lub jak powiedział x.Aqeb "opakowań bez treści"
Cytujlub jak powiedział x.Aqeb "opakowań bez treści" Jeszcze raz - wpis ów nie odnosił się do konkretnych osób - księży, biskupów czy wiernych. Odnosił się do tego jakie - moim (umiarkowanie optymistycznym) zdaniem znaczenie ma dla wielu ludzi zewnętrzny autorytet Kościoła, przejawiający się w "biskup tu, biskup tam" czy "ksiądz tu, ksiądz tam", sam robiłem za "wydmuszkę" na wiejskich festynach i sam do takich opakowań mógłbym się zaliczyć (ale na tych festynach nie było LGBT, jakkolwiek w moje obecne strony zmierzają z jakąś akademią wakacyjną czy czymś takim, ale wątpię, żeby dotarli na wieś).
Jakaż tam ewangelizacja? Głupia, gówniarska akcja, przynosząca więcej szkód niż pożytku. Modlić się i przedstawiać stanowisko katolickie, a nie błaznować.
. Ks. Tomasz Kancelarczyk2 godz. ·PRZEPRASZAMJa sam domagam się od każdego mężczyzny, aby był odpowiedzialny za swoje czyny i zaopiekował się kobietą i swoim dzieckiem. Mimo, że ta sprawa jest innej natury, to nie mogę postąpić inaczej, wykazując się brakiem odpowiedzialności za skutki zapoczątkowanego przeze mnie happeningu „odkażanie”. Chociaż jestem przeciwny propagowaniu życia reprezentowanego przez ruch LGBT, to muszę, co podpowiada mi serce, przeprosić wszystkich boleśnie dotkniętych planowana akcją, która została odczytana, jako naruszenie godności osób zamierzających uczestniczyć w Paradzie Równości w Szczecinie. Katechizm Kościoła Katolickiego naucza o szacunku względem osób homoseksualnych. Rozmowy z wieloma z nich w ostatnim dniu uzmysłowiły mi, że ten szacunek naruszyłem, za co z całego serca przepraszam i proszę o wybaczenie. Jednocześnie proszę młodzież wszechpolską, aby nie podejmowała planowanego przez nich podobnego happeningu. Proszę o to jako kapłan, którego darzą szacunkiem. Nad swoim grzechem Piotr zapłakał, ja to samo czynię, prosząc o wybaczenie.Ks. Tomasz Kancelarczyk"
Cytuj. Ks. Tomasz Kancelarczyk2 godz. ·PRZEPRASZAMJa sam domagam się od każdego mężczyzny, aby był odpowiedzialny za swoje czyny i zaopiekował się kobietą i swoim dzieckiem. Mimo, że ta sprawa jest innej natury, to nie mogę postąpić inaczej, wykazując się brakiem odpowiedzialności za skutki zapoczątkowanego przeze mnie happeningu „odkażanie”. Chociaż jestem przeciwny propagowaniu życia reprezentowanego przez ruch LGBT, to muszę, co podpowiada mi serce, przeprosić wszystkich boleśnie dotkniętych planowana akcją, która została odczytana, jako naruszenie godności osób zamierzających uczestniczyć w Paradzie Równości w Szczecinie. Katechizm Kościoła Katolickiego naucza o szacunku względem osób homoseksualnych. Rozmowy z wieloma z nich w ostatnim dniu uzmysłowiły mi, że ten szacunek naruszyłem, za co z całego serca przepraszam i proszę o wybaczenie. Jednocześnie proszę młodzież wszechpolską, aby nie podejmowała planowanego przez nich podobnego happeningu. Proszę o to jako kapłan, którego darzą szacunkiem. Nad swoim grzechem Piotr zapłakał, ja to samo czynię, prosząc o wybaczenie.Ks. Tomasz Kancelarczyk" N-ta nauczka dla mlodych:Nie zapraszać, nie zaslaniac się księżmi. Bez ksiedza siusiu nie potrafia zrobic ani politycznej akcji. Ksieza mlodzi i starsi sa w wiekszosci zdegenerowani nie tylko doktrynalnie, sa takze umyslowo niezrownowazeni. Nie mieszac ksiezy, wszelakich nawiedzonych ani dewotek do polityki. Zawsze bedzie sie to tak konczyc jak z tym cytowanym powyzej ksiedzem; PSSprawdzić czy nie jest to wspolczesny TW.