s.Małgorzata
uczestnik
pax et bonum
|
|
« dnia: Lutego 06, 2009, 23:44:58 pm » |
|
Mam pytanie, kto odprawiał Mszę Świętą w zeszłą niedzielę na Wzgórzu? Czy to był kapłan z IDP? Było pięknie. Czy ze względu na Jerycho będzie Msza Św. w iedzielę o 14.00?
|
|
|
|
|
|
|
Teresa
|
|
« Odpowiedz #1 dnia: Lutego 06, 2009, 23:48:05 pm » |
|
Ksiądz Grzegorz z IDP. Msza w niedzielę bez zmian, tyle że w kaplicy.
|
|
|
|
|
|
|
Kalistrat
|
|
« Odpowiedz #2 dnia: Lutego 06, 2009, 23:54:02 pm » |
|
Tak, było pięknie, ale to błogosławieństwo prymicyjne tak trochę zbyt kameralnie zostało udzielone... Większość ludzi zdążyła uciec z kościoła.
|
|
|
|
|
|
|
s.Małgorzata
uczestnik
pax et bonum
|
|
« Odpowiedz #3 dnia: Lutego 06, 2009, 23:57:08 pm » |
|
Dziękuję Pani Tereso. @ Pan Kalistrat Nie wiedziałam, że po nabożeństwie kapłan wróci i pobłogosławi.
|
|
|
|
|
|
|
Teresa
|
|
« Odpowiedz #4 dnia: Lutego 07, 2009, 21:33:46 pm » |
|
A można ten wątek przykleić i umieszczać tu informacje o celebracjach w Poznaniu i okolicach?
|
|
|
|
|
|
|
Rajtar
bywalec
|
|
« Odpowiedz #5 dnia: Lutego 09, 2009, 11:52:35 am » |
|
A można ten wątek przykleić i umieszczać tu informacje o celebracjach w Poznaniu i okolicach?
Przyłączam się do prośby. Szczególnie wdzięczny byłbym za informacje o Mszach św. sprawowanych na Wildzie. Jeśli ktoś dostaje informacje od ks. Marcina - niech zamieszcza je w tym dziale.
|
|
|
|
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #6 dnia: Lutego 10, 2009, 02:35:15 am » |
|
No i trzeba pamiętać że w Poznaniu Mszę św celebruje jeszcze o. Maurycy w niedzielę o 10.00 a w tygodniu o 9.30. Okazyjnie też odprawia ks. Marcin Węcławski.
|
|
|
|
|
|
|
sarmata
Gość
|
|
« Odpowiedz #7 dnia: Lutego 11, 2009, 08:23:26 am » |
|
czołem biję waszmość państwu Jesteśmy na etapie tworzenia grupy kultywującej tradycję XVII wiecznej Polski. Szukamy ludzi, którym nie jest obca idea sarmacji a co za tym idzie suprema lex - umiłowanie Ojczyzny, przywiązanie do religii, wolności demokracji i przede wszystkim fantazji szlacheckiej. Prosze o kontakt na mail sarmaci@wp.pl
|
|
|
|
|
|
|
bogna
uczestnik
http://www.bognabialecka.pl
|
|
« Odpowiedz #8 dnia: Lutego 11, 2009, 20:57:52 pm » |
|
czołem biję waszmość państwu Jesteśmy na etapie tworzenia grupy kultywującej tradycję XVII wiecznej Polski. Szukamy ludzi, którym nie jest obca idea sarmacji a co za tym idzie suprema lex - umiłowanie Ojczyzny, przywiązanie do religii, wolności demokracji i przede wszystkim fantazji szlacheckiej. Prosze o kontakt na mail sarmaci@wp.pl
A z Jackiem Kowalskim się kontaktowaliście?
|
|
|
|
|
|
|
Maswerk
|
|
« Odpowiedz #9 dnia: Lutego 12, 2009, 14:27:06 pm » |
|
Proszę państwa, trochę się zapędziliśmy. Pamiętajmy, że o. Maurycy zawsze starał się unikać rozgłosu w internecie i na razie się to nie zmieniło. Dlatego bardzo proszę jak na razie unikać dyskusji i pousuwać stosowne posty. Z góry dziękuję.
|
|
|
|
|
|
|
Benedykt Korczyński
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #10 dnia: Lutego 12, 2009, 14:32:45 pm » |
|
Trzeba by się zapytać o.M., bo wydaje mi się, że nie ma już nic przeciwko informowaniu o Mszach, które odprawia regularnie.
|
|
|
|
Jakże piękne i pełne pociechy jest świętych obcowanie! BXVI martyrologium.blogspot.com/
|
|
|
Maswerk
|
|
« Odpowiedz #11 dnia: Lutego 12, 2009, 14:49:11 pm » |
|
Na wszelki wypadek... Po niedzieli się upewnimy
|
|
|
|
|
|
|
silvarerum
bywalec
|
|
« Odpowiedz #12 dnia: Lutego 12, 2009, 15:15:43 pm » |
|
Trzeba by się zapytać o.M., bo wydaje mi się, że nie ma już nic przeciwko informowaniu o Mszach, które odprawia regularnie.
Owszem - regularnie czyli w niedzielę. Nie miał. I nie miał co do wiki. Miał za to obiekcje co do tygodnia. Ale to już Panowie sami ustalą z o.Maurycym jak wróci ;-). Jeśli miałam rację proszę do mnie mówić - Pani Omnibusowo, hue hue.
|
|
|
|
Nawet poznanie dobra nie przynosi dzieciom takiego pożytku, jak ochrona przed poznaniem zła - św. Augustyn
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #13 dnia: Lutego 12, 2009, 15:37:30 pm » |
|
Może faktycznie póki co z informacją nie ryzykować i usunąć moje posty z tą informacją. W Poznaniu jest w końcu abp Gądecki. A ci co chcą to i tak już wiedzą.
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #14 dnia: Lutego 20, 2009, 14:16:52 pm » |
|
+L.I.CH+ Przepraszam, czy ktoś wie czy Msza Święta na wzgórzu u franciszkanów konwentualnych o godz. 14,00 będzie w tą niedzielę? Z Panem Bogiem
|
|
|
|
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX" V R S N S M V - S M Q L I V B
|
|
|
|