A co Pan Panie Luck proponuje, by przeciwstawić się modzie wszechogarniającej w Polsce na super mini wśród dziewczyn i chodzenie bez koszuli wsród mężczyzn. ? proszę podać jakieś środki zaradcze przeciw temu zjawisku. Zgadzam się z panem Szkieletem. Rozumiem, że na plaży to co innego, ale na ulicy to nie wypada.I nawet z estetycznego puktu widzenia jest to niestosowne. .Wysłany przez: szkielet« dnia: Dzisiaj o 11:03:06 »
A i niczego nie wyciągałem z kontekstu co do cytatów świętych jak pan twierdzi i ich nie absolutyzuje bo podałem wykładnie współczesną złagodzoną Piusa XI i mój przedmówca Piusa XII
Cytat: LUK w Sierpnia 04, 2010, 10:49:00 amA i niczego nie wyciągałem z kontekstu co do cytatów świętych jak pan twierdzi i ich nie absolutyzuje bo podałem wykładnie współczesną złagodzoną Piusa XI i mój przedmówca Piusa XIIDopóki nie uzupełni Pan swoich wklejek o zasadę "assueta minus alliciunt" (do znalezienia w każdym dobrym przedsoborowym podręczniku) oraz jej aplikację w temacie skromności stroju pół wieku temu i dziś, dopóty będzie Pan przez osoby zorientowane w teologii moralnej słusznie oskarżany o wypaczanie nauki Kościoła.
Krusejderdlaczego chce Pan wmieszać w tak bezsensowny temat sensowne osoby ?
Major:W tych naszych dyskusjach powinien wźiąść udział ksiądz który zna się na teologii moralnej.
widzę że wypowiedzi Papieży nie wystarczą
http://krzyz.katolicy.net/index.php/topic,4517.msg97800.html#msg97800
Cytat: LUK w Sierpnia 11, 2010, 16:41:19 pmwidzę że wypowiedzi Papieży nie wystarczą Widzę, że kompletnie mnie Pan nie zrozumiał.Cytat: LUK w Sierpnia 11, 2010, 16:41:19 pmhttp://krzyz.katolicy.net/index.php/topic,4517.msg97800.html#msg97800Czyjego autorstwa jest ten artykuł i skąd pochodzi?
Ma pan donośniki do cytatów artykuł jest z internetu mam wklejać skany z tych książek to zajmie sporo czasu ale wkleję z kilku o ile je mam,i nie tylko z tych, dla tych którzy nie wierza puki nie zobaczą :
Cytat: LUK w Sierpnia 11, 2010, 16:53:55 pmMa pan donośniki do cytatów artykuł jest z internetu mam wklejać skany z tych książek to zajmie sporo czasu ale wkleję z kilku o ile je mam,i nie tylko z tych, dla tych którzy nie wierza puki nie zobaczą :Pytam o autorstwo artykułu, nie o teksty źródłowe. Z jakiej strony internetowej pochodzi?
to tekst Brawaria, jak sądzę.
Nie no, ja tylko mówię, bo ktoś pytał o autora.