Cytat: romeck w Kwietnia 24, 2010, 23:07:02 pmCytat: Torus w Kwietnia 24, 2010, 14:25:51 pmA Wiara, Doktryna ? - Będzie dla nas rezerwat, np. u św. Benona w W-wie. Czasami nawet "dla jaj" w TVP pokażą.Smutne? - Ale prawdziwe.Po Tygodniu Wielkiej Żałoby i tych wszystkich ceremonii pogrzebowych z Mszami rekwialnymi,utwierdziłem sie w przekonaniu, że - niestety - tak.Żeby chociaż ten rezerwat powstał....
Cytat: Torus w Kwietnia 24, 2010, 14:25:51 pmA Wiara, Doktryna ? - Będzie dla nas rezerwat, np. u św. Benona w W-wie. Czasami nawet "dla jaj" w TVP pokażą.Smutne? - Ale prawdziwe.Po Tygodniu Wielkiej Żałoby i tych wszystkich ceremonii pogrzebowych z Mszami rekwialnymi,utwierdziłem sie w przekonaniu, że - niestety - tak.
A Wiara, Doktryna ? - Będzie dla nas rezerwat, np. u św. Benona w W-wie. Czasami nawet "dla jaj" w TVP pokażą.Smutne? - Ale prawdziwe.
Interesuje mnie to przystąpienie do komunii Buzka podczas pogrzebu pary prezydenckiej. Generalnie w mediach brak zdjęć i komentarzy. (trochę jestem oddalony od medialnych realiów w PL, dlatego potrzebuję pomocy) Czy ktoś naprawdę to widział, albo dysponuje jakimś zdjęciem/filmikiem?
Cytat: x. Konstantyn Najmowicz w Maja 04, 2010, 19:59:54 pmInteresuje mnie to przystąpienie do komunii Buzka podczas pogrzebu pary prezydenckiej. Generalnie w mediach brak zdjęć i komentarzy. (trochę jestem oddalony od medialnych realiów w PL, dlatego potrzebuję pomocy) Czy ktoś naprawdę to widział, albo dysponuje jakimś zdjęciem/filmikiem?No właśnie Księże. Zastanawiam się czy nie doszło do przekłamania. Na tym filmiku jest moment, gdzie Kardynał udziela Komunii komuś podobnemu do Buzka, ale to nie jest Buzek. Samego komunikowania Buzka nie znalazłem....http://www.youtube.com/watch?v=66m6lCVKuHs&feature=player_embedded#!7min. 37sek. i dalej...
To byly uroczystości panstwowe, zginęli nie tylko katolicy, nie mamy prawa odmawiac przedstawicielom innych wyznań takich modlitw w czasie uroczystości oficjalnych. (...)