Forum Krzyż
Witamy, Gość. Zaloguj się lub zarejestruj.
Lutego 16, 2025, 09:52:16 am

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukaj:     Szukanie zaawansowane
www.UnaCum.pl

Centrum Informacyjne Ruchu Summorum Pontificum
232977 wiadomości w 6647 wątkach, wysłana przez 1668 użytkowników
Najnowszy użytkownik: magda11m
Strona główna Pomoc Szukaj Zaloguj się Rejestracja
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Kardynał Mahony ? heretyk, niszczyciel Kościoła
« poprzedni następny »
Strony: [1] 2 3 Drukuj
Autor Wątek: Kardynał Mahony ? heretyk, niszczyciel Kościoła  (Przeczytany 11040 razy)
Tato
aktywista

« dnia: Marca 06, 2010, 11:48:18 am »

Kardynał Mahony – heretyk, niszczyciel Kościoła – organizuje konferencję dla 40 tysięcy osób z udziałem działaczy pro-aborcyjnych, pro-homoseksualnych, radykalnych feministek :

http://www.bibula.com/?p=19010

Warto zwrócić uwagę na "listę gości" ...miserere nobis Domine ...
"CRUX SACRA SIT MIHI LUX , NON DRACO SIT MIHI DUX"
          V R S N S M V - S M Q L I V B
DexterFK
uczestnik

« Odpowiedz #1 dnia: Marca 06, 2010, 15:14:41 pm »

Biskupom uważającym się za katolickich duchownych w USA przydałaby się też wizytacja Legata Papieskiego. Może się doczekamy...
Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!
Krzysztof Kałębasiak
aktywista

« Odpowiedz #2 dnia: Marca 06, 2010, 16:22:55 pm »

ktos mianowal go kardynalem. Kto?
Michał Barcikowski
*
aktywista
*

« Odpowiedz #3 dnia: Marca 06, 2010, 16:41:25 pm »

ktos mianowal go kardynalem. Kto?

Niech kolega uwaza, bo zaraz przypomnimy, kto oddał władze nad liturgią Bugniniemu i wszystkim bedzie głupio.
Torus
Gość
« Odpowiedz #4 dnia: Marca 06, 2010, 18:05:55 pm »

kto oddał władze nad liturgią Bugniniemu i wszystkim bedzie głupio.

dlaczego głupio? w czasach gdy przekazywano władzę Bugniniemu w Kosciele działo się normalnie. Ten kto mianował Mahoniego kardynałem widział co i jak jest grane.
niech zgadnę... Jan-Paweł II ?
Richelieu
aktywista

« Odpowiedz #5 dnia: Marca 06, 2010, 18:15:37 pm »

[...]
niech zgadnę... Jan-Paweł II ?

W dobie internetu nie ma najmniejszej potrzeby zgadywania. Kilka kliknięć, "i wszystko jasne":
http://www.fiu.edu/~mirandas/bios-m.htm#Mahony
antoninus op
Gość
« Odpowiedz #6 dnia: Marca 06, 2010, 20:41:45 pm »

jeśli chodzi o tekst, który jest w "Bibule", to jest tam jedna duża nieścisłość (acz nie dotyczy meritum, które jest porażające  >:( :o
o. Timothy Radcliffe op - jeden z gości tego spędu był generałem zakonu op, ale do 2001 roku, a więc od 9 lat już nim nie jest. informacja sugeruje, że jest nim nadal. tymczasem nie pełni on już żadnej funkcji we władzach zakonu.
edit: o, widzę, że "Bibuła" już zmieniła te dane po mojej interwencji :)

nie wiedziałem, że on aż taki jest. słyszałem o jego lewicowości (stary hippis), potrafi założyć 2 różne skarpetki czasem (jako angielski prowincjał w latach 80. normalnie pracował w klasztorze: sprzątał, gotował, zmywał, był ogrodnikiem, odwiedzał ubogich na dworcach w Londynie - tym zachwycił sporą część zakonu odwykła od rzeczywistości, ale potem... nie dziwi więc, że dziś bracia w Oxfordzie i Cambridge czy Edynburgu sprawują Tridentinę - chyba tylko Londyn sie jeszcze nie ugiął ;-)
wiem, że budzi skrajne emocje w Zakonie: od np. uwielbienia w Niderlandach i Belgii - jego imieniem bracia chcą  nazwać (nazwali?) część nowobudowanego konwentu przy uniwersytecie Louvain - La Neuve), a szczerze nie trafia go bracia z prowincji tuluzkiej (no, ale Francuz (jeszcze konserwatywny) nie pokocha Anglika)

jak mi ktoś w punktach wytłumaczy, jak tu wkleic zdjęcie ze swojego dysku, to pokażę Państwu kilka fotek z Tridentiny OP w Oxfordzie, bo mam od Braci (zwani tam: Blackfriars, a od niedawna Godzdogz  :D) stamtąd...
« Ostatnia zmiana: Marca 07, 2010, 00:50:03 am wysłana przez antoninus op » Zapisane
jp7
Administrator
aktywista

« Odpowiedz #7 dnia: Marca 06, 2010, 21:00:27 pm »

Biskupom uważającym się za katolickich duchownych w USA przydałaby się też wizytacja Legata Papieskiego. Może się doczekamy...

Raczej wizyta ad limina - z której wróciliby... następcy na stolicach biskupich...

@O. Antonius OP- wkleja się na jakiś darmowy serwer - na przykład imageshack, fotosik, picasse - i linkuje...
Kyrie Eleison!
Czy jednak Syn Człowieczy znajdzie wiarę na ziemi, gdy przyjdzie?
kamilek
Gość
« Odpowiedz #8 dnia: Marca 06, 2010, 21:01:27 pm »

.
antoninus op
Gość
« Odpowiedz #9 dnia: Marca 06, 2010, 21:10:57 pm »

WIELKIE dzięki za pomoc :)

zdjęcia wkleję do bardziej pasującego wątku pt. "KRR na zdjęciach" czy jakoś tak, żeby tu nie robić zamieszania  ;)
jwk
aktywista

« Odpowiedz #10 dnia: Marca 06, 2010, 21:47:07 pm »

Właśnie pojawiło się popularne opracowanie http://marucha.wordpress.com/2010/03/06/o-zmianie-nastawienia-kosciola-do-masonerii/ mogące być głosem w dyskusji.
Zamiast zajmować się całą rzeszą katolików, którzy nie chodzą w ogóle do kościoła,
Watykan uderza w tych, którzy są na Mszy świętej w każdą niedzielę.
Murka
aktywista

« Odpowiedz #11 dnia: Marca 06, 2010, 23:38:39 pm »

no, ale Francuz (jeszcze konserwatywny) nie pokocha Anglika
Najwczesniejsze wspomnienie znajomej stulatki: "Wuj Herve mowi mi: Zapamietaj zlotko, Anglik jest najwiekszym wrogiem twojej ojczyzny i twoim wrogiem osobistym. Amen."
;)
Niech się nie trwoży serce wasze ani się lęka.
Krzysztof Kałębasiak
aktywista

« Odpowiedz #12 dnia: Marca 07, 2010, 15:36:19 pm »

no, ale Francuz (jeszcze konserwatywny) nie pokocha Anglika
Najwczesniejsze wspomnienie znajomej stulatki: "Wuj Herve mowi mi: Zapamietaj zlotko, Anglik jest najwiekszym wrogiem twojej ojczyzny i twoim wrogiem osobistym. Amen."
;)
WYdaje mi sie, ze nazwanie kogos Francuzem nie jest w Angli komplementem. :)
Gaudens Gaudebo
uczestnik

Domus Mea Domus Orationis

« Odpowiedz #13 dnia: Marca 07, 2010, 16:41:24 pm »

WYdaje mi sie, ze nazwanie kogos Francuzem nie jest w Angli komplementem. :)

Owszem nie jest, ale od samych francuzów anglicy mają jeszcze bardziej gorsze zdanie o Irlandczykach
Deigenitrix illibata, Dei dicata Maria,

Apud tuum filium es electa, Maria,

Lucreris, veniam et miserere

+ + +
Anna M
aktywista

« Odpowiedz #14 dnia: Lutego 01, 2013, 22:20:58 pm »

Ks. kard. Roger Michael Mahony - więcej, to kard. Mahony, rabbi Gary Greenebaum, dyrektor ds. międzyreligijnych przy American Jewish Committee oraz Seth Brysk, dyrektor wykonawczy American Jewish Committee na Los Angeles!, to niszczyciel Kościoła Na wielu stronach można przeczytać, np.

http://www.cardinalrating.com/cardinal_56__article_8495.htm

Kardynał Mahony zwolniony z obowiązków

Arcybiskup Gomez poinformował, że ze „skutkiem natychmiastowym” zwolnił kardynała Mahony’ego ze wszystkich obowiązków publicznych i administracyjnych.

(...)

http://www.pch24.pl/kardynal-mahony-zwolniony-z-obowiazkow,12117,i.html

Strony: [1] 2 3 Drukuj 
Forum Krzyż  |  Novus Ordo  |  Kościół posoborowy  |  Wątek: Kardynał Mahony ? heretyk, niszczyciel Kościoła « poprzedni następny »

Działa na MySQL Działa na PHP SMF 2.0.19 | SMF © 2014, Simple Machines Prawidłowy XHTML 1.0! Prawidłowy CSS!