Cytat: Caivs w Maja 08, 2014, 22:55:34 pmW wątku "papież Franciszek" od komentarza się powstrzymałem, ale tu sobie pozwolę: jeśli się Korwin dowie, że "jest" przywódcą sekty, komunistycznym ścierwem, czerwonym łajdakiem i że dobrze mu się żyje w socjalizmie, to może tego chłopina nie przetrzymać – za dużo ciosów na raz.Pan się nie przejmuje, Pan "Korwin" regularnie głosi, iż agresja jest bardzo dobra i męska, więc pewno jeszcze się ucieszy i sobie splunie radośnie, mamrocząc pod nosem "geje", "socjaliści", itp.
W wątku "papież Franciszek" od komentarza się powstrzymałem, ale tu sobie pozwolę: jeśli się Korwin dowie, że "jest" przywódcą sekty, komunistycznym ścierwem, czerwonym łajdakiem i że dobrze mu się żyje w socjalizmie, to może tego chłopina nie przetrzymać – za dużo ciosów na raz.
Cytat: Caivs w Maja 08, 2014, 23:14:56 pmAleż ja się nie przejmuję. A o Korwinie napisałem, że mógłby nie przetrzymać, ale ze śmiechu.Racja, to już ten wiek.
Ależ ja się nie przejmuję. A o Korwinie napisałem, że mógłby nie przetrzymać, ale ze śmiechu.
Przepraszam, ale Pan jest niegrzeczny.
Dzisiaj Kaczyński powiedział, że Prof. Pawłowicz to taki Korwin-Mikke PiSu.Moim zdaniem niesprawiedliwe porównanie. Gdy Korwin palnie coś głupiego, to często sobie myślę: "irytująca przesada, ale trochę racji w tym jest"...
Liberalizm gospodarczy nie jest katolicki, to narzędzie do wyzyskiwania ludzi przez masonerię stworzone już po zeświedczeniu władzy.
Cytat: Marjusz w Maja 11, 2014, 21:23:01 pmCytujLiberalizm gospodarczy nie jest katolicki, to narzędzie do wyzyskiwania ludzi przez masonerię stworzone już po zeświedczeniu władzy.Etatyzm zaś sam Pan Bóg ludziom podarował.To w istocie zabawne, iż masoneria wymyśliła sobie dwa żydowskie systemy do wyzyskiwania gojów, które tylko nieznacznie różnią się sposobem wyzysku, a potem udało jej się jeszcze wmówić ludziom, że te ich bzdury są sobie przeciwstawne, i(teraz najśmieszniejsze) nie ma poza tymi dwoma śmiesznymi systemikami żadnej innej drogi. Pan się otrząśnie, libertyńskich pedałów z perukami nie było w średniowieczu, ani wcześniej i świat jakoś się toczył.
CytujLiberalizm gospodarczy nie jest katolicki, to narzędzie do wyzyskiwania ludzi przez masonerię stworzone już po zeświedczeniu władzy.Etatyzm zaś sam Pan Bóg ludziom podarował.
Cytat: Marjusz w Maja 11, 2014, 21:55:47 pmŻadnego systemu nie trzeba wymyślać, wystarczy pozostawić gospodarkę samopas, bez ingerencji państwa. Tylko tyle, i aż tyle. Niektórzy zwią ten system liberalizmem gospodarczym (nie lubię tego określenia), inni nazywają go inaczej, ale nie w tym rzecz, jak go nazywać.Gospodarka "samopas" jest tak samo realna, jak park w środku miasta bez jakiejkolwiek ingerencji człowieka. "Całkowicie wolny rynek" oznacza jedynie tyranię możnych tego świata, czy nawet wręcz ich kult, który jest typowy dla środowiska kórwinistycznego. Ich guru jest Ayn Rand(prawdziwe nazwisko Alissa Rosenbaum), żydówka z Rosji, która twierdzi, iż bogaczom pokroju Rockefellera należy oddawać cześć, bo inaczej mogą się pogniewać i zacząć ludzi wręcz głodzić. Mnie nawet nie trzeba tłumaczyć niesłuszności powyższych herezji, bo jestem Katolikiem. Pozdrawiam.
Żadnego systemu nie trzeba wymyślać, wystarczy pozostawić gospodarkę samopas, bez ingerencji państwa. Tylko tyle, i aż tyle. Niektórzy zwią ten system liberalizmem gospodarczym (nie lubię tego określenia), inni nazywają go inaczej, ale nie w tym rzecz, jak go nazywać.
Jak każdy katolicki tradycjonalista wie, człowiek jest z natury dobry, dlatego nie jest potrzebna żadna hierarchia, tradycja, więzi społeczne i autorytety, gdyż w stanie natury człowiek się czuje najlepiej. Człowiek nie ma żadnej skłonności do zła, rzecz oczywista. I dlatego należy zostawić społeczeństwo samopas - przecież człowiek nie może popełnić błędu. Państwo jest absolutnie zbędne, to zwykły pasożyt ograniczający naszą wolność. W każdym katechizmie tak piszą, nie wiem czemu p. Pięknowłosy się dziwi. Proszę poczytać encykliki papieskie - Leona XIII czy Piusa XI - każdy z nich pisze tam że jakakolwiek kontrola państwowa to bolszewizm i satanizm. Pan Marjusz dobrze to wie, bo przeczytał.