Ja się zgadzam, że "korwinowskie herezje" są dużo mniejsze od Napieralskiego czy Ziętka,
Tak? To ja jestem od dzisiaj gospodarczym socjalistą, albo trockistą
Wielkim przeciwnikiem homoseksualizmu był che Guevara.
CytujA czy jest możliwe, aby przeciwnik demokracji wygrał demokratyczne wybory? Czy znane są w historii takie przypadki. Taki, był taki jeden - Adolf H.
A czy jest możliwe, aby przeciwnik demokracji wygrał demokratyczne wybory? Czy znane są w historii takie przypadki.
Cytat: Matthaeus w Czerwca 10, 2010, 11:02:58 amTak? To ja jestem od dzisiaj gospodarczym socjalistą, albo trockistą To dziwne, ale nie jestem zaskoczony. Ale może można Panu jakoś pomóc?
Chce tylko zasygnalizować (jak to zrobił Brawario), że pewne postulaty gosp JKM są hm... stoją w pewnej sprzeczności z tym, co chcieli tam przekazać papieże i co jest niedogodzenia z naszą tradycyjną, łacińską Europą.
wolność gospodarcza, a więc liberalizm klasyczny
Proszę Pana liberalizm klasyczny to nazwa teorii gospodarczej stworzonej przez Adama Smitha i z francuzami nie ma nic do czynienia, a Pana widzimisię jest po prostu błędne.
Cytat: SolusLupus w Czerwca 11, 2010, 18:09:25 pmProszę Pana liberalizm klasyczny to nazwa teorii gospodarczej stworzonej przez Adama Smitha i z francuzami nie ma nic do czynienia, a Pana widzimisię jest po prostu błędne.No tak, intuicja mnie nie mylila. Bartyzel J. W gąszczu liberalizmów. Próba periodyzacji i klasyfikacji, Fundacja Servive Veritati IEN, Lublin 2004. strony 17-22 "Liberalizm klasyczny (XVIII - XIX wiek)"Ani razu nie pada nazwisko Smitha, a padaja jak najbardziej nazwiska Francuzow...
znane są przypadki, że przeciwnik katolicyzmu wygrywał konklawe. Całkiem niedawno
Wolna elekcja w Polsce.
Cytat: Krusejder w Czerwca 08, 2010, 20:17:40 pmznane są przypadki, że przeciwnik katolicyzmu wygrywał konklawe. Całkiem niedawno Mówisz oczywiście o roku 2005.Radek Buczyński