Bóg kocha grzesznika, ale brzydzi się grzechem to odnośnie piekła.
Może się pan pomodlić w domu i przyjąć Komunię. kapłan odprawi modlitwy przy ołtarzu.
Emmaus - najpierw Jezus wyaśniał pisma, a potem było łamanie chleba.
Ale wraca do wszystkiego, czy to fragmentów, które jej pasują? Chyba to drugie, ergo to nie jest żaden powrót, tylko budowanie własnego "Kościoła" z pomocą dowolnie wybranych urywków biblijnych.
I jak ta sutanna ma symbolizować ubóstwo?
Jeśli pani wygląda jak na avatarze, to mnie pani gorszy.
Nie mają państwo do czynienia z wrogiem tradycji.
Każdy kapłan z FSSPX może się upokorzyć, zaprzeć grzechu i wrócić na łono Kościoła. I Sprawować waznie i godziwie Sakramenty (o ile znajdzie biskupa, który go przyjmie)
Zwracanie się do mnie "per ksiądz" jest jak najbardziej słuszne.
Ciekawe jakie to walory seksualne podkreśla ksiądz na tym zdjęciu - http://www.kadzidlo.pl/fotki/ksiadzdarek/ksiadzdarek_1_d.jpg
niewykształceni świeccy zwracając uwagę duchownym, którzy są bardziej od nich wykształceni
Można być skrajnym tradycjonalistą i odwrócić się od Kościoła - jak abp Marcel Lefebvre.
A państwo tylko atakują Kościół na forum i podszywają się, że są wierni Kościołowi bardziej niż księża i inni świeccy, który w pełni uznają NOM.
Księdza łatwo zaatakować. Skromnie, ale dobrze się ubierze - jakiś traders powie mu, ze dziad. A ktoś inny elegancik, parafianie biedni, kościół do remontu, a on ofiary na elegancję przeznacza.Jeszcze raz pytam - państwo też w garniturach i białych koszulach spędzają cały dzień? A może wszyscy z państwa w finansach i urzędach pracują? Ciekawe, czy szefowie wiedzą, co państwo robią teraz, w czasie pracy? Chyba, że Ci co teraz piszą są na urlopach...
Cytat: Izi87 w Lipca 24, 2009, 18:30:28 pmNie mają państwo do czynienia z wrogiem tradycji.Jasne, że nie bo byłbyś proszę szanowego kolegi heretykiem, ale tak sobie Ciebie czytam i tak sobie myślę dosyć kolkowialnie i bezpośrednio: ale Cię drogi kolego/księże/kleryku/braciszku/ czy kim tam jesteś "zinkulturowali"...