@P. EPCo znaczy zwyczajna sprawa? Współżycie z dziewczynką nazywa Pan zwyczajną sprawą? Lewackie media może właśnie czekają na takie wypowiedzi, żeby potem móc nagłaśniać.
Wie pan, Jezus mowil bysmy czasem dzialali sprytnie.
Wie pan, Jezus mowil bysmy czasem dzialali sprytnie. Nie mam jednoznacznej recepty, ale moze trafi sie niebawem bardziej jaskrawy przyklad, ktory mozna wykorzystac w akcjach pro-life. Moze wykorzystywac wspomnienia tych, ktorzy mieli byc zabici w lonie matki, a nie byli. Nie wiem.
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Marca 30, 2009, 14:20:12 pmCoz, bardziej istotne jest to ze zabraklo delikatnosci w wypowiedziach, przez co wielu ludzi zostalo zwyczajnie zgorszonych. To nie byla zwyczajna sprawa. Za duzo bolesnych elementow sie na nia zlozylo. Nie powinno sie tu tak latwo siegac po jednoznaczne oceny. Wielu z ludzi zaangazowanych w sprawe dzialalo zapewne w zgodzie z wlasnym sumieniem. Nie bronie ich, ale warto byc troche bardziej powsciagliwymNie powinno sie tu tak latwo siegac po jednoznaczne oceny? A po jakie? Po lewacku rozlazłe i rozmyte? "Tak tak, nie nie" ma być. To była zwyczajna sprawa.
Coz, bardziej istotne jest to ze zabraklo delikatnosci w wypowiedziach, przez co wielu ludzi zostalo zwyczajnie zgorszonych. To nie byla zwyczajna sprawa. Za duzo bolesnych elementow sie na nia zlozylo. Nie powinno sie tu tak latwo siegac po jednoznaczne oceny. Wielu z ludzi zaangazowanych w sprawe dzialalo zapewne w zgodzie z wlasnym sumieniem. Nie bronie ich, ale warto byc troche bardziej powsciagliwym
Nie wiem, nic o tym nie slyszalem.Najwazniejsze, ze ma Pan fajny nick.no i zebysmy zdrowi byli.
@ p. Jean Gabriel PerboyrePrzepraszam, a którego Jezusa miał Pan na myśli ? Bo to dosyć popularne imię w niektórych krajach. Stawiam na Jesusa Purasa - parę lat temu kierowcę rajdowego fabrycznej ekipy Citroena. Takie zdanie do niego by pasowało.
Cytat: Jean Gabriel Perboyre w Marca 30, 2009, 18:07:00 pmWie pan, Jezus mowil bysmy czasem dzialali sprytnie. Nie mam jednoznacznej recepty, ale moze trafi sie niebawem bardziej jaskrawy przyklad, ktory mozna wykorzystac w akcjach pro-life. Moze wykorzystywac wspomnienia tych, ktorzy mieli byc zabici w lonie matki, a nie byli. Nie wiem.Problem w tym, że nie chodziło tu o żadne "akcje pro-life". Akcje to sobie może podejmować jakiś działacz. Obowiązkiem pasterza jest dbać o swoje owce. I tak właśnie robili biskup z proboszczem.
Skoro pan tak twierdzi.
Co i jak zrobili to juz wiemy. Pisalem tez o tym. Nie trzeba bylo robic takiego harmideru o tych ekskomunikach
Hint - jak apostołowie zwracali się do Tego, którego Pan nazywa "Jezus"?
Harmider zrobiły media,. Jak zwykle.
Cytuj@P. EPCo znaczy zwyczajna sprawa? Współżycie z dziewczynką nazywa Pan zwyczajną sprawą? Lewackie media może właśnie czekają na takie wypowiedzi, żeby potem móc nagłaśniać.Fakt gwałtu na dziewczynce nie jest zwyczajną sprawą. Nie zmienia to niestety nic, że ukarano za to dwójkę niewinnych dzieci (ciąża była bliźniacza).
Zwyczajną sprawą nazywam obronę życia dwójki niewinnych dzieci przed czyhającymi na nie mordercami, dla których obrzydliwy gwałt był li tylko pretekstem.