Cytat: Tato w Czerwca 16, 2009, 14:14:04 pmWitamy Panie Pawle serdecznie Ma Pan Wielkiego Patrona dziękuję serdecznie . Wiem, że mam wiekliego Patrona, co jest jednocześnie nobilitacją i zobowiązaniem. Mam takze drugiego wielkiego patrona, którym jest św. Ojciec Pio, którego wybrałem sobie na bierzmowanie.
Witamy Panie Pawle serdecznie Ma Pan Wielkiego Patrona
proszę zostać klerykiem albo księdzem a gwarantuję że będzie pan miał inny pogląd na te kwestie...
Cytat: abenadar w Czerwca 16, 2009, 09:38:25 amproszę zostać klerykiem albo księdzem a gwarantuję że będzie pan miał inny pogląd na te kwestie...A to z pewnością. Trzeba jakoś wytłumaczyć wstyd przed noszeniem sutanny. Zgadzam się argumentów nie zabraknie ( gorąco w lecie, zimno w zimie, niewygodnie w pracy... )
Z czego składa się guzik do sutanny ? Daję wam tydzień czasu na rozwiązanie tej zagadki. To wielu wam wyjaśni dlaczego sutanna jest taka droga.
Cytat: Baltazar w Czerwca 17, 2009, 11:59:35 amZ czego składa się guzik do sutanny ? Daję wam tydzień czasu na rozwiązanie tej zagadki. To wielu wam wyjaśni dlaczego sutanna jest taka droga. Kiedys obilo mi sie o uszy, ze z konskiego wlosia? Dobrze kojarze, czy mowi Pan o czem innem?
Cytat: best w Czerwca 17, 2009, 08:36:51 amCytat: abenadar w Czerwca 16, 2009, 09:38:25 amproszę zostać klerykiem albo księdzem a gwarantuję że będzie pan miał inny pogląd na te kwestie...A to z pewnością. Trzeba jakoś wytłumaczyć wstyd przed noszeniem sutanny. Zgadzam się argumentów nie zabraknie ( gorąco w lecie, zimno w zimie, niewygodnie w pracy... ).... i bardzo drogie...
Obecnie są najczęściej plastikowe. Można spotkać sutanny nawet zapinane na rzep. Mimo to i tak są drogie
.... i bardzo drogie...
(...)@ SiloamA jakie było moje zdziwienie, gdy zobaczyłem, że pasy do sutann są na rzepy
Cytat: abenadar w Czerwca 17, 2009, 11:53:22 am.... i bardzo drogie...Tak, to jest argument.