Dawniej to by ci, którzy wczoraj krzyczali ,,Precz z krzyżem" by dostali takie lanie nie tylko od wiernych, ale także od własnych rodziców. Do czego to podobne by publicznie w oknie Hotelu Bristol szydzono z Papieża, pijana hołota wyzywała starszych ludzi? Ale nic dziwnego, jeśli w szkołach nauczycielom zakłada się kosze na śmiecie na głowę, lub uczennice rozbierają się na lekcjach, wyzywa się nauczycieli.
Moim zdaniem tzw. "obrońcy krzyża" są współodpowiedzialni za to, co się dzieje. To nie jest żadna walka o krzyż.
Pańska POprawność polityczna polega na tym, że nie potrafi Pan zamanifestować swojej Wiary tylko idzie Pan na układy ze światem. Czytając pańskie wpisy na forum mozna stwierdzic, ze jezyk jakim Pan przemawia jest jezykiem pełnym niedomówień, aczkolwiek nacechowanym jakby to powiedzieć, brakiem wiary w siebie. Troche to przypomina wiadomosci z GW. Jest pan ugodowy w kwestii Wiary, a Ona powinna byc na pierwszym miejscu, potem prawa obowiazujace w kraju. Prawo Pana nie zbawi.
O właśnie, a propos ks. Popiełuszki. Spotkałem się już z pytaniami: "gdzie by dzisiaj stał ks. Jerzy Popiełuszko"? Wszelkie tego typu sugestie uważam za duże nadużycie. Tak samo jak z prymasem Stefanem Wyszyńskim. Przed przystąpieniem Polski do UE, to właśnie przed jego pomnikiem spotykali się tzw. "obroncy krzyża". To są takie próby zawłaszczania zmarłych osób przez własne środowiska.
Cytat: Adam w Sierpnia 10, 2010, 22:21:43 pmO właśnie, a propos ks. Popiełuszki. Spotkałem się już z pytaniami: "gdzie by dzisiaj stał ks. Jerzy Popiełuszko"? Wszelkie tego typu sugestie uważam za duże nadużycie. Tak samo jak z prymasem Stefanem Wyszyńskim. Przed przystąpieniem Polski do UE, to właśnie przed jego pomnikiem spotykali się tzw. "obroncy krzyża". To są takie próby zawłaszczania zmarłych osób przez własne środowiska.Nie, to nie sa próby zawłaszczania. To jest próba pokazania prolom, jak bardzo są ,przepraszam za wyrażenie, skurwieni. Była komuna to Kosciół był ok, bo Kosciół pomagał, chronił, dawał przeżyć w świadomości, ze bedzie kiedyś lepiej. Odzyskaliśmy "wolność" i co. I to, ze nagle wiekszość zapomniała, ze gdyby nie to poświęcenie ludzi dobrej woli, kapłanów to dalej siedzielibyśmy w czasach radosnej twórczości. Murzyn zrobił swoje - murzyn moze odejść. Dopóki Pan tego nie zrozumie, że nie ma przyszłosci bez przeszłosci, dopóty rozmawa z Panem na w/w temat i tematy pokrewne jest całkowicie bezcelowa.
Religia Katolicka powinna być wpisana w Pana SERCU.
Powiem jedno. Jest Pan manipulantem, albo uwielbia Pan czytać między wierszami. GDZIE NAPISAŁEM, że nie chcę aby religia katolicka była zapisana w konstytucji. NO GDZIE?. Proszę mi dokładnie pokazac.I niech sobie Pan nie schlebia, ze jest Pan prawicowy. Jesteś Pan typowym przykładem liberała.Szkoda czasu na dyskusje z Panem.
No niestety, Pan klasyfikuje ludzi według swojego prostego schematu. Jeśli ktoś nie podziela Pana opinii, to jest po tej złej stronie. Chętnie by mnie Pan wrzucił do jednego worka z GW... Mogę tylko Panu współczuć.
A w Tradycji Krzyż był obecny wszędzie.
Proszę Pana, do tego "Gazecianowybiórczego Worka" to sam Pan się wrzucił. I szczerze Panu współczuje, jeśli Pan tego do tej pory nie zauważył. Większość Pańskich wypowiedzi na tym forum o tym świadczy. To nie chodzi o to, że ktoś Pana nie lubi. Pańskie fobie, sposób myślenia i wypowiadania się za bardzo przypominają w/w piśmidło, żeby myśleć inaczej.