Major
|
|
« Odpowiedz #60 dnia: Czerwca 12, 2009, 18:07:49 pm » |
|
Chciałem być ale sesja niestety. A i tak mi brakuje czasu. Żebym miał samochód byłoby łatwiej.
|
|
|
|
|
|
|
Aqeb
|
|
« Odpowiedz #61 dnia: Czerwca 12, 2009, 19:37:16 pm » |
|
Też chciałbym być, jakby nie mogli ze dwa tygodnie później.
|
|
|
|
"Ilekroć walczymy z pychą świata czy z pożądliwością ciała albo z heretykami, zawsze uzbrójmy się w krzyż Pański. Jeśli szczerze powstrzymujemy się od kwasu starej złośliwości, to nigdy nie odejdziemy od radości wielkanocnej." Św. Leon Wielki
|
|
|
Kubaturus
|
|
« Odpowiedz #62 dnia: Czerwca 12, 2009, 21:52:46 pm » |
|
Do zobaczenia w Poznaniu!
|
|
|
|
Dwa filary! Bosko! - Dwie korony! Maksymilian Maria!
|
|
|
Antiquus_ordo
Gość
|
|
« Odpowiedz #63 dnia: Czerwca 13, 2009, 08:26:07 am » |
|
Szaty litugriczne beda z prymicji księdza Tomasza Dawidowskiego- mitry abp Baraniaka, pierścien abp Stroby, pastorał konsekracyjny bp Balcerka a bugia bp Jedwabskiego:) to dla wielbicieli paramentystyki.
|
|
|
|
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #64 dnia: Czerwca 13, 2009, 08:32:08 am » |
|
Wszystko pięknie się szykuje.
|
|
|
|
|
|
|
|
silvarerum
bywalec
|
|
« Odpowiedz #66 dnia: Czerwca 13, 2009, 17:01:14 pm » |
|
|
|
|
|
Nawet poznanie dobra nie przynosi dzieciom takiego pożytku, jak ochrona przed poznaniem zła - św. Augustyn
|
|
|
przykoźlak
uczestnik
gg:5502171
|
|
« Odpowiedz #67 dnia: Czerwca 13, 2009, 17:04:25 pm » |
|
Ja jeszcze głupie ale nurtujące mnie pytanie... ostatnio byłem na Mszy w Poznaniu jak były one jeszcze w bocznej kaplicy...rozumiem że obecnie celebracja jest...przy Ołtarzu Głównym?
|
|
|
|
Prawdziwy reakcjonista nie jest tym, kto marzy o dawnych czasach, lecz myśliwym ścigającym święte cienie na wiecznych wzgórzach. www.przykozle.blogspot.com
|
|
|
Benedykt Korczyński
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #68 dnia: Czerwca 13, 2009, 17:32:44 pm » |
|
Tak
|
|
|
|
Jakże piękne i pełne pociechy jest świętych obcowanie! BXVI martyrologium.blogspot.com/
|
|
|
Major
|
|
« Odpowiedz #69 dnia: Czerwca 13, 2009, 18:09:48 pm » |
|
Nie zobaczę tego ale tym razem stół ołtarzowy chyba zniknie.
|
|
|
|
|
|
|
Aqeb
|
|
« Odpowiedz #70 dnia: Czerwca 13, 2009, 22:29:55 pm » |
|
Szaty litugriczne beda z prymicji księdza Tomasza Dawidowskiego- mitry abp Baraniaka, pierścien abp Stroby, pastorał konsekracyjny bp Balcerka a bugia bp Jedwabskiego:) to dla wielbicieli paramentystyki. Zabrakło abpa Dymka i bpa Ettera! Widać, że Pan nie z Poznania!
|
|
|
|
"Ilekroć walczymy z pychą świata czy z pożądliwością ciała albo z heretykami, zawsze uzbrójmy się w krzyż Pański. Jeśli szczerze powstrzymujemy się od kwasu starej złośliwości, to nigdy nie odejdziemy od radości wielkanocnej." Św. Leon Wielki
|
|
|
Antiquus_ordo
Gość
|
|
« Odpowiedz #71 dnia: Czerwca 14, 2009, 07:02:15 am » |
|
Wybierałem rzeczy najładniejsze - poza szatami z którymi jakby powiedzieć jest lekki kłopot...
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 14, 2009, 07:09:44 am wysłana przez Antiquus_ordo »
|
|
|
|
|
Teresa
|
|
« Odpowiedz #72 dnia: Czerwca 14, 2009, 09:35:58 am » |
|
Nie zobaczę tego ale tym razem stół ołtarzowy chyba zniknie.
Oczywiście, że zniknie. Będzie za to piękny tron dla biskupa.
|
|
|
|
|
|
|
|
Jarod
|
|
« Odpowiedz #74 dnia: Czerwca 14, 2009, 21:04:40 pm » |
|
Pełny tekst homilii ks. bp. Grzegorza Balcerka, wygłoszonej podczas pontyfikalnej Mszy św. 14 czerwca w Poznaniu:
http://sanctus.pl/index.php?grupa=116&podgrupa=452&doc=400
DEO GRATIAS!
No to bp Balcerek wysunal sie na pierwsze miejsce jesli chodzi o tradsolubnych biskupow w Polsce. Deo Gratias!
|
|
|
|
|
|
|
|