Chyba Pan nie uwaza, ze FSSPX to owoc Summorum Pontificum.
Prosze zrobic test i napisac webmastera polskiej strony FSSPX i poprosic o umieszczenie listy Mszy na podstawie Summorum Pontificum, pozniej moga Panstwo marudzic, ze NRL nie linkuje do FSSPX. Wedlug mnie na obecna chwile dla obu stron jest lepiej gdy nie ma linkowania w zadna strone.
Wiem, że są pytania, na które odpowiedź jest b. trudna i krępująca. Ale wtedy lepiej milczeć, niż karkołomne stosować wytłumaczenia.Linków do fsspx nie ma na NRL, ponieważ biskupi okrzyknęliby cały tradiświatek schizmatykami i obłożyli internet klątwą. Takie działanie ma podbudowę emocjonalną. FSSPX - jest wyrzutem sumienia. Więc po co drażnić biskupów. Czyli jest to nasze zakłamanie. Asyz tak - FSSPX nie.psco do linków fsspx - posoborowie, pisałem wcześniej, są takowe.
ponieważ biskupi okrzyknęliby cały tradiświatek schizmatykami i obłożyli internet klątwą. Takie działanie ma podbudowę emocjonalną. FSSPX - jest wyrzutem sumienia. Więc po co drażnić biskupów. Czyli jest to nasze zakłamanie. Asyz tak - FSSPX nie.
Zaburzylem troche Pana postrzeganie swiata?
... i publikuje wywiady z księżmi z FSSPX... skandal normalnie
Wedlug mnie na obecna chwile dla obu stron jest lepiej gdy nie ma linkowania w zadna strone.
Ciesze sie bardzo, że Pani tak pisze.Ciekaw jestem, czy w swoim środowisku (np. parafialnym, wspólnotowym itp) z taka sama swobodą czyta Pani podobne wywiady; czy są one, po przeczytaniu tematem do otwartych dyskusji z kapłanami.Jeżeli tak, to zazdroszczę środowiska.
@ Jarodproszę się zdecydować: dobrze to linkować do fsspx ... czy jednak źle:CytujWedlug mnie na obecna chwile dla obu stron jest lepiej gdy nie ma linkowania w zadna strone.
II ME było bardzo przyzwoicie.