CytujWiem, że nikt na tym forum się ze mną nie zgodzi ale moim zdaniem film ten jest jawnie agresywny w stosunku do Kościoła Katolickiego.Zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych, z godnie celebrowaną tridentiną jest co najmniej nie w porządku, już nie mówiąc o największych heretykach w historii Kościoła, którzy zemścili się zza grobu Katolickim Soborem... Zgadzam się z Panem zdecydowanie. To charakterystyczne dla FSSPX.
Wiem, że nikt na tym forum się ze mną nie zgodzi ale moim zdaniem film ten jest jawnie agresywny w stosunku do Kościoła Katolickiego.Zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych, z godnie celebrowaną tridentiną jest co najmniej nie w porządku, już nie mówiąc o największych heretykach w historii Kościoła, którzy zemścili się zza grobu Katolickim Soborem...
Za kazdym razem jak przypominam sobie ten filmik to przypominam sobie,ze szatan nie spi. Smierdzi siarka na kilometr... Obrzydlistwo..
CytujWcześniej jeśli miałem jakieś wątpliwości, to minęły mi po tym komunikacie z serwisu Radia Watykańskiego.No cóż... pozostaje mieć nadzieję, że nie minie panu wiara Chrześcijańska po jakim komunikacie z TVNu...
Wcześniej jeśli miałem jakieś wątpliwości, to minęły mi po tym komunikacie z serwisu Radia Watykańskiego.
CytujMógłbym prosic o link do filmu, gdzie Tridentina odpraiana jest w hotelu lub w domu prywatnym.Bywałem na Mszach w domach i hotelach (Polska i nie tylko) i w garażu (Austria). Filmów nie znam.
Mógłbym prosic o link do filmu, gdzie Tridentina odpraiana jest w hotelu lub w domu prywatnym.
Cytat: bruno1960 w Czerwca 16, 2010, 10:09:28 amCytat: Bartek w Czerwca 09, 2010, 20:24:21 pmCytat: bruno1960 w Czerwca 09, 2010, 16:23:45 pm Proponuję zatem zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych tridentiny z godnie celebrowanym NOMem. Chętnie taki film obejrzę. No, tekstów źródłowych trochę mamy:http://forum.fidelitas.pl/viewtopic.php?p=35460#35460Podany tekst dotyczy Soboru Trydenckiego. Chodziło mi o Tridentinę odprawianą wspócześnie. Poza nieszczęsnym Radomiem o niczym więcej nie wiem. Czekam również na przykład godnie i dostojnie odprawionego NOM-u.O Radomiu też Pan najwyraźniej nic nie wie. Radom jest podręcznikowym przykładem tego, że najwiekszym wrogiem tradycji są tradycjonaliści.
Cytat: Bartek w Czerwca 09, 2010, 20:24:21 pmCytat: bruno1960 w Czerwca 09, 2010, 16:23:45 pm Proponuję zatem zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych tridentiny z godnie celebrowanym NOMem. Chętnie taki film obejrzę. No, tekstów źródłowych trochę mamy:http://forum.fidelitas.pl/viewtopic.php?p=35460#35460Podany tekst dotyczy Soboru Trydenckiego. Chodziło mi o Tridentinę odprawianą wspócześnie. Poza nieszczęsnym Radomiem o niczym więcej nie wiem. Czekam również na przykład godnie i dostojnie odprawionego NOM-u.
Cytat: bruno1960 w Czerwca 09, 2010, 16:23:45 pm Proponuję zatem zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych tridentiny z godnie celebrowanym NOMem. Chętnie taki film obejrzę. No, tekstów źródłowych trochę mamy:http://forum.fidelitas.pl/viewtopic.php?p=35460#35460
Proponuję zatem zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych tridentiny z godnie celebrowanym NOMem. Chętnie taki film obejrzę.
Cytat: Invictus w Czerwca 07, 2010, 20:13:14 pmCytujWcześniej jeśli miałem jakieś wątpliwości, to minęły mi po tym komunikacie z serwisu Radia Watykańskiego.No cóż... pozostaje mieć nadzieję, że nie minie panu wiara Chrześcijańska po jakim komunikacie z TVNu...A księdzu po lekturze GW lub Gościa Niedzielnego.Dane mi było to szczęście, że poprzez jeszcze przedsoborowy sakrament Chrztu Świętego zostałem włączony do społeczności Kościoła katolickiego a nie posoborowego. To, że duchowieństwo w ogromnej większości lubi herezje sw.2., mnie w żaden sposób nie obliguje aby za nimi iść w stronę apostazji.Czy ja czy ksiądz lub ktokolwiek inny w obecnym etapie straszliwych ciemności jakie nastały w Kościele, nie może uważać, że da się widzieć jasno w środku nocy.
To, że duchowieństwo w ogromnej większości lubi herezje sw.2., mnie w żaden sposób nie obliguje aby za nimi iść w stronę apostazji.
Dane mi było to szczęście, że poprzez jeszcze przedsoborowy sakrament Chrztu Świętego zostałem włączony do społeczności Kościoła katolickiego a nie posoborowego.
CytujTo, że duchowieństwo w ogromnej większości lubi herezje sw.2., mnie w żaden sposób nie obliguje aby za nimi iść w stronę apostazji.Proszę o porównanie dogmatów i nauki nieomylnej bezpośredniej Kościoła św. Katolickiego z nauczaniem dokumentami SW II i wykazać herezję FORMALNĄ SW II która BEZPOŚREDNIO PRZECZY DOGMATOM jestem ciekaw
Drugi Sobór Watykański głosił doktryny, które już wcześniej zostały potępione przez Kościół oraz wprowadził zasady dyscypliny, sprzeczne z nauczaniem i stałą praktyką Kościoła.Nauczanie Vaticanum II zawiera cztery poważne błędy dotyczące: 1) jedności Kościoła; 2) ekumenizmu; 3) wolności religijnej; 4) kolegialności.
Jak mniemam sądzi pan, że katolik ochrzczony w nowym rycie nie jest członkiem Kościoła Katolickiego tylko posoborowego Sedecy nawet uznają chrzest w nowym rycie
Każdy chrzest włącza ochrzczonego do Kościoła.Obojętnie czy chrzci modernista, heretyk czy schizmatyk.
Zgadzam się z Panem zdecydowanie. To charakterystyczne dla FSSPX.
Cytat: mestwin w Czerwca 16, 2010, 09:44:29 amZgadzam się z Panem zdecydowanie. To charakterystyczne dla FSSPX.Problem jedynie w tym, że ten film jest dziełem indultowców.