A tablice ogłoszeń osiedlowe gdzie pełno ogłoszeń w stylu- "tanie domowe pierogi u pani Krysi", "zespół X występuje w miejscu Y w dniu Z"
Kopiuje Pani z pdf -a zalinkowany plakat jako jpg i wkleja do najzwyklejszego worda lub innego edytora. Układ kartki poziomy, format A-3. I dopisuje Pani dowolny tekst, zgrywa i idzie do b. dobrego punktu xero. Robi Pani 5 kopii na kredzie 250 g.A następnie, z czystymi rękoma bez plam od kleju, uśmiechnięta idzie Pani do kierownika (Pan do kierowniczki) biblioteki/domu kultury/czytelni i rozmawia o :- upadku obyczajów- wszechobecnym chamstwie- niedocenianiu kultury wyższej, muzyki poważnej- upadku czytelnictwa, znajomości łaciny- i ...zaprasza na wspaniały event muzyczny w kość. Bonifrat. o godz. x.pschłopak: półbuty, dżinsy, marynarka, biała koszula (ale bez krawata - handlowiec), od fryzjera!dziewczyna: jakoś analogicznie,
Aby KRR był celebrowany i trafił "pod strzechy" muszą tego chcieć wierni lub/i księża (proboszczowie). Wierni niewiele wiedzą, więc i nie chcą, a proboszczowie też nie chcą i na dodatek boją się.
Czy papież nie mógłby np. nakazać odczytania w każdej parafii listu wyjaśniającego, czym jest KRR i zachęcającego do celebracji w tym rycie? Przecież w tej chwili ogromna wiekszość katolików nie ma bladego pojęcia o istnieniu SP ani czym jest KRR.
Tu jest dobry przykład na bilboard albo plakat, tylko przerobić na polski (choć trudno będzie grę słów przetłumaczyć)
Na mojej uczelni można takie coś porozkładać byle gdzie... A nóż... zapomniałam i zostawiłam na parapecie? Można też powkładać do tych darmowych gazetek studenckich typu "semestr"
O to już prędzej, można też popróbować zostawić takie ulotki w kiosku parafialnym albo w komunikacji miejskiej, w Warszawie autobusy i tramwaje mają specjalne kieszonki na zostawianie ulotek
Plan mam, żeby to zrobić w kolorach pomarańczowo- czarnych To będzie przyciągać wzrok Ale nie taki wściekły pomarańcz flurescencyjny, chociaż... główny napis by mógł być nawet, ale raczej chodzi mi o tło pomarańczowe i czarne litery Ale muszę znaleźć wykonawcę
Może też Pani uderzyć na ul. Wiślną do Oazy i Grup Apostolskich trochę ludzi się tam przewija nich zobaczą