Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Marca 25, 2025, 16:34:35 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233059 wiadomości w 6649 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Powody dla których katolik nie powinien uczestniczyć w mityngu w Lednicy
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 Drukuj
Autor Wątek: Powody dla których katolik nie powinien uczestniczyć w mityngu w Lednicy  (Przeczytany 73372 razy)
jwk
aktywista

« Odpowiedz #210 dnia: Sierpnia 11, 2010, 21:02:21 pm »

to tekst Brawaria, jak sądzę.
Biorę się ostro za dietę, bo jak zajrzę do lodówki, to Brawario mi wylezie ;) ...
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Krusejder
aktywista

to the power and the glory raise your glasses high

mój blog
« Odpowiedz #211 dnia: Sierpnia 11, 2010, 23:15:26 pm »

proponuję Panu przerzucić się na piwo. Tam Brawaria być nie powinno

:D
zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
Major
aktywista

« Odpowiedz #212 dnia: Sierpnia 12, 2010, 07:39:16 am »

Brawario przed wprowadzeniem całkowitej prohibicji może pilnować piwa by go nie pić. :)
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #213 dnia: Sierpnia 12, 2010, 07:40:11 am »

Jak Pan LUK wyobraża sobie praktycznie wprowadzenie w życie zaleceń w sprawie ubiorów wynikających z cytowanych przez siebie tekstów? Choćby tutaj w w Warszawie. Np. w autobusie 521 jadącym do z Ochoty do Falenicy(można nim dojechać do przeoratu FSSPX w Radości). Autobusem tym jeżdzi sporo młodzieży ubranej na pewno nie tak jak wynika z przytoczonych przez Pana LUK pism. Albo jak Pan LUK przekona w Warszawie zdecydowaną większość dziewczyn chodzących w mini? Samo przytaczania opinii, pism świętych na temat stroju na Forum, którego ta młodzież nie czyta nic nie da. Jakie Pan ma pomysły na wprowadzenie tych zasad w Polsce Anno Domini 2010? Policja obyczajowa?
Major
aktywista

« Odpowiedz #214 dnia: Sierpnia 12, 2010, 07:54:23 am »

Policję obyczajową chciał Brawario.
A co do strojów to obecnie Kościół nie wydał przepisów szczegółowych odnośnie noszenia mini itp. A wszystkie tekst przytaczana przez Pana Luka pochodzą z czasów gdy były inne stroje.  Wielokrotnie już było tu mówione że to co gorszyło kilkadziesiąt lat temu niekoniecznie gorszy dziś.
kurak
aktywista

Damnat quod non intelligunt !!!

« Odpowiedz #215 dnia: Sierpnia 12, 2010, 08:01:47 am »

A co do strojów to obecnie Kościół nie wydał przepisów szczegółowych odnośnie noszenia mini itp.
Ma byc godnie.Jest rzecza oczywista,ze szanujaca sie kobieta pewnych strojow nie zalozy.I tyle.Kosciol zostawia to sumieniu.A,ze wiekszosc mlodych (i nie tylko) ma go wypaczone to pozniej widzimy facetow jak baby a kobitki rodem z domu...ale nie Bozego...
Zawsze Wierni - Prawdzie katolickiej, Prawdzie Jedynej...
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #216 dnia: Sierpnia 12, 2010, 08:45:21 am »

antypapież z Palmar de Troya wydał szczegółowe przepisy odnoszące się do ubiorów i jestem na 99 % pewien, że p. LUC jest z niemi kompatybilny. Z ciekawostek był tam zakaz odsłaniania przedramion przez mężczyzn, a więc koszule tylko za łokieć !!

zapraszam na mój blog: http://przedsoborowy.blogspot.com/ ostatni wpis z dnia 20 IX 2022
jwk
aktywista

« Odpowiedz #217 dnia: Sierpnia 12, 2010, 09:11:53 am »

Policję obyczajową chciał Brawario.
A co do strojów to obecnie Kościół nie wydał przepisów szczegółowych odnośnie noszenia mini itp. A wszystkie tekst przytaczana przez Pana Luka pochodzą z czasów gdy były inne stroje.  Wielokrotnie już było tu mówione że to co gorszyło kilkadziesiąt lat temu niekoniecznie gorszy dziś.
To mi przypomina historyjkę zasłyszaną od mojej Pani od Angielskiego. Była ona na wycieczce studentów w Moskwie w czasach pierwszego wysypu mody mini (lata 60-te ubiegłego wieku). Jedna z ich koleżanek, która odważyła się wyjść w tym na ulicę została opluta i mało, że nie pobita przez "wdowy wojny ojczyźnianej", pokolenie kobiet, których chłopy poległy na wojnie z Germańcem. Pan Brawario to pewno żywa skamielina tamtych klimatów.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #218 dnia: Sierpnia 12, 2010, 09:24:37 am »

antypapież z Palmar de Troya kazał też spalić modlitewniki do mszy jako zbędne wiernym. Oczywiście też ekskomunikował Arcybiskupa Lefebrva i całe Bractwo. To dopiero musi być dopiero ortodoksyjny ,,Papież"  Zdaje się, teraz panuje Piotr II
LUK
aktywista

« Odpowiedz #219 dnia: Sierpnia 12, 2010, 12:12:43 pm »

antypapież z Palmar de Troya wydał szczegółowe przepisy odnoszące się do ubiorów i jestem na 99 % pewien, że p. LUC jest z niemi kompatybilny. Z ciekawostek był tam zakaz odsłaniania przedramion przez mężczyzn, a więc koszule tylko za łokieć !!

Christus Rex

Czekam, aż państwo obłożą mnie ekskomuniką i wyklną z Kościoła.

Dziwi mnie państwa podejście nie tylko do mnie, mogą sobie po mnie państwo jeździć do woli. Co do tego co pisał Pius XI to mówił, że skromny ubiór ma być (DO ŁOKCI A NIE ZA ŁOKIEĆ) :
Pius XI za pośrednictwem swego Wikariusza Generalnego, w instrukcji z 1928 roku stwierdzał:

„Przypominamy, że strój nie może być nazwany przyzwoitym, jeśli posiada dekolt większy niż na szerokość dwóch palców mierząc od szyi, jeśli nie zakrywa ramion co najmniej do łokci i nie sięga przynajmniej trochę poniżej kolan"

Jeśli pan uważa spódniczki mini za skromne bo ich Kościół nie potępił jako ubiór nie godny, to gratuluję to niech niewiast nie tyko śmigają w nich po ulicach lecz do światyni niech idą bo przeciż są skromne na ulicy to w świątyni już nie to jak mam to rozumieć obłudna dwulicowość wybiórcza skromność na ulicy mini skromna w świątyni już nie wypada pisałem już o tym i niech się pan na ten argument " że są inne czasy, że już nie gorszy, że jest OK" bo nie jest to argument.
http://krzyz.katolicy.net/index.php/topic,4517.msg95393.html#msg95393

Proszę aby pan panie Major i pan panie Krusejder przedstawił mi skromny ubiór wg. panów gustu co to znaczy w NASZYCH czasach ubierać się skromnie ???

A co do innych czasów to lata 50 i 60 XX wieku czyli DOSTOSUJMY nasz ubiór do tej bezwstydnej mody, a co BO czasy się zmieniły trzeba nam dostosować się do wymogów świata jego mody jego WYMOGÓW co tam jakiś pan LUK będzie nam tu bredził o jakiś nauce Kościoła św. realizujmy pana masoński odsłońmy plecy niech wszystkie niewiasty złoża mini i obcisłe spodnie a co kto nam zabroni...
« Ostatnia zmiana: Lipca 15, 2011, 14:18:59 pm wysłana przez LUK » Zapisane
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #220 dnia: Sierpnia 12, 2010, 12:23:28 pm »

Ale proszę powiedzieć do konkretnie w Polsce należy robić np. z paniami w mini spódniczkach? Albo paniami w spodniach? Administracyjnie tego zakazać? Uchwalić ustawę sejmową, ze nie wolno w tym chodzić. Władze państwowowe mają w to ingerować? Księża mają sprawdzać na ulicach jak katoliczki chodzą ubrane? Co innego w świątyniach mogą zwrócić uwagę, że ktoś jest niestosownie ubrany, ale naprawdę nie wiem co można zrobić na ulicach w Polsce.
LUK
aktywista

« Odpowiedz #221 dnia: Sierpnia 12, 2010, 12:23:57 pm »

Jak Pan LUK wyobraża sobie praktycznie wprowadzenie w życie zaleceń w sprawie ubiorów wynikających z cytowanych przez siebie tekstów? Choćby tutaj w w Warszawie. Np. w autobusie 521 jadącym do z Ochoty do Falenicy(można nim dojechać do przeoratu FSSPX w Radości). Autobusem tym jeżdzi sporo młodzieży ubranej na pewno nie tak jak wynika z przytoczonych przez Pana LUK pism. Albo jak Pan LUK przekona w Warszawie zdecydowaną większość dziewczyn chodzących w mini? Samo przytaczania opinii, pism świętych na temat stroju na Forum, którego ta młodzież nie czyta nic nie da. Jakie Pan ma pomysły na wprowadzenie tych zasad w Polsce Anno Domini 2010? Policja obyczajowa?

Christus Rex

To co pisałem wcześniej proszę to stosować.
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #222 dnia: Sierpnia 12, 2010, 12:33:37 pm »

A czy szanowny Pan już upomniał jakąś panienkę chodzacą w mini lub kobietę w spodniach? Był jakiś efekt?
Krusejder
aktywista

mój blog
« Odpowiedz #223 dnia: Sierpnia 12, 2010, 13:22:31 pm »

A czy szanowny Pan już upomniał jakąś panienkę chodzacą w mini lub kobietę w spodniach? Był jakiś efekt?

a bp Williamson powtarza za bpem de Castro Mayer, że lepszym strojem jest mini niż spodnie. Bo to 1 może być niemoralne, a to 2 jest zasadniczo sprzeczne z naturą kobiety.

p.s. poprawiłem Panie Kuraku :DDD
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2010, 13:32:09 pm wysłana przez Krusejder » Zapisane
kurak
aktywista

Damnat quod non intelligunt !!!

« Odpowiedz #224 dnia: Sierpnia 12, 2010, 13:30:16 pm »

, że lepszym strojem jest mini niż spódnica.
??? ;)

Krusajder
He he gra :)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 12, 2010, 13:47:10 pm wysłana przez kurak » Zapisane
Zawsze Wierni - Prawdzie katolickiej, Prawdzie Jedynej...
Strony: 1 ... 13 14 [15] 16 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Traditio  |  Katolicki punkt widzenia  |  Wątek: Powody dla których katolik nie powinien uczestniczyć w mityngu w Lednicy « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!