Proponuję zatem zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych tridentiny z godnie celebrowanym NOMem. Chętnie taki film obejrzę.
7. Jest niesmaczne, gdy niektórzy po komunii wylizują patenę.
24. Przy ołtarzach, a nawet na nich, układa się rozkładające się trupy.
Wiem, że nikt na tym forum się ze mną nie zgodzi ale moim zdaniem film ten jest jawnie agresywny w stosunku do Kościoła Katolickiego.Zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych, z godnie celebrowaną tridentiną jest co najmniej nie w porządku, już nie mówiąc o największych heretykach w historii Kościoła, którzy zemścili się zza grobu Katolickim Soborem...
Cytat: bruno1960 w Czerwca 09, 2010, 16:23:45 pm Proponuję zatem zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych tridentiny z godnie celebrowanym NOMem. Chętnie taki film obejrzę. No, tekstów źródłowych trochę mamy:http://forum.fidelitas.pl/viewtopic.php?p=35460#35460
CytujProponuję zatem zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych tridentiny z godnie celebrowanym NOMem. Chętnie taki film obejrzę.Wystarczyło by porównanie obu form rytu odprawionych należycie, według przepisów.
Cytat: Bartek w Czerwca 09, 2010, 20:24:21 pmCytat: bruno1960 w Czerwca 09, 2010, 16:23:45 pm Proponuję zatem zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych tridentiny z godnie celebrowanym NOMem. Chętnie taki film obejrzę. No, tekstów źródłowych trochę mamy:http://forum.fidelitas.pl/viewtopic.php?p=35460#35460Podany tekst dotyczy Soboru Trydenckiego. Chodziło mi o Tridentinę odprawianą wspócześnie. Poza nieszczęsnym Radomiem o niczym więcej nie wiem. Czekam również na przykład godnie i dostojnie odprawionego NOM-u.
Cytuj24. Przy ołtarzach, a nawet na nich, układa się rozkładające się trupy. Po co ktoś kładł trupy na ołtarzu?
CytujWiem, że nikt na tym forum się ze mną nie zgodzi ale moim zdaniem film ten jest jawnie agresywny w stosunku do Kościoła Katolickiego.Zestawienie najpaskudniejszych wypaczeń liturgicznych, z godnie celebrowaną tridentiną jest co najmniej nie w porządku, już nie mówiąc o największych heretykach w historii Kościoła, którzy zemścili się zza grobu Katolickim Soborem... Zgadzam się z Panem zdecydowanie. To charakterystyczne dla FSSPX.
Mógłbym prosic o link do filmu, gdzie Tridentina odpraiana jest w hotelu lub w domu prywatnym.