Autorzy filmu, nota bene sami związani z ruchami charyzmatycznymi (p. Anna niegdyś np. z charyzmatycznym ruchem ś.p. ks. Kiersztyna), mieli na celu zakończenie pełnienia posługi przez Marcina Zielińskiego, jednak ta inicjatywa - nawet jeśli jakieś argumenty byłyby słuszne - okazała się przeciwskuteczna, pokazując biskupom nie argumenty a przejawy, najdelikatniej mówiąc, zacietrzewienia. Stąd niedawno Marcin brał udział w inicjatywie ewangelizacyjnej razem z kard. Nyczem, a w miniony weekend z biskupami Siemieniewskim i Janochą. Bawi mnie przywoływanie mojego pierwszego spotkania z Marcinem Zielińskim, kiedy to się poznaliśmy i wytykanie, że podczas rozmowy o hejcie nie wytykałem mu jakichś wpadek w nauczaniu czy praktykach. Tak, gdy jestem zaproszony do rozmowy na konkretny temat, staram się go trzymać. Zapewniam natomiast, że z Marcinem można sensownie rozmawiać i w przeciwieństwie do wielu jego krytyków, jest otwarty na informacje zwrotne. Jak znajdę kiedyś czas, może uda się taką rozmowę publicznie przeprowadzić. Pozdrawiam serdecznie, życząc więcej luzu i życzliwości do świata,DG
Idę o zakład, że nigdy nie czytał katechizmu.
(...) niedługo ukaże się kolejna rozmowa o charyzmatach u św. Tomasza z o. Gałuszką OP).
Pozdrawiam serdecznie, życząc więcej luzu i życzliwości do świata,DG
Już sam fakt, że adres zwiedzeni.pl jest poddany systematycznemu atakowi typu DOS (deny of services) nie najlepiej świadczy o obrońcach pana Zielińskiego.
Czy można jakoś sprawdzić czy te ataki nie są wyprowadzane zza wielkiej wody?
Osoby podpisujące oświadczenie robiły to w swoim imieniu, a nie instytucji, uczelni, wspólnot, stowarzyszeń, z którymi są związane. Te przywołane charakteryzują jakoś osoby podpisane, a nie świadczą o tym, że np. cały zakon jezuitów czy franciszkanów, cały KUL czy UPJPII, cały Gość Niedzielny czy KAI etc., podpisałby się pod tym oświadczeniem.Tak więc nie - UVP nie ma nic wspólnego z oświadczeniem (i nie przyszło to do głowy ani mnie ani redakcji zamieszczającej tę informacje o mnie), ale ja mam coś wspólnego z UVP. Dla spokoju swojego, UVP oraz osób, które tak bardzo moim podpisem się przejęły, poprosiłem o usunięcie informacji o Stowarzyszeniu..
Autorzy filmu, nota bene sami związani z ruchami charyzmatycznymi (p. Anna niegdyś np. z charyzmatycznym ruchem ś.p. ks. Kiersztyna), mieli na celu zakończenie pełnienia posługi przez Marcina Zielińskiego, jednak ta inicjatywa - nawet jeśli jakieś argumenty byłyby słuszne - okazała się przeciwskuteczna, pokazując biskupom nie argumenty a przejawy, najdelikatniej mówiąc, zacietrzewienia. Stąd niedawno Marcin brał udział w inicjatywie ewangelizacyjnej razem z kard. Nyczem, a w miniony weekend z biskupami Siemieniewskim i Janochą.
Cytuj Pozdrawiam serdecznie, życząc więcej luzu i życzliwości do świata, DGW kwestiach dotyczących Zbawienia Wiecznego to akurat luz nie jest najodpowiedniejszym słowem.
Pozdrawiam serdecznie, życząc więcej luzu i życzliwości do świata, DG
Za miesiąc w Kaliszu sekta Toronto Blessing będzie miała zapewne, podobnie jak rok i 2 lata temu swój spęd. 2 razy na nim był Zieliński z proboszczem. Zieliński był nawet mówcą. Jeżeli coś takiego będzie miało miejsce i pojawi się jego nazwisko na plakacie napiszę do Kurii. Ale na efekty nie liczę. W maju orioniści zrobili w kościele dyskotekę. W tym kościele gdzie 21 lat temu odeszło ok 700 osób z Kościoła zakładając swoją denominację mimo że biskup o herezjach tam przedstawianych wiedział choćby poprzez pisma redagowane przeze i podpisane przez wiele osób. Teraz też zareagowałem pismem i 0 odpowiedzi.Jest wielka teraz nagonka na Kościół. Księża i katecheci skarżą się że młodzież w Kaliszu masowo opuszcza szkolną katechezę. W LO Asnyka w Kaliszu nawet list do nich napisali. Może się obudzą a może są już tak głupi i ślepi że produkują wiernych wszelkiej maści heretykom a tracą wiernych.