porys
|
|
« Odpowiedz #135 dnia: Sierpnia 13, 2009, 21:54:50 pm » |
|
@ admini Czy można utworzyć dział - powitania?
Słusznie, byłby przydatny aby nie zaśmiecać wątku służącego do zamieszczania ogłoszeń dotyczących celebracji liturgicznych i wydarzeń w Poznaniu
Licząc na to, ze adminii na nasz apel (niech ich wielbłądy dają zawsze nieskwaszone mleko) - pozwolę sobie znów na refleksję natury ogólnej - czymżesz byłoby FK bez tych cudownych bokotemtów :-)
|
|
|
|
zdewirtualizować awatary
|
|
|
Teresa
|
|
« Odpowiedz #136 dnia: Sierpnia 13, 2009, 22:34:38 pm » |
|
15 VIII - Wniebowzięcie NMP - Msza św. na Wzgórzu jak w niedzielę, tj. 14.00. Przepraszam za powtórzenie, ale podaję w obawie, że ta informacja umknęła w potoku powyższych czułości.
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #137 dnia: Sierpnia 13, 2009, 22:42:42 pm » |
|
15 VIII - Wniebowzięcie NMP - Msza św. na Wzgórzu jak w niedzielę, tj. 14.00. Przepraszam za powtórzenie, ale podaję w obawie, że ta informacja umknęła w potoku powyższych czułości.
Deo gratias !!! Będę wówczas właśnie w Poznaniu, choć miałem być w Częstochowie...
|
|
|
|
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX" V R S N S M V - S M Q L I V B
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #138 dnia: Sierpnia 13, 2009, 22:43:57 pm » |
|
|
|
|
|
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX" V R S N S M V - S M Q L I V B
|
|
|
wiridiana
|
|
« Odpowiedz #139 dnia: Sierpnia 14, 2009, 00:00:16 am » |
|
|
|
|
|
http://wiridiana.blogspot.com/ W wodospadach Twych kędziorów będę nurzać dłonie, Szept namiętny zaplatając w pasma wokół skroni. Zacałuję blaski oczu zanim znów dzień wstanie.
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #140 dnia: Sierpnia 14, 2009, 06:41:44 am » |
|
I jest ta super fotka.
|
|
|
|
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #141 dnia: Sierpnia 14, 2009, 07:58:36 am » |
|
Niech się dzieje wola nieba (Szkoda że jednak Częstochowa nie została wybrana)
Też bardzo żałuję. Chciałem przynajmniej powitać wkraczających Naszych Dzielnych Pielgrzymów z Xiędzem Grzegorzem włącznie oraz być na prymicyjnej Mszy Świętej Xiędza Łukasza Szydłowskiego, ale niestety rodzinne obowiązki wzywają do Poznania. Trudno...choć wielka szkoda.... Ooo teraz to jest milutko to nie to co te "bocianki"...niechaj wrogowie nasi "kuźnią postępu" bedący widzą, że my Tradsi to nie tylko stetryczałe jak ja dziadki
|
|
|
|
|
|
|
Jacques Blutoir
adept
|
|
« Odpowiedz #142 dnia: Sierpnia 14, 2009, 22:24:36 pm » |
|
A witam Jacques Blutoir. "Fatalna lektorka"
No i już na starcie narobiłem sobie wrogów. No cóż, jakoś tak mam. Bognę proszę, by nie miała mi za złe. Co do wątku powitalnego, to tak jak powiedziałem, nie znając tutejszych zwyczajów podłączyłem się do wątku, w którym padło moje... mój nick. Pozdrawiam "Braci Trydenckich" z Torunia.
|
|
|
|
"O praeclarum diem, cum in illud divinum animorum concilium coetumque proficiscar cumque ex hac turba et conluvione discedam!"
|
|
|
przykoźlak
uczestnik
gg:5502171
|
|
« Odpowiedz #143 dnia: Sierpnia 14, 2009, 22:28:27 pm » |
|
Bóg Zapłać
|
|
|
|
Prawdziwy reakcjonista nie jest tym, kto marzy o dawnych czasach, lecz myśliwym ścigającym święte cienie na wiecznych wzgórzach. www.przykozle.blogspot.com
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #144 dnia: Sierpnia 15, 2009, 08:25:07 am » |
|
Blog Pana Jaquesa jest w porządku.
|
|
|
|
|
|
|
Aqeb
|
|
« Odpowiedz #145 dnia: Sierpnia 15, 2009, 08:57:07 am » |
|
A mi się kojarzy z blogami oświeconych watykanistów typu Torniellego.
|
|
|
|
"Ilekroć walczymy z pychą świata czy z pożądliwością ciała albo z heretykami, zawsze uzbrójmy się w krzyż Pański. Jeśli szczerze powstrzymujemy się od kwasu starej złośliwości, to nigdy nie odejdziemy od radości wielkanocnej." Św. Leon Wielki
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #146 dnia: Sierpnia 15, 2009, 09:06:02 am » |
|
A mi się dobrze kojarzy. Przeczytałem kalendarium trydenckie i Pan Jacques wspominają o kaliskim ślubie trydenckim do którego nie doszło w 1993 roku ze względu na brak zgody Kurii Biskupiej w Kaliszu, mógł też wspomnieć że w 1995 roku do ślubu innej pary, aczkolwiek z pokrewnionej z pierwszą jednak doszło. Co tu dużo mówić o ile dobrze pamiętam straszeniem Rzymem.
|
|
|
|
|
|
|
Jacques Blutoir
adept
|
|
« Odpowiedz #147 dnia: Sierpnia 15, 2009, 11:04:32 am » |
|
Jacques Blutoir w postawie zasadniczej i głośno: Panie Majorze! Melduję posłusznie, że gdy tylko Pan Major raczy przesłać na priva jakieś szczegóły, to kalendarium zostanie uzupełnione.
|
|
|
|
"O praeclarum diem, cum in illud divinum animorum concilium coetumque proficiscar cumque ex hac turba et conluvione discedam!"
|
|
|
Tato
|
|
« Odpowiedz #148 dnia: Sierpnia 17, 2009, 12:18:53 pm » |
|
Odwiedziłem Poznań i pierwszy raz byłem na Wzgórzu Przemysława na Mszy w Sobotę i Niedzielę. Czy moze mi ktoś z Państwa napisać cóż to za Ojcowie odprawiali Mszę Świętą ( jeden w Sobotę drugi w dniu następnym oczywiście ). Ogólnie wrażenie miłe. Pozdrawiam Poznań - kościół jest przepiękny ( nie byłem w nim iod lat osiemdziesiątych) w Niedzielę zas ciekawie śpiewał Trzyosobowy Żeński Chórek... tak w stylu Hildegardy z Bingen trochę chyba... Christus Rex!
|
|
|
|
|
|
|
Maswerk
|
|
« Odpowiedz #149 dnia: Sierpnia 17, 2009, 12:41:55 pm » |
|
Księża. W sobotę x. kanonik Ignacy Rapior, jeden z diecezjalnych egzorcystów, w niedzielę x. kanonik Wojciech Pawelczak. Dobrze Pan trafił, oni akurat są życzliwie nastawieni do "grupy określającej się jako Poznańskie Środowisko Wiernych Tradycji Łacińskiej".
|
|
|
|
|
|
|
|