Po co ludziom wciskać nauki, że in vitro jest złe i jego zwolennicy nie powinni przystępować do komunii świętej, jak sami biskupi gorliwie udzielają komunii jego zwolennikom? To jakaś parodia. Albo in vitro jest zgodne z nauką katolicką albo nie jest zgodne. To jest zaprzeczenie własnym słowom w dodatku.
(...) Wielu polityków żeruje na „układach” z ludźmi Kościoła. Tak powstają kariery społeczne. Dzieje się tak wśród polityków PiS i PO. Gdy zaś nauczanie Kościoła staje w kłopotliwym konflikcie z „nowoczesnością” światopoglądową oraz programem partii, wówczas politycy udają, że nic się nie dzieje. (...)
Abp Hoser: posłowie, którzy poprą in vitro, będą poza Kościołem
http://wyborcza.pl/1,76842,8526553,Wyklete_in_vitro.htmlSONDAŻJak oceniasz in vitro? 75% Jestem przeciwko metodzie in vitro (11727)14% Powinno być powszechnie dostępne i w całości refundowane (2233)6% Refundacja powinna być najwyżej częściowa (943)5% In vitro nie powinno być refundowane, ale dostępne (739)Liczba oddanych głosów: 15642 Można jeszcze oddawać głosy !
Szanowni Czytelnicy, sondaż w którym pytaliśmy o wasz pogląd na in vitro (na dole po lewej) stał się celem dla masowo głosujących przeciwników tej metody. Szanowni Goście spod prawej ściany, miło nam, że do nas zaglądacie. Zapraszamy częściej! [redakcja wyborcza.pl, 21.10.2010]
o ile wiem w sejmie jest 6 projektów, z tego tylko jeden może zostać przyjęty zatem zastanawia mnie problem czy zdaniem Kościoła poseł wierny wartościom katolickim ma głosować na najbardziej radykalny projekt zakazujący całkowicie in vitro czy na projekt który może zostać realnie przyjęty i jest najbliższy ideałowi?
Wlasnie bp Pieronek mowi w Radiu Zet,ze nie ma mozliwosci wykluczenia z Kosciola tych co beda za in vitro. Jakis obled... Baaa ,z tego co zrozumialem w ogole nie ma mozliwosci wykluczenia z Kosciola bo jak sie ma chrzest to nie takie latwe.. Kyrie eleison...