Uważam iż FSSP na terenie Krakowa funkcjonuje na zasadzie niepisanej umowy. Myślę że wiele osób które uczęszczają na msze do bonifratrów wie o co chodzi. Tzw tradycjonaliści są traktowani przez niektórych polskich biskupów jak mieszkańcy rezerwatu dla Indian.
O widać nie transmitują w TV to nie trzeba odmawiać III ME i można spokojnie wrócić do klubu "dwójeczki".
a dlaczego zbrodniarza z Hiszpanii generała Karola Świerczewskiego ,,Waltera" w 1947 roku pochowano w Warszawie z całym katolickim ceremoniałem? Choć był ateistąhttp://www.fotohistoria.pl/main.php?g2_itemId=33312
A dlaczego aborcjonistkę Jarugę-Nowacką wczoraj pochował ksiądz katolicki???
- Kardynał Stefan Wyszyński powiedział, że "niebo otwarte jest dla każdego człowieka, a szczególnie dla człowieka dobrego". Jako osoba głęboko wierząca jestem przekonany, że przyjdzie ten moment, kiedy spotkam kiedyś Izę, która z tym swoim właściwym dla siebie uśmiechem powie mi: "Arku, długo tu na ciebie czekałam, pozwól, że teraz oprowadzę cię po tych miejscach, o których wtedy, gdy żyliśmy na Ziemi nie wyobrażaliśmy sobie jak one wyglądają". Głęboko wierzę, że tak właśnie się stanie - podkreślił ks. Nowak.- I dzisiaj w tej ostatniej chwili, kiedy można i trzeba powiedzieć +dziękuję+ w imieniu tych wszystkich, którzy nie mogą tego uczynić publicznie pragnę powiedzieć "droga Izo, pani premier, w imieniu wszystkich, którym czyniłaś dobro, serdecznie ci za to dziękuję. Niech ci Bóg wynagrodzi" - dodał.
O kurna! Ale hipokryzja!!!
A Wiara, Doktryna ? - Będzie dla nas rezerwat, np. u św. Benona w W-wie. Czasami nawet "dla jaj" w TVP pokażą.Smutne? - Ale prawdziwe.
Cytat: Torus w Kwietnia 24, 2010, 14:25:51 pmA Wiara, Doktryna ? - Będzie dla nas rezerwat, np. u św. Benona w W-wie. Czasami nawet "dla jaj" w TVP pokażą.Smutne? - Ale prawdziwe.Po Tygodniu Wielkiej Żałoby i tych wszystkich ceremonii pogrzebowych z Mszami rekwialnymi,utwierdziłem sie w przekonaniu, że - niestety - tak.