Ja nosiłem sutannę latem itp. Nie zostałem ani razu zaczepiony przez żulię tudzież innych cwaniaczków.
czy pracy w polu.
Właśnie - np. dyskoteka. Ksiądz w sutannie będzie dobry przykłada dawał.A ksiądz idący z kobietą (biedną, która się przyczepi) po 20 w centrum Krakowa? Raz tak szedłem (w sutannie oczywiście).
Dawanie świeckim funkcji asystenta parafialnego, który np. prowadzi finanse parafii.CytujTo już każdy widzi jak działa, szczególnie w AustriiCytat: Izi87 w Lipca 24, 2009, 16:50:28 pm Lepszy ksiądz w koloratce niż bez niczego!Lepszy rydz niż nic, ale jak można mieć borowika...Cytat: Izi87 w Lipca 24, 2009, 16:50:28 pmA o co chodzi z księżmi kuso ubranymi? To ksiądz idąc np. na plażę nie może iść w krótkich spodenkach i podkoszulce?A będzie tam odprawiał Mszę czy nawracał kobiety leżące topless?Kleryk na plaży siedział w długich spodniach i t-shircie. Mój proboszcz pod koloratką jeździ na rowerze i goni każdego księdza który po dole plebanii albo na refektarz przychodzi bez sutanny.
To już każdy widzi jak działa, szczególnie w AustriiCytat: Izi87 w Lipca 24, 2009, 16:50:28 pm Lepszy ksiądz w koloratce niż bez niczego!Lepszy rydz niż nic, ale jak można mieć borowika...Cytat: Izi87 w Lipca 24, 2009, 16:50:28 pmA o co chodzi z księżmi kuso ubranymi? To ksiądz idąc np. na plażę nie może iść w krótkich spodenkach i podkoszulce?A będzie tam odprawiał Mszę czy nawracał kobiety leżące topless?Kleryk na plaży siedział w długich spodniach i t-shircie. Mój proboszcz pod koloratką jeździ na rowerze i goni każdego księdza który po dole plebanii albo na refektarz przychodzi bez sutanny.
Lepszy ksiądz w koloratce niż bez niczego!
A o co chodzi z księżmi kuso ubranymi? To ksiądz idąc np. na plażę nie może iść w krótkich spodenkach i podkoszulce?
I jak ta sutanna ma symbolizować ubóstwo?
Spinki, białe mankiety - droga sprawa.
Ubóstwo to nie jest dziadostwo i prostactwo.
Mój mężczyzna... Bardzo tradycyjne sformułowanie.
Czy leżenie toples to jakiś ciężki grzech?
Księdza łatwo zaatakować. Skromnie, ale dobrze się ubierze - jakiś traders powie mu, ze dziad. A ktoś inny elegancik, parafianie biedni, kościół do remontu, a on ofiary na elegancję przeznacza.Jeszcze raz pytam - państwo też w garniturach i białych koszulach spędzają cały dzień? A może wszyscy z państwa w finansach i urzędach pracują? Ciekawe, czy szefowie wiedzą, co państwo robią teraz, w czasie pracy? Chyba, że Ci co teraz piszą są na urlopach...
Jeśli pani wygląda jak na avatarze, to mnie pani gorszy.