepy
Można spotkać sutanny nawet zapinane na rzep.
Cytat: Zygmunt w Czerwca 17, 2009, 12:44:23 pmCytat: best w Czerwca 17, 2009, 12:39:34 pmCytat: abenadar w Czerwca 17, 2009, 11:53:22 am.... i bardzo drogie...Tak, to jest argument. To niestety może być argument. Na czymś trzeba zaoszczędzić na samochód.oczywiście ma pan jak zwykle racje, wszyscy księża którzy zawsze nie noszą sutanny oszczedzają na samochód...
Jako dziecko myślałam że wszystkie te guziki trzeba odpiąć.
Jest ich 33
Cytat: abenadar w Czerwca 17, 2009, 12:52:40 pmCytat: Zygmunt w Czerwca 17, 2009, 12:44:23 pmCytat: best w Czerwca 17, 2009, 12:39:34 pmCytat: abenadar w Czerwca 17, 2009, 11:53:22 am.... i bardzo drogie...Tak, to jest argument. To niestety może być argument. Na czymś trzeba zaoszczędzić na samochód.oczywiście ma pan jak zwykle racje, wszyscy księża którzy zawsze nie noszą sutanny oszczedzają na samochód... Nie wszyscy. Wielu jednak chyba większą wagę przykłada do samochodu niż do sutanny.
Kiedyś jak pan Jezus na osiołku jeździli.
W sumie uwazam, ze Ksiadz powinien postarac sie o samochod. Jak ma dojechac do chorego z sakramentami w srodku nocy bez samochodu! W skrajnym wypadku taki samochod moze rozstrzygnac o zbawieniu. Chceilbyscie Panstwo umrzec bez sakramentow, a na tamtym swiecie dowiedziiec sie, ze ksiadz nie zdazyl, bo szedl na piechote, albo na taksowke czekal? Tradi-ksiadz tym bardziiej powinien miec samochod, bo tradi-wierni sa rozrzuceni na wiekszym terenie. U mnie w parafiii mogliby nie miec samochodu, bo z plebanii na skraj parafii idzie sie maksymalnie 10 minut.
A ludzie jakoś wszystko mieli inaczej poukładane w głowach i na święte Sakramenta nie czekali na ostatnią chwile, ale wcześniej swoje sprawy ziemskie zdąrzyli uporządkować. A dziś. Co tu mówić: księdza często wzywają po smierci i mają potem takie osiołki niekoniecznie Boże pretensje, że ksiądz sakramentów nie chciał udzielić.