Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Października 13, 2024, 06:24:53 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232542 wiadomości w 6638 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Coś się zmienia?? Popierasz in vitro? Nie przyjmiesz Jezusa.
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17 Drukuj
Autor Wątek: Coś się zmienia?? Popierasz in vitro? Nie przyjmiesz Jezusa.  (Przeczytany 53685 razy)
cabbage
aktywista

« Odpowiedz #120 dnia: Lipca 11, 2010, 17:21:17 pm »

Raczej nie ;) Myślę podobnie naprawdę Panie Waldemarze, ale po prostu czasem samo powiedzenie, że dopuszczam tylko NPR, a antykoncepcji już nie jest powodem napiętnowania w gronie znajomych niezwiązanych z Kościołem, więc resztę po prostu sobie odpuszczam w mówieniu, bo jakbym powiedziała, to co Pan, to by mnie chyba od inkwizytora zwyzywano  ;D  ;D Ale właśnie ks. Pawlukiewicz to kiedyś dobrze tłumaczył, że małżeństwo powinno zawsze pragnąć dziecka, a nie go unikać, powinno być smutne, że w danym momencie nie decyduje się na dziecko. A ludziom się w głowie poprzewracało teraz. I dziecko jest uważane za nieszczęście.

O, właśnie  ;D Przykład z forum mojego roku:

dany napisał(a):

panoramusie, dobry człowieku, niech Ci Bóg w dzieciach wynagrodzi

Ja Ci robię przysługę, a ty na mnie takie katastrofy zsyłasz - uważaj bo zmienię zdanie i go nie wezmę ;P
To pokazuje postawę wielu współczesnych młodych ludzi, zwłaszcza CHŁOPAKÓW. Naprawdę mnie to dziwi, bo to chyba mężczyzna winien chcieć mieć wielu potomków, zawsze tak było... a teraz? Mam kilka koleżanek, które chcą mieć 3, 4, czy 5 dzieci, ale... znaleźć takiego faceta... przepraszam, bo się zaraz rozżewnię  ;D
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2010, 17:27:47 pm wysłana przez cabbage » Zapisane
http://www.youtube.com/watch?v=r24hZXfl__o&feature=related
To jest Msza Dziękuję Ci!!!!! ;(

Św. Józef z Kupertynu potężny orędownik, zwłaszcza studentów!!

"Gdy strzelcy się kłócą, niedźwiedź jest bezpieczny!" przysłowie norweskie pod rozwagę tradsom ;)

Jestem papistką :] zbawić dusze :-)
Waldemar
Gość
« Odpowiedz #121 dnia: Lipca 11, 2010, 22:15:50 pm »

Raczej nie ;) Myślę podobnie naprawdę Panie Waldemarze, ale po prostu czasem samo powiedzenie, że dopuszczam tylko NPR, a antykoncepcji już nie jest powodem napiętnowania w gronie znajomych niezwiązanych z Kościołem, więc resztę po prostu sobie odpuszczam w mówieniu, bo jakbym powiedziała, to co Pan, to by mnie chyba od inkwizytora zwyzywano  ;D  ;D Ale właśnie ks. Pawlukiewicz to kiedyś dobrze tłumaczył, że małżeństwo powinno zawsze pragnąć dziecka, a nie go unikać, powinno być smutne, że w danym momencie nie decyduje się na dziecko. A ludziom się w głowie poprzewracało teraz. I dziecko jest uważane za nieszczęście.

dany napisał(a):

Ja Ci robię przysługę, a ty na mnie takie katastrofy zsyłasz - uważaj bo zmienię zdanie i go nie wezmę ;P
To pokazuje postawę wielu współczesnych młodych ludzi, zwłaszcza CHŁOPAKÓW. Naprawdę mnie to dziwi, bo to chyba mężczyzna winien chcieć mieć wielu potomków, zawsze tak było... a teraz? Mam kilka koleżanek, które chcą mieć 3, 4, czy 5 dzieci, ale... znaleźć takiego faceta... przepraszam, bo się zaraz rozżewnię  ;D

Pełna zgoda!

Z tymi mężczyznami też. Proszę zauważyć, ze kryzys męskości jest tak duży, że juz nieuzywa się słowa mężczyzna tylko facet. U mnie w domu słowa facet ktraktowane jest jako obraźliwe. Niech Pani nie szuka faceta tylko mężczyzny. Coś wiem o tym problemie: mam dorosłe córki - niestety niezamężne dokładnie z tego samego powodu. Jak opowiadają mi o swoich koleżankach co to nie mogą się doczekać by ich "faceci" się oświadczyli to widzę problem. Ale nie jest zupełnie beznadziejnie! Od czasu do czasu słyszę też, że i się oświadczają bez przymusu :) .

Męska młodzież została wykastrowana przez TV, komputer a przede wszystkim brak dziadków i ojców , których prztrzebiły masońskie wojny (I i II wojna światowa) i zaszczuły socjalizmy. Nie mają honoru, nie są rycerscy - to już inna cywilizacja... Z drugiej strony widzę co to znaczy pragnąć rodziny i dzieci, ale gdy sobie pomyślę o tym wychowaniu seksulanym, że nam bez naszej woli zbrukają je... Cóż można na to poradzić? Współczuję szczerze wam - młodym kobietom, które nie są zepsute.

Szczęść Boże - pomodlę się w intencji znalezienia przez Panią dobrego męża!

mestwin
uczestnik

« Odpowiedz #122 dnia: Lipca 11, 2010, 22:50:28 pm »

Męska młodzież została wykastrowana przez TV, komputer a przede wszystkim brak dziadków i ojców , których prztrzebiły masońskie wojny (I i II wojna światowa) i zaszczuły socjalizmy. Nie mają honoru, nie są rycerscy - to już inna cywilizacja... Z drugiej strony widzę co to znaczy pragnąć rodziny i dzieci, ale gdy sobie pomyślę o tym wychowaniu seksulanym, że nam bez naszej woli zbrukają je... Cóż można na to poradzić? Współczuję szczerze wam - młodym kobietom, które nie są zepsute.

Piekne, ja tęż się pomodlę
Iacobus
uczestnik

« Odpowiedz #123 dnia: Lipca 12, 2010, 13:18:32 pm »

Popierasz in vitro? Nie przyjmiesz Jezusa ?
Dostaniesz. Ba, nawet kwiatki od parafian gratis ! A "Fakt", którego pracownicy "przypadkiem" przechodzili, zaraz to opublikuje.

Parafia rzymsko-katolicka p.w. Św. Rodziny
Adres: Karolin 31, 16-506 Giby
Telefon: (87) 516-54-07

« Ostatnia zmiana: Lipca 12, 2010, 13:34:21 pm wysłana przez Iacobus » Zapisane
Spera in Deo, quoniam adhuc confitebor illi: salutare vultus mei, et Deus meus.
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #124 dnia: Lipca 12, 2010, 13:27:48 pm »

To było do przewidzenia. Teraz Biskupi będą pchać się z pokłonami do Pałacu Prezydenckiego, a Prymas odprawi mszę na inaugurację nowej prezydentury. Już się odzywają dyżurni biskupi, że krzyż przeszkadza przy Pałacu, co tam jakieś in vitro
grypa
uczestnik

« Odpowiedz #125 dnia: Lipca 12, 2010, 13:30:30 pm »

Męża można sobie wychować
Jarod
aktywista

« Odpowiedz #126 dnia: Lipca 12, 2010, 13:39:21 pm »

Męża można sobie wychować
Jeden z najbardziej niebezpiecznych mitow odnosnie maleznstwa.... "Nie szkodzi, ze pije i matke wyzywa, w gruncie rzeczy to dobry chlopak, ja go jeszcze wychowam."
grypa
uczestnik

« Odpowiedz #127 dnia: Lipca 12, 2010, 13:46:35 pm »

Samej, bez Bożej pomocy jasne, ze się nie uda
cabbage
aktywista

« Odpowiedz #128 dnia: Lipca 12, 2010, 14:36:38 pm »

dany napisał(a):

Pełna zgoda!

Z tymi mężczyznami też. Proszę zauważyć, ze kryzys męskości jest tak duży, że juz nieuzywa się słowa mężczyzna tylko facet. U mnie w domu słowa facet ktraktowane jest jako obraźliwe. Niech Pani nie szuka faceta tylko mężczyzny. Coś wiem o tym problemie: mam dorosłe córki - niestety niezamężne dokładnie z tego samego powodu. Jak opowiadają mi o swoich koleżankach co to nie mogą się doczekać by ich "faceci" się oświadczyli to widzę problem. Ale nie jest zupełnie beznadziejnie! Od czasu do czasu słyszę też, że i się oświadczają bez przymusu :) .

Oni nie chcą po prostu brać odpowiedzialności, boją się jej, bo nigdy jej ich nie uczono. Chłopcy są teraz wychowywani jak lalki, z każdym rokiem coraz gorzej. Dawniej hasali po wsi, tu się pobili, tam wyleźli na drzewo, trochę pohuliganili, ale na ludzi wyrośli. Mam przykład w swojej rodzinie- kuzynka mojej Mamy ma 8 dzieci. W tym 6 chłopaków. 2 już założyło rodziny i porządnie żyją, 3 było ministrantami. A w okolicy uchodzili za największych psiarczyków. Ale po prostu chłopaka nie można wychowywać jak dziewczynkę, a teraz matki tak robią. Zwłaszcza z jedynakami. To wszystko jest po prostu chore...  Posyłają na dziesiątki języków, pianino, cudawianki, zamiast posłać chłopaka na wieś do babci, żeby się z wiejskimi chłopcami wyganiał i np. nauczył budować z gałęzi indiańskie tipi. A jak już muszą posyłać na zajęcia dodatkowe, to lepiej, gdyby to była np. piłka nożna, bo widać jakich mamy piłkarzy... ::) No ale matki się boją, że chłopak sobie złamie rękę czy nogę... Ks. Pawlukiewicz fajnie powiedział w Krakowie podczas rekolekcji w zeszłym roku w kościele mariackim- jak sobie, matko, ręki nie złamie, to sobie życie złamie!  ;)
Czasem sobie myślę, czy właśnie nie nadeszły lub nie nadchodzą czasy, o których mówił Jezus, że będą w nich mawiać- "błogosławione łona, które nie rodziły i piersi, które nie karmiły"...  :-\
Bóg zapłać!  :)

« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2010, 00:01:46 am wysłana przez jp7 » Zapisane

"Gdy strzelcy się kłócą, niedźwiedź jest bezpieczny!" przysłowie norweskie pod rozwagę tradsom ;)

cabbage
aktywista

« Odpowiedz #129 dnia: Lipca 12, 2010, 14:39:18 pm »

Coś mi się podziało z cytowaniem, przepraszam!  :-[

Poprawiłem jak mogłem, ale strasznie zagmatwane cytowanie ;)
JP7
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 14, 2010, 00:04:11 am wysłana przez jp7 » Zapisane

KAES
aktywista

« Odpowiedz #130 dnia: Lipca 18, 2010, 09:52:21 am »

Stowarzyszenia Contra in Vitro

List otwarty do "konserwatywnych posłów PiS"

Rzeszów, 5 lipca 2010 roku

Państwo

Antoni Błądek
Arkadiusz Czartoryski
Aleksander Chłopek
Andrzej Dera
Jan Dziedziczak
Zbigniew Dolata
Artur Górski
Jarosław Jagiełło
Zbigniew Kozak
Barbara Marianowska
Maria Nowak
Stanisław Pięta
Jerzy Rębek
Józef Rojek
Edward Siarka
Piotr Stanke
Wojciech Żukowski

Posłowie na Sejm RP

Kilkanaście dni temu skierowaliście Państwo Posłowie pismo, w którym przedstawialiście się jako "przedstawiciele prawicowo-konserwatywnego nurtu w Prawie i Sprawiedliwości". Apelowaliście "do Polaków, którzy w pierwszej turze wyborów prezydenckich oddali swój głos na prawicowych kandydatów: Janusza Korwin-Mikkego, Marka Jurka i Kornela Morawieckiego, aby w drugiej turze poparli kandydaturę Jarosława Kaczyńskiego". Swe pismo zakończyliście stwierdzeniem: "Jesteśmy przekonani, że Jarosław Kaczyński nie zawiedzie tych prawicowych wyborców, którzy zaufają Mu".

My natomiast jesteśmy środowiskiem, które za cel postawiło sobie troskę o to, by w debacie publicznej toczącej się wokół kwestii prawnego uregulowania zapłodnienia pozaustrojowego zaistniał projekt zgodny z prawem naturalnym i nauczaniem Kościoła.

Było dla nas swego rodzaju rozczarowaniem, że na początkowym etapie, gdy J. Gowin ogłosił swój "kompromisowy" projekt Państwa ugrupowanie nie zajęło stanowiska. W gruncie rzeczy to było impulsem do podjęcia przez nas działań.

Gorzej, że później PiS przedstawił aż dwa projekty, oba zawierające zapisy niezgodne z nauczaniem Kościoła. Wielu z Państwa Posłów, do których kierujemy te słowa, podpisaliście te projekty, a niektórzy wręcz aktywnie uczestniczyli w manipulowaniu opinią publiczną i propagowaniu nieprawdziwych informacji, iż regulacje te spełniają standardy moralne wyznaczone przez wymogi prawa naturalnego i nauczania Kościoła.

Wszystko to jednak jest niczym w porównaniu ze zdarzeniami, jakie miały miejsce podczas zakończonej właśnie kampanii. Oto szefową sztabu J. Kaczyńskiego została J. Kluzik-Rostkowska szerząca poglądy całkowicie odległe od tego, co może być zaakceptowane przez kogokolwiek, kto czuje się związany z cywilizacją europejską osadzoną na fundamencie chrześcijaństwa. Całkowitym skandalem była wypowiedź J. Kluzik-Rostkowskiej w dniu wczorajszym, gdy powiedziała, że po wygranych przez B. Komorowskiego wyborach oczekuje ona realizacji przez niego zapowiedzi, iż procedura zapłodnienia pozaustrojowego będzie finansowana z publicznych środków. Czy to się komu podoba, czy nie, będąc obecnie de facto drugą osobą w partii, J. Kluzik-Rostkowska takimi publicznymi wypowiedziami nakreśla oficjalną linię Państwa ugrupowania.

To w jaki sposób kwestia zapłodnienia pozaustrojowego w Polsce zostanie prawnie uregulowana, zależy obecnie od jasnych deklaracji i czytelnego przedstawienia Polakom zarówno na czym polega istota rzeczy, jak i stanowisk poszczególnych ugrupowań. Będąc zaangażowanymi bezpośrednio w tą sprawę, czujemy się upoważnienie do zadania Państwu Posłom wprost pytania: Czy przedstawiając się jako orientacja "prawicowo - konserwatywnej" zamierzacie coś uczynić, by nie legitymizować nadal działań wiodących do realizacji również w Polsce scenariusza laicyzacji zrealizowanego w dużej części Europy Zachodniej? Tam również zjawisko to przebiegało w ten sposób, że osoby deklarujące pewne poglądy, nie chciały jasno stawać w ich obronie. No chyba, że wasze deklaracje mają charakter wyłącznie marketingowy i są składane na potrzeby podporządkowania pewnych grup wyborczych PiS.

http://www.contrainvitro.pl
ratio
rezydent

« Odpowiedz #131 dnia: Sierpnia 08, 2010, 17:38:37 pm »

(...)Bo jakby wygrał pan Komorowski to będą mieli problem. Jakoś nie wyobrażam sobie by w Polsce któryś z biskupów odmówił udzielania komunii świętej panu Komorowskiemu, gdyby został prezydentem. (...)

I biskup nie odmówił  ;D - ale może Pan Prezydent zmienił zdanie co do in vitro tylko zachował to dla siebie, a publicznie nie ogłosił?
Ale ... jeżeli nie zmienił zdania to co ma teraz zrobić zwykły Polak-katolik? Chyba nie przejmować się in vitro, bo biskupi dali przykład na Mszy św. po zaprzysiężeniu prezydenta.  8)
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 08, 2010, 17:46:07 pm wysłana przez ratio » Zapisane
KAES
aktywista

« Odpowiedz #132 dnia: Sierpnia 22, 2010, 21:11:06 pm »

Pozew przeciw posłowi - nowa metoda walki z hipokryzją polityków 

Do Sądu Metropolitalnego trafił pozew Contra in Vitro przeciw posłowi Tomaszowi Kuleszy. Chodzi o zniewagę jakiej dopuścił się poseł podczas kampanii prezydenckiej. Wówczas nazwał Jacka Kotulę, prezesa Contra in Vitro oraz innych członków stowarzyszenia – „praktykującymi ateistami”.

Składając ten pozew do sądu kościelnego, chcemy pokazać, iż w obecnych czasach, ludzie traktują katolicyzm dość pragmatycznie. Szukają w nim dobrej trampoliny w życiu społecznym, a gdy osiągną swój cel wówczas odżegnują się od magisterium Kościoła.
Pozew przeciw posłowi Kuleszy mogliśmy złożyć w sądzie cywilnym, mogliśmy również dopominać się zadośćuczynienia finansowego. Nie robimy tego. Celem naszym jest przesłanie, które w skrócie może brzmieć. „Politycy przestańcie robić karierę na Kościele”.
Bitwa o krzyż i krzyżami przed Pałacem Prezydenta RP wskazuje doskonale jak politycy wykorzystują chrześcijaństwo, jak manipulują tłumem, by osiągnąć swoje partykularne cele. Krzyż jest ośmieszany, sprowadzony do poziomu utarczek generowanych przez środowisko Jarosława Kaczyńskiego.
Podobnie jest z na Podkarpaciu. Wielu polityków żeruje na „układach” z ludźmi Kościoła. Tak powstają kariery społeczne. Dzieje się tak wśród polityków PiS i PO. Gdy zaś nauczanie Kościoła staje w kłopotliwym konflikcie z „nowoczesnością” światopoglądową oraz programem partii, wówczas politycy udają, że nic się nie dzieje. Ci zaś, którzy ośmielą się ich napomnieć są wyszydzani i określani tak jak uczynił to poseł Tomasz Kulesza.
Świadomie nie wspominamy o przynależności partyjnej pana posła Kuleszy. Nie interesuje nas bowiem czy jest on z PO czy z PiS. Pragniemy tylko by politycy w swym zachowaniu byli uczciwi i stronili od hipokryzji. Pan poseł Kulesza akcentuje swe przywiązanie do Kościoła i Chrześcijaństwa. Jeśli jest szczerze przywiązany może okaże skruchę i przyzna, że pewne działania stoją w jawnej niezgodzie z miłością bliźniego.

http://www.contrainvitro.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=219:pozew-przeciw-posowi-nowa-metoda-walki-z-hipokryzj-politykow&catid=12:newsy&Itemid=10
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #133 dnia: Września 05, 2010, 14:07:43 pm »

Znów  dzisiaj uroczyście prezydentowi Komorowskiemu na Jasnej Górze udzielono jako zwolennikowi in vitro komunii świętej. Aby było ciekawej biskup w kazaniu wygłoszonym kilka minut wcześniej potępiał metodę in vitro. To jest naprawdę tragiczne. Po co ludziom wciskać nauki, że in vitro jest złe i jego zwolennicy nie powinni przystępować do komunii świętej, jak sami biskupi gorliwie udzielają komunii jego zwolennikom? To jakaś parodia. Albo in vitro jest zgodne z nauką katolicką albo nie jest zgodne. To jest zaprzeczenie własnym słowom w dodatku.
« Ostatnia zmiana: Września 05, 2010, 14:32:43 pm wysłana przez ryszard1966 » Zapisane
xinspe
uczestnik

Sursum Corda!

Msza Sw. Wszechczasów w Diecezji Sosnowieckiej
« Odpowiedz #134 dnia: Września 05, 2010, 18:30:38 pm »

Za http://jacquesblutoir.blogspot.com/

Mysle że to odpowie na Pana pytanie. Nic dodac nic ujac.
Qui Unigenitum tuum in cruce pendentem lancea militis transfigi voluisti, ut apertum Cor, divinae largitatis sacrarium, torrentes nobis funderet miserationis et gratiae, et quod amori nostri flagrare numquam destitit, piis esset requies et poenitentibus pateret salutis refugium...
Strony: 1 ... 7 8 [9] 10 11 ... 17 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Coś się zmienia?? Popierasz in vitro? Nie przyjmiesz Jezusa. « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!