Cytat: Tato w Maja 14, 2010, 00:06:15 ampewnie wszystkie dotyczą "relacji z FSSPX" temu"tajne"... Panie Tato, trzeba mieć niezłą wyobraźnię, by w wyobrazić sobie statut duszpasterstwa, który będzie zapisał zapisy przeciw komuś lub czemuś. Ja nie znam treści tego statutu, ale bardzo bym się zdziwił, by było jak Pan pisze.
pewnie wszystkie dotyczą "relacji z FSSPX" temu"tajne"...
Ja raczej niz rytualnego odcinanianod FSSPX, faktycznie jakos nie pasujacego do statutu, spodziewalbym sie cyrografu odnosnie V2 czy "absolutnej nielepszosci" KRR nad NOMem, co de facto wykluczaksiezy z IDP i niektorych innych instytutow ED.
par.1Cłonkowie Duszpasterstwa wiernych korzystających z nadzwyczajnej formy rytu Rzymskiego w pełni akceptują stanowisko Ojca świętego Benedykta XVI, że nie istnieje żadna sprzecznosć pomiędzy zwyczajnym rytem Rzymskim sprawowanym(...), a nazdzywczajnym Rytem Rzymskim, w którym celebracje sprawowane są zgodnie z ostatnim mszałem...itdpar.2Członkowie Duszpasterstwa przyjmują, że to co dla poprzednich pokoleń było święte, również dla nas pozostaje święte, i skłania nas byśmy chronili to jako bogactwo będące owocem wiary i autentycznej modlitwy Kościoła.
Cytat: Fons Blaudi w Maja 14, 2010, 12:33:01 pmJa raczej niz rytualnego odcinanianod FSSPX, faktycznie jakos nie pasujacego do statutu, spodziewalbym sie cyrografu odnosnie V2 czy "absolutnej nielepszosci" KRR nad NOMem, co de facto wykluczaksiezy z IDP i niektorych innych instytutow ED. Cytujpar.1Cłonkowie Duszpasterstwa wiernych korzystających z nadzwyczajnej formy rytu Rzymskiego w pełni akceptują stanowisko Ojca świętego Benedykta XVI, że nie istnieje żadna sprzecznosć pomiędzy zwyczajnym rytem Rzymskim sprawowanym(...), a nazdzywczajnym Rytem Rzymskim, w którym celebracje sprawowane są zgodnie z ostatnim mszałem...itdpar.2Członkowie Duszpasterstwa przyjmują, że to co dla poprzednich pokoleń było święte, również dla nas pozostaje święte, i skłania nas byśmy chronili to jako bogactwo będące owocem wiary i autentycznej modlitwy Kościoła.gwarantuje że insynuowanych przez Pana Tato paragrafów nie ma.
Jakbym nie znał tradycjonalistów to bym się zdziwił, ale znam więc nie jest niespodzianką dla mnie, że punkt wcześniejszy został przemilczany, a w drugim wytłuszczono element zupełnie nie, grający z dyskusją wczesniejszą.Mnie ta klazula o zgodzie abp nie dziwi, to norma i też bym wydając takie rozporzadzenie to zastrzegł.
Przemilczenie dotyczy tradycyjnych isntytutów, coś co niedawno było nie do pomyślenia dziś już jest wyrażone na papieże.Co do prkatyki to już kandydata na moderatora mamy. We lipcu będe to załatwiał.
Tak po chwili jak odpowiedziałem.
Kikonizacja Wroclawia ?