kamilek
Gość
|
|
« Odpowiedz #300 dnia: Czerwca 20, 2011, 16:31:05 pm » |
|
.
|
|
|
|
|
|
|
Maswerk
|
|
« Odpowiedz #301 dnia: Czerwca 20, 2011, 16:40:44 pm » |
|
Po pierwsze należałoby chyba zadać postawione przez pana pytanie w odniesieniu do pańskiego uczestnictwa w tym wątku.
Poza tym, patrząc na pana posty nasuwa mi się wniosek, że pańska "znajomość z rodzinami pierwszych inicjatorów" musi być co najmniej wymagającą odświeżenia.
|
|
|
|
|
|
|
kamilek
Gość
|
|
« Odpowiedz #302 dnia: Czerwca 20, 2011, 16:59:13 pm » |
|
.
|
|
|
|
|
|
|
Benedykt Korczyński
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #303 dnia: Czerwca 20, 2011, 17:24:37 pm » |
|
A wracając do wypowiedzi p. Teresy - jeśli trzeba sprowadzać księdza z miasta odległego o jakieś 150km to nie ma wiele do pozazdroszczenia
No, ja myślę, że to wiemy wszyscy i cała dyskusja wydaje się niepotrzebna. Mógł Pan to stwierdzić już w pierwszym poście.
|
|
|
|
Jakże piękne i pełne pociechy jest świętych obcowanie! BXVI martyrologium.blogspot.com/
|
|
|
Jean Gabriel Perboyre
|
|
« Odpowiedz #304 dnia: Czerwca 20, 2011, 18:39:44 pm » |
|
W większości rejonów Polski jest zapaść i nie ma kapłana, a ks. Konstantyn jeździ do takiej oazy?
Niezły odlot...oaza...No ale w sumie skoro aż "5 ksiezy regularnie odprawia". Cała Polska zazdrości Poznaniowi, a ci jeszcze ksiedza Konstantyna fatygują. Egoiści.
No dobrze tylko PO CO?
A co kolege to obchodzi? Kolege ks. Konstantyn wynajął na adwokata? Jak nie to proszę sobie darowac pisane tonem pretensji zarzuty. A wracając do wypowiedzi p. Teresy - jeśli trzeba sprowadzać księdza z miasta odległego o jakieś 150km to nie ma wiele do pozazdroszczenia No jak to? Przecież 5 diecezjalnych odprawia. Zabijali się o to, kto odprawi Boze Cialo, a tu ciach, ks. Kontantyn przyjezdza i odprawia. Kto to widział.
|
|
|
|
|
|
|
Krusejder
|
|
« Odpowiedz #305 dnia: Czerwca 20, 2011, 19:57:08 pm » |
|
Czy kapłan z IBP jest lepszy od zwykłego księdza diecezjalnego?
To jest pytanie retoryczne, a jeśli dotyczy Xiędza Konstantyna, to traktujmy je jako ULTRARETORYCZNE.
|
|
|
|
|
|
|
Gregorius
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #306 dnia: Czerwca 22, 2011, 13:29:19 pm » |
|
Czy ktoś się orientuje czy w grodzie Przemysła jest jutro jakaś tradi-procesja? Albo chociaż Msza św?
|
|
|
|
|
|
|
Guldenmond
|
|
« Odpowiedz #307 dnia: Czerwca 22, 2011, 13:41:15 pm » |
|
czy to az tak boli cofnac sie troszeczke we wpisach?... W święto Bożego Ciała Msza Trydencka w kościele na Wzgórzu Przemysła o godz. 14:00 - zapraszamy. Mszę odprawi x. Konstantyn Najmowicz.
|
|
|
|
"coraz bardziej cię wciaga do tego trydenckiego ścieku" ks. K.B.
|
|
|
Gregorius
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #308 dnia: Czerwca 22, 2011, 14:42:18 pm » |
|
czy to az tak boli cofnac sie troszeczke we wpisach?...W święto Bożego Ciała Msza Trydencka w kościele na Wzgórzu Przemysła o godz. 14:00 - zapraszamy. Mszę odprawi x. Konstantyn Najmowicz.
Pan wybaczy, bryle najwyraźniej mi są potrzebne.
|
|
|
|
|
|
|
Jean Gabriel Perboyre
|
|
« Odpowiedz #309 dnia: Czerwca 22, 2011, 15:50:16 pm » |
|
Procesja we wlasnym zakresie
|
|
|
|
|
|
|
Maswerk
|
|
« Odpowiedz #310 dnia: Czerwca 22, 2011, 19:40:06 pm » |
|
UWAGA W międzyczasie nastąpiła zmiana planów:
1) W piątek 24.06 niestety nie ma jednak możliwości by odbyła się Msza św. na Wzgórzu
2) W sobotę Msza św. odbędzie się nie, jak wcześniej podałem, w kościele pw. Stanisława Kostki, ale pw. Jana Marii Vianney, przy ul. Podlaskiej 10 na Sołaczu. Za pomyłkę bardzo przepraszam.
|
|
« Ostatnia zmiana: Czerwca 22, 2011, 19:44:56 pm wysłana przez Maswerk »
|
|
|
|
|
Teresa
|
|
« Odpowiedz #311 dnia: Czerwca 22, 2011, 19:57:35 pm » |
|
2) W sobotę Msza św. odbędzie się nie, jak wcześniej podałem, w kościele pw. Stanisława Kostki, ale pw. Jana Marii Vianney, przy ul. Podlaskiej 10 na Sołaczu.
O, w mojej parafii! Chyba pierwsza Msza w KRR od czasów wprowadzenia NOM!
|
|
|
|
|
|
|
Maswerk
|
|
« Odpowiedz #312 dnia: Czerwca 22, 2011, 20:11:44 pm » |
|
Bo to jest popularny "kościół ślubowy"
|
|
|
|
|
|
|
Teresa
|
|
« Odpowiedz #313 dnia: Czerwca 23, 2011, 21:40:45 pm » |
|
Chyba tylko z powodu otoczenia, bliskości parku i faktu, że można robić urocze fotki na schodach... Bo wnętrze bardzo takie sobie.
|
|
|
|
|
|
|
Gregorius
uczestnik
|
|
« Odpowiedz #314 dnia: Czerwca 24, 2011, 12:54:13 pm » |
|
O, w mojej parafii!
Również i mojej. Ale x. proboszcz to porażka. Z resztą większość duchownych w tej parafii to porażka. Bo to jest popularny "kościół ślubowy" Ta, bez balasek (usunął poprzedni proboszcz) bez ołtarza (jest tylko stół), bez tabernakulum (jest gdzieś z boku)
|
|
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 22, 2011, 15:47:27 pm wysłana przez Eligiusz »
|
|
|
|
|
|