To że ktoś ubiera się na sposób współczesny nie znaczy że dobre obyczaje i moralność katolicką odrzuca.
To że ktoś ubiera się na sposób współczesny
CytujZatem dla osoby o Pańskiej zmysłowości są takie wyjścia:3. zamknięcie się w klasztorze klauzurowym, w którym nie będzie ani krów ani klaczy ani nawet kotek, by nie było bliskich okazyj do grzechuChristus RexO tym proszę poczytać jak wiele dla zabawienia bardzo wielu dusz zrobili zakonnicy i zakonnice klauzurowe; i ilu przypuszczalnie dzięki współpracy z łaską Pana Boga.Co do tego, że Pan Bóg dopuszczał bardzo ciężkie pokusy na świętych w takich Zakonach i zawsze zwyciężali proszę też poczytać zapewniam, że WARTO.
Zatem dla osoby o Pańskiej zmysłowości są takie wyjścia:3. zamknięcie się w klasztorze klauzurowym, w którym nie będzie ani krów ani klaczy ani nawet kotek, by nie było bliskich okazyj do grzechu
na pewno nie ma takiej koszulki z zespołem
To, że w jakiejś epoce wcześniej też nie przestrzegano oczywiście nie wszyscy, skromnego ubioru nie jest argumentem za tym by mówić, że wytyczne Piusa XI i Piusa XII są "be" i powinno się je połagodzić w imię nie wiem czego PRAWA CZŁOWIEKA, ciepła w lato, bo ludzi chcą
Cytat: LUK w Sierpnia 04, 2010, 19:24:14 pmTo, że w jakiejś epoce wcześniej też nie przestrzegano oczywiście nie wszyscy, skromnego ubioru nie jest argumentem za tym by mówić, że wytyczne Piusa XI i Piusa XII są "be" i powinno się je połagodzić w imię nie wiem czego PRAWA CZŁOWIEKA, ciepła w lato, bo ludzi chcą wciąż Pan nie rozumie, że określenie ubiór adekwatny do sytuacji jest zmienne kulturowo. Inny strój jest odpowiedni na plażę, inny do pracy, inny do kościoła, inny do pracy w garażu, inny na audiencję do Papieża.
"Inny do pracy, inny do kościoła, inny do pracy w garażu, inny na audiencję do Papieża"
Major:Dla mnie sposób współczesny to taki jak normalnie ludzie się ubierają. Bez udziwnień typu oaza(przynajmniej kiedyś ich po strojach się rozpoznawało) czy panie pracujące przy drodze.Niech mi Pan uwierzy to już żadnego normalnego faceta nie wzrusza ani raczej nie gorszy(szczególnie że coraz mniej młodych identyfikuje się z nauką Kościoła). A jeżeli ktoś ma odskoki na bok to i podnieci go zakonnica i kobieta w burce, kobieta w mundurze czy stroju biurowym. Badań żadnych nie robiłem. Ale z dawnej pracy kojarzę że gwałty popełniali często t.zw. porządni parafianie którzy zbierali podpisy żeby policja przegnała panie z trasy.
Cytat: LUK w Sierpnia 04, 2010, 21:02:31 pmCytujZatem dla osoby o Pańskiej zmysłowości są takie wyjścia:3. zamknięcie się w klasztorze klauzurowym, w którym nie będzie ani krów ani klaczy ani nawet kotek, by nie było bliskich okazyj do grzechuChristus RexO tym proszę poczytać jak wiele dla zabawienia bardzo wielu dusz zrobili zakonnicy i zakonnice klauzurowe; i ilu przypuszczalnie dzięki współpracy z łaską Pana Boga.Co do tego, że Pan Bóg dopuszczał bardzo ciężkie pokusy na świętych w takich Zakonach i zawsze zwyciężali proszę też poczytać zapewniam, że WARTO. miał Pan iść do klasztoru, ba ! zakładać go ... A Pan zamiast tego pisze dziwne rzeczy na forum ...
modzie wszechogarniającej w Polsce na chodzenie bez koszuli wsród mężczyzn.