Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Marca 22, 2025, 23:42:47 pm

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
233055 wiadomości w 6649 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: 17-18.04.2010 liturgicznie
« poprzedni następny »
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Drukuj
Autor Wątek: 17-18.04.2010 liturgicznie  (Przeczytany 49616 razy)
xinspe
uczestnik

Sursum Corda!

Msza Sw. Wszechczasów w Diecezji Sosnowieckiej
« Odpowiedz #195 dnia: Kwietnia 22, 2010, 08:06:39 am »

Link nie działa.
Qui Unigenitum tuum in cruce pendentem lancea militis transfigi voluisti, ut apertum Cor, divinae largitatis sacrarium, torrentes nobis funderet miserationis et gratiae, et quod amori nostri flagrare numquam destitit, piis esset requies et poenitentibus pateret salutis refugium...
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #196 dnia: Kwietnia 22, 2010, 08:08:52 am »

proszę wejść do onetu i przeczytać w dziale wiadomości
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #197 dnia: Kwietnia 22, 2010, 08:13:00 am »

http://wiadomosci.onet.pl/2681,2159150,niespodziewana_zmiana_miejsca_pochowku_kurtyki_i_wojna_o_ipn,wydarzenie_lokalne.html
ryszard1966
aktywista

« Odpowiedz #198 dnia: Kwietnia 22, 2010, 09:31:47 am »

http://mateusz.pl/pow/020112.htm[
wyjaśnienia o. Blazy w sprawie przyjmowania sakramentu Eucharystii przez niekatolików.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2010, 09:34:17 am wysłana przez ryszard1966 » Zapisane
Torus
Gość
« Odpowiedz #199 dnia: Kwietnia 22, 2010, 10:34:59 am »

@ Jarod

Chyba Pan nie uwaza, ze FSSPX to owoc Summorum Pontificum.

Zgoda, to Summorum Pontificum jest owocem istnienia FSSPX.

Prosze zrobic test i napisac webmastera polskiej strony FSSPX i poprosic o umieszczenie listy Mszy na podstawie Summorum Pontificum, pozniej moga Panstwo marudzic, ze NRL nie linkuje do FSSPX. Wedlug mnie na obecna chwile dla obu stron jest lepiej gdy nie ma linkowania w zadna strone.

Wiem, że są pytania, na które odpowiedź jest b. trudna i krępująca. Ale wtedy lepiej milczeć, niż karkołomne stosować wytłumaczenia.

Linków do fsspx nie ma na NRL, ponieważ biskupi okrzyknęliby cały tradiświatek schizmatykami i obłożyli internet klątwą. Takie działanie ma podbudowę emocjonalną. FSSPX - jest wyrzutem sumienia. Więc po co drażnić biskupów. Czyli jest to nasze zakłamanie. Asyz tak - FSSPX nie.

Tym bardziej chylę głowę przed odważnym kapłanem i zachęcam innych do naśladowania:
http://kubogu.blogspot.com/
jest nawet KNO
Abyśmy byli jedno.

ps
co do linków fsspx - posoborowie, pisałem wcześniej, są takowe.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2010, 10:37:49 am wysłana przez Torus » Zapisane
Jean Gabriel Perboyre
aktywista

« Odpowiedz #200 dnia: Kwietnia 22, 2010, 13:25:29 pm »

Wiem, że są pytania, na które odpowiedź jest b. trudna i krępująca. Ale wtedy lepiej milczeć, niż karkołomne stosować wytłumaczenia.

Linków do fsspx nie ma na NRL, ponieważ biskupi okrzyknęliby cały tradiświatek schizmatykami i obłożyli internet klątwą. Takie działanie ma podbudowę emocjonalną. FSSPX - jest wyrzutem sumienia. Więc po co drażnić biskupów. Czyli jest to nasze zakłamanie. Asyz tak - FSSPX nie.
ps
co do linków fsspx - posoborowie, pisałem wcześniej, są takowe.

Proszę wskazac te linki na stronie FSSPX, to wtedy pogadamy.

Po drugie po co pan pyta, skoro sam pan sobie potem odpowiada?
Bolt
aktywista

Czasami dużo szczekam!

« Odpowiedz #201 dnia: Kwietnia 22, 2010, 14:11:44 pm »

Oto fragment zrzutu ekranowego strony http://www.piusx.org.pl wykonanego przed kilkoma minutami:

Na ilustracji zaznaczono element podejrzany o linkowanie do portalu z wykazem Mszy św. odprawianych na podstawie SP wraz z podaniem linku.

Ten baner jest prezentowany na stronie piusx (z małymi przerwami na banery okolicznościowe) od kilku lat.

Panów piszących, że takie zjawisko nie istnieje, uprasza się uprzejmie o odszczekanie ich twierdzeń.
Jean Gabriel Perboyre
aktywista

« Odpowiedz #202 dnia: Kwietnia 22, 2010, 14:23:50 pm »

Link do msza.net jest też na NRL. Na msza.net są również adresy kaplic FSSPX.
Ja tam zreszta niczemu nie zaprzeczalem, ale dobrze, że pan Bolt przyszedł z pomocą i pokazał, że pan Torus się zaplątał w swych wywodach
Jarod
aktywista

« Odpowiedz #203 dnia: Kwietnia 22, 2010, 18:56:02 pm »

ponieważ biskupi okrzyknęliby cały tradiświatek schizmatykami i obłożyli internet klątwą. Takie działanie ma podbudowę emocjonalną. FSSPX - jest wyrzutem sumienia. Więc po co drażnić biskupów. Czyli jest to nasze zakłamanie. Asyz tak - FSSPX nie.

Ktora marke lepiej biskupi rozpoznawaja Christianitas czy NRL?

Dlaczego Christianitas reklamuje na swoich stronach kolejne numery Zawsze Wierni?

Zaburzylem troche Pana postrzeganie swiata?
cabbage
aktywista

« Odpowiedz #204 dnia: Kwietnia 22, 2010, 19:48:43 pm »

... i publikuje wywiady z księżmi z FSSPX... skandal normalnie  :P :P
http://www.youtube.com/watch?v=r24hZXfl__o&feature=related
To jest Msza Dziękuję Ci!!!!! ;(

Św. Józef z Kupertynu potężny orędownik, zwłaszcza studentów!!

"Gdy strzelcy się kłócą, niedźwiedź jest bezpieczny!" przysłowie norweskie pod rozwagę tradsom ;)

Jestem papistką :] zbawić dusze :-)
Torus
Gość
« Odpowiedz #205 dnia: Kwietnia 22, 2010, 20:02:18 pm »

Zaburzylem troche Pana postrzeganie swiata?

Nie. Potwierdza Pan tylko, że zmowy milczenia nie da się utrzymać. Dobra nowina, tak samo jak strona księdza z Opola, którą zalinkowałem.

... i publikuje wywiady z księżmi z FSSPX... skandal normalnie

Ciesze sie bardzo, że Pani tak pisze.
Ciekaw jestem, czy w swoim środowisku (np. parafialnym, wspólnotowym itp) z taka sama swobodą czyta Pani podobne wywiady; czy są one, po przeczytaniu tematem do otwartych dyskusji z kapłanami.

Jeżeli tak, to zazdroszczę środowiska.

Mam pytanie:
"Czy uczestnicząc w publicznych zgorszeniach organizowanych w Krakowie (Asyżyki, interkomunia p. Buzka) zachowujemy jedność-komunię z Kościołem i Ojcem Świetym?"

@ Jarod
proszę się zdecydować: dobrze to linkować do fsspx ... czy jednak źle:
Wedlug mnie na obecna chwile dla obu stron jest lepiej gdy nie ma linkowania w zadna strone.
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 22, 2010, 20:14:29 pm wysłana przez Torus » Zapisane
cabbage
aktywista

« Odpowiedz #206 dnia: Kwietnia 22, 2010, 20:25:35 pm »

Ciesze sie bardzo, że Pani tak pisze.
Ciekaw jestem, czy w swoim środowisku (np. parafialnym, wspólnotowym itp) z taka sama swobodą czyta Pani podobne wywiady; czy są one, po przeczytaniu tematem do otwartych dyskusji z kapłanami.

Jeżeli tak, to zazdroszczę środowiska.

Nie jest źle, naprawdę ;)
http://www.youtube.com/watch?v=r24hZXfl__o&feature=related
To jest Msza Dziękuję Ci!!!!! ;(

Św. Józef z Kupertynu potężny orędownik, zwłaszcza studentów!!

"Gdy strzelcy się kłócą, niedźwiedź jest bezpieczny!" przysłowie norweskie pod rozwagę tradsom ;)

Jestem papistką :] zbawić dusze :-)
Jarod
aktywista

« Odpowiedz #207 dnia: Kwietnia 22, 2010, 22:03:50 pm »

@ Jarod
proszę się zdecydować: dobrze to linkować do fsspx ... czy jednak źle:
Wedlug mnie na obecna chwile dla obu stron jest lepiej gdy nie ma linkowania w zadna strone.
:)
A wedlug Pana to dobrze czy jednak źle, ze strona polskiego FSSPX nie linkuje do strony NRL ?
xinspe
uczestnik

Sursum Corda!

Msza Sw. Wszechczasów w Diecezji Sosnowieckiej
« Odpowiedz #208 dnia: Kwietnia 22, 2010, 22:07:18 pm »

Byłem dziś na pogzrebie mojego parafianina, pana posła śp. Grzegorza Dolniaka. Mszę celrbrował ordynariusz sosnowiecki bp Grzegorz Kaszak. Poza mówioną prefacją i II ME było bardzo przyzwoicie.
Qui Unigenitum tuum in cruce pendentem lancea militis transfigi voluisti, ut apertum Cor, divinae largitatis sacrarium, torrentes nobis funderet miserationis et gratiae, et quod amori nostri flagrare numquam destitit, piis esset requies et poenitentibus pateret salutis refugium...
mac
aktywista

sługa Boży Pius XII

« Odpowiedz #209 dnia: Kwietnia 22, 2010, 22:49:18 pm »

II ME było bardzo przyzwoicie.
O widać nie transmitują w TV to nie trzeba odmawiać III ME i można spokojnie wrócić do klubu "dwójeczki".
"Przyglądając się dzisiejszemu Kościołowi (kler-liturgia-teologia) tradycyjny katolik najpierw się oburza, potem trwoży a w końcu wybucha śmiechem."
Strony: 1 ... 12 13 [14] 15 16 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: 17-18.04.2010 liturgicznie « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!